ροή ειδήσεων

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ... ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΕΩΣ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ! ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Σ.Σ.: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συντονισμός δράσεων για την εύρυθμη οργάνωση της φιλοξενίας των αθλητών των Special Olympics στη Ρόδο

Περιγραφή:

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, συνάντηση εργασίας των μελών της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» για το σχεδιασμό των δράσεων που αφορούν στη φιλοξενία περίπου 2.000 αθλητών των Special Olympics από διάφορες χώρες.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, κα Λη Μηναίδη, ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος φιλοξενίας των αθλητών, τις δράσεις που έχουν αναληφθεί σε τοπικό επίπεδο για την άρτια και ασφαλή φιλοξενία των αθλητών απ’ όλο τον κόσμο, το προπονητικό πρόγραμμα των αθλητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού καθώς και την επαφή των φιλοξενουμένων με την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Οι αθλητές καθώς και οι συνοδοί που θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο από ξενοδόχους του νησιού θα προέρχονται από τις εξής χώρες: την Αργεντινή (22 άτομα), την Αυστραλία (171 άτομα), το Βέλγιο (95 άτομα), τον Καναδά (148 άτομα) την Ακτή Ελεφαντοστού (51 άτομα), τη Γαλλία (93 άτομα), την Ιρλανδία (178 άτομα), το Ισραήλ (116 άτομα), τη Τζαμάικα (57 άτομα) ,την Ιαπωνία (76 άτομα), τη Νέα Ζηλανδία (53 άτομα), τις Φιλιππίνες (80 άτομα), την Πολωνία ( 122 άτομα), τη Σουηδία (86 άτομα) και τις ΗΠΑ (442 άτομα).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» θα παρευρεθούν στο νησί μας μέσα στο Φεβρουάριο 10 πρέσβεις χωρών απ’ όπου θα συμμετέχουν οι αθλητές για να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και τους χώρους φιλοξενίας των αθλητών. Στο πνεύμα του συντονισμού και της άρτιας οργάνωσης της φιλοξενίας των αθλητών, βρέθηκε στη Ρόδο η τεχνική σύμβουλος του Οργανισμού των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 των ΗΠΑ, κα Dona Diaz, η οποία και επισκέφθηκε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους φιλοξενίας των Αμερικανών αθλητών συνοδευόμενη από την πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, κα Λη Μιναΐδη και τον κ. Μιχαηλίδη Τάκη, υπεύθυνο για τον συντονισμό των προπονήσεων των φιλοξενούμενων ομάδων.
Η κα DonaDiazέφυγε κατενθουσιασμένη από το νησί καθώς δεν βρήκε κανένα ψεγάδι τόσο στους χώρους προπονήσεων και φιλοξενίας των Αμερικανών αθλητών, ούτε και στο πρόγραμμα φιλοξενίας τους.

 
 
 
Η κα DonaDiazέφυγε κατενθουσιασμένη από το νησί καθώς δεν βρήκε κανένα ψεγάδι τόσο στους χώρους προπονήσεων και φιλοξενίας των Αμερικανών αθλητών, ούτε και στο πρόγραμμα φιλοξενίας τους.

Η φιλοξενία των ομάδων θα διεξαχθεί από τις 20 έως 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο και ο σκοπός ιερός καθώς οι αθλητές των Special Olympics εκφράζουν το αθλητικό ιδεώδες της άμιλλας, της αγωνιστικότητας και της άρσης των διακρίσεων σε βάρος μιας μερίδας του πληθυσμού με νοητική στέρηση. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της άρτιας οργάνωσης του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Ρόδου ζητά τη συμπαράσταση και την αρωγή των συμπολιτών μας με την εθελοντική προσφορά τους στην διεξαγωγή του προγράμματος φιλοξενίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη της ομάδας εθελοντισμού, κα Νάντα Ροχάνη στο 22410.39707 και στο nadaro3@yahoo.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *