ροή ειδήσεων

Αναστέλλεται η κατάληψη στον ΟΤΕΚ, μετά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού!

Την Δευτέρα 21/02/2010 το απόγευμα, μετά από 15 ημέρες κατάληψης, οι εκπρόσωποι του συντονιστικού της κατάληψης, πραγματοποίησαν εκτάκτως συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης...
ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Λ. Καραθανάσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ κ. Λ. Σορωνιάτης και στελέχη του Υπουργείου. Ο Υφυπουργός εγγυήθηκε την πλήρη λειτουργία του Οργανισμού, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό και ανέλαβε να βρει λύσεις σε κάθε τεχνικό πρόβλημα ρευστότητας που θα παρουσιαστεί, εφ’ όσον ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 εμείς οι συνδικαλιστές στον ΟΤΕΚ, ενημερώσαμε με Υπόμνημα το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας την ιστορική διαδρομή των 75 χρόνων του ΟΤΕΚ και προβλέποντας τα σημερινά του προβλήματα, που έχουν άμεση σχέση με την πολιτική της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά στις περικοπές στα πλαίσια του Δ.Ν.Τ. Οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν, καθώς εξ’ αιτίας των περικοπών χάθηκαν 240 θέσεις εργασίας, ανεστάλη η λειτουργία των Σχολών Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας και Ηρακλείου, έκλεισε ένα Ξενοδοχειακό Τμήμα στην ΕΠΑ.Σ. Θράκης και στο όνομα της κρίσης η εκπαιδευτική περίοδος ξεκίνησε με 3μηνη καθυστέρηση, εξαιρουμένων των Α.Σ.Τ.Ε., που με πρωτοβουλία και ευθύνη των εργαζομένων υπερέβαλαν εαυτούς, για να μην χάσουν οι σπουδαστές το εξάμηνό τους.

Ακολούθησαν τα θλιβερά γεγονότα που δυσφημούν τον Οργανισμό, αφού τα Εκπαιδευτήρια-Οικοτροφεία λειτουργούν μέχρι σήμερα χωρίς τρόφιμα, θέρμανση, φύλαξη, πυρασφάλεια, καθαριότητα, βιβλία, υλικά εκπαίδευσης κλπ, και ορισμένα εξ αυτών λειτουργούν με «επαιτεία» από τοπικούς φορείς ή ξενοδόχους. Τα γεγονότα αυτά καταδίκασε ο Υφυπουργός, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι: «όταν παίρνεις κρέας, θα δώσεις κρέας», καθώς δεν έδωσε ποτέ εντολή να ζητηθεί «ξένη» βοήθεια.

Μετά από 15 μέρες κατάληψης των γραφείων της Διοίκησης του ΟΤΕΚ και την πίεση που άσκησαν όλους αυτούς τους μήνες, το Δ.Σ. του Συλλόγων Τακτικού Προσωπικού, η Προσωρινή Διοίκηση της ΟΜΕ-ΣΤΕ και οι εργαζόμενοι που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ο στρατηγικός στόχος επετεύχθη. Με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του διαδικτύου, των τοπικών φορέων, των κομμάτων και των Βουλευτών που μας στήριξαν, το πρόβλημα του ΟΤΕΚ έγινε γνωστό σε όλους τους σπουδαστές μας, τους μαθητές, τους γονείς τους, τις τοπικές κοινωνίες που λειτουργούν τα Εκπαιδευτήριά μας, στην επίσημη πολιτεία, την Βουλή και τον Πρωθυπουργό. Ο Υφυπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να κρατήσει ζωντανό τον τεράστιο αυτό Εκπαιδευτικό Οργανισμό με οριζόντιες περικοπές και δεν μπορεί να οραματίζεται αναβάθμιση με πολιτική μιζέριας, που αντιστοιχεί σε υποβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες με ανειδικεύτους και πεινασμένους εργαζόμενους. Για τον λόγο αυτό:

► Δεσμεύτηκε ότι θα καλύπτει τις ταμειακές ανάγκες του Οργανισμού, όταν εξαντλείται η μηνιαία δόσκαι μέχρι του ποσού που προβλέπεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, εφ’ όσον αυτό ζητηθεί εγκαίρως από την Διοίκηση του Οργανισμού και αιτιολογηθεί από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του ΟΤΕΚ.

► Ζήτησε να εκτελεστεί ο ήδη εγκεκριμένος προϋπολογισμός.

► Ζήτησε να τροποποιηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΟΤΕΚ, με τα νέα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν μετά τον προσδιορισμό του ταμειακού υπολοίπου 31/12/2010.

► Καταδίκασε τις πρακτικές «επαιτείας» που εφαρμόστηκαν για την λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΟΤΕΚ, άμεση και έγκαιρη ενημέρωση πριν παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα.

► Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα έλλειψης Οργανισμού λειτουργίας στον ΟΤΕΚ και ότι θα επισκεφθεί άμεσα την Κεντρική Υπηρεσία, για να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια και τις προτάσεις μας για αναβάθμιση του Οργανισμού.

Μετά από όλα αυτά το συντονιστικό όργανο της κατάληψης, με ομόφωνη απόφασή του την Δευτέρα στις 23.00 μ.μ. ανέστειλε την κατάληψη. Θα παρακολουθεί όμως και θα ελέγχει την υλοποίηση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Υφυπουργού κ. Νικητιάδη, καθώς ανέλαβε μεν την ευθύνη, αλλά εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕΚ θα είμαστε πάντα εδώ για να του την υπενθυμίζουμε.

Το συντονιστικό όργανο κατάληψης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.(πρώην Σ.Τ.Ε.)
Δραγατσανίου 4-Αθήνα(6ος όροφος) Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011
E-mail: silogosd.otek@yahoo.gr Α.Π. 121 / 11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας Προέδρου: 210-32 51 736 & 6937 993 855
Γεν. Γραμματέα: 210-32 31 675 & 6944 250 606 22/02/2011

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *