ροή ειδήσεων

Επιτυχές το εγχείρημα με την Ryannair

Επιτυχημένο χαρακτήρισαν το εγχείρημα της «Ryanair» για τον τουρισμό της Ρόδου και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που στοχεύει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου...
ο πρόεδρός του Κώστας Χρυσοχοΐδης και ο τέως πρόεδρός του Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.

Με την συνδρομή του υφυπουργού Πολιτισμού - Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη η «Ryanair», εταιρεία χαμηλού κόστους άνοιξε τα φτερά της προς της Ρόδο συνδέοντάς την με 13 προορισμούς του εξωτερικού και 8 προορισμούς την Κω.

Η απόφαση της «Ryanair» να επεκτείνει το πρόγραμμα των πτήσεών της προς Ρόδο προκάλεσε ικανοποίηση στις τάξεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Για επιβράβευση του σχεδιασμού και της στρατηγικής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έκανε λόγο χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πρόσφατα η «Ryanair» ανακοίνωσε την επέκταση των δρομολογίων από την Μπολόνια, την Βρέμη, το Ντίσλεντορφ, το Κάλιαρι, τη Φανκφούρτη, την Κάουνας, τη Λίβερπουλ, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και το Τραπάνι της Σικελίας προς τη Ρόδο.

Να σταματήσει η πολεμική που υπάρχει στον τόπο μας, ζήτησε απΆ όσους πολεμούν το εγχείρημα της «Ryanair» ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος χθες περνώντας στην αντεπίθεση, τους κάλεσε αν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά και όχι κουτσομπολίστικα με το όλο θέμα, να ψάξουν και να δουν πόσα εκατομμύρια ευρώ παίρνουν οι τουρ οπερέιτορς από την περιοχή μας, για να φέρουν τουρίστες.

«Από άλλους το όλο εγχείρημα έτυχε θερμής υποδοχής και απΆ άλλους πολεμήθηκε. Πολλές περιοχές της χώρας μας προσπάθησαν να μιμηθούν τη Ρόδο και την Κω από τότε που ανακοινώθηκαν οι πτήσεις της «Ryanair». Η Κρήτη πασχίζει με νύχια και με δόντια να συνεργαστεί με την συγκεκριμένη εταιρεία. Η Ρόδος πρωτοπόρησε αλλά η πολεμική συνεχίζεται. Πρόκειται για ανοησίες, τα όσα λέγονται ότι ταξιδεύουν μόνο οι Ροδίτες.

Ολα αυτά τα χρόνια οι Ροδίτες ταξιδεύουν ακόμη και με πτήσεις των τουρ οπερέιτορς, χωρίς ωστόσο κανένας να το σχολιάσει» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και συμπλήρωσε:

«Οι προορισμοί που προστέθηκαν μπορούν να δώσουν ώθηση. Οι πτήσεις φέρνουν τον ανταγωνισμό που θέλουμε στις αεροπορικές εταιρείες. Σε ό,τι αφορά τα όσα λέγονται και γράφονται για τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τις εταιρείες χαμηλού αεροπορικού κόστους τονίζω ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και όχι κουτσομπολίστικα με το όλο θέμα να ψάξει να δει πόσα εκατομμύρια ευρώ παίρνουν οι τουρ οπερέιτορς.

Είναι σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό της Ρόδου. Να σταματήσει η πολεμική που υπάρχει στον τόπο μας, όλη η Ελλάδα προσπαθεί να αντιγράψει το εγχείρημα της Ρόδου και της Κω. Αν συνεχίσουμε την εσωστρέφεια θα χάσουμε τις πτήσεις». Μόνο το 6% των επιβατών που ταξίδεψαν από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου με τις πτήσεις της «Ryanair» είχαν ελληνικό διαβατήριο, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι η πληρότητα των αεροσκαφών την περίοδο αυτή έφτασε το 82%.

«Στο υπουργείο Τουρισμού κατόπιν προσκλήσεως του κ. Νικητιάδη πήγαν και οι 17 εταιρείες χαμηλού αεροπορικού κόστους. Υπήρχε και από πλευράς υπουργείου συγκεκριμένος σχεδιασμός. Ο κ. Νικητιάδης κατάφερε να φέρει την «Ryanair» στη Ρόδο και στην Κω και με παρότρυνσή του στους Περιφερειάρχες να συνδράμουν την όλη προσπάθεια των Επιμελητηρίων. Οσοι ανταποκρίθηκαν, ανταποκρίθηκαν και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν είναι αποδεκτοί, για να αξιοποιηθούν χρήματα του ΕΣΠΑ σε ένα σημαντικό εγχείρημα» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους σαν μια γροθιά για να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου και το καλό του τόπου μας. «Δεν υπάρχει δέσμευση να δοθεί κανένα ευρώ για διαφήμιση σε καμία αεροπορική εταιρεία εκτός από αυτήν που γνωρίζετε. Ο σχεδιασμός και η στρατηγική που έκανε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν να τους φέρουμε εδώ με όποιο κόστος και να ανοίξουμε την πόρτα να έρθουν περισσότερες πτήσεις. Ο στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο» επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αν και απέφυγε να τους κατονομάσει ο κ. Χατζημάρκος άφησε να εννοηθεί ότι οι πολέμιοι του εγχειρήματος της «Ryanair» βρίσκονται στις τάξεις των ξενοδόχων.

«Οτιδήποτε ενοχλεί τους τουρ οπερέιτορς πρέπει να το αποφεύγουμε. Η σχολή σκέψης αυτή βρίσκεται στους χώρους που έχουν άμεση εξάρτηση με τους τουρ οπερέιτορς. Από πλευρά μας ο σεβασμός προς τους τουρς οπερέιτρος είναι ο ίδιος όπως σε όσους φέρνουν δουλειά σε αυτό τον τόπο.

Οσον αφορά τα όσα λέγονται, τα περισσότερα είναι ανακριβή σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεκαετίες τώρα όποιος θέλει να ασχοληθεί με το θέμα θα δει ότι έχουν στηριχθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις οι τουρ οπερέιτορς. Σεβαστή η παρουσία τους, αποδεκτές οι πτήσεις τους. Δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από ένα κανάλι διάχυσης τουριστικού προϊόντος αλλά να ανοίξουμε αυτό το πεδίο προσφέροντας πολλές επιλογές.

Ο πόλεμος που υπάρχει απέναντι στις εταιρείες χαμηλού αεροπορικού κόστους είναι από αυτούς που βρίσκονται σε απόλυτη επαγγελματική εξάρτηση από τους τουρ οπερέιτορς. Τις τύχες αυτού του τόπου δεν μπορεί να τις καθορίζουν οι προμηθευτές του. Χρήματα προς τους τουρ οπερέιτορς από αυτό τον τόπο έχουν πάει και πηγαίνουν πάρα πολλά» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *