ροή ειδήσεων

Η τουρκική Ziraat Bank ψάχνει στέγη και υπαλλήλους σε Ρόδο και Κω

ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙ 12% ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 
Μια νέα τράπεζα έρχεται να προστεθεί στο οικονομικό τοπίο της Δωδεκανήσου και μάλιστα με πρόθεση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις προσώπων και επιχειρήσεων. Ωστόσο, δεν πρόκειται για οποιαδήποτε...
τράπεζα, αλλά για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας «Ziraat Bank» η διοίκηση της οποίας ήδη έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της σε Ρόδο και Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», εκπρόσωποι της Ziraat Bank έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τόσο τη Ρόδο, όσο και την Κω προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα δύο υποκαταστήματα. Μάλιστα οι ίδιοι έχουν συνομιλήσει με γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους ανέλυσαν το πλάνο δράσης του χρηματοπιστωτικού τους ιδρύματος.
Η παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει από το έτος 2008 χρονιά κατά την οποία προχώρησε στην ίδρυση υποκαταστημάτων σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Όπως έγινε, δε, γνωστό, μέσα σε τέσσερις μήνες λειτουργίας της συγκεκριμένης τράπεζας στην Κομοτηνή (Φεβρουάριος 2009 έως Μάιος 2009) ανοίχθηκαν περίπου 2000 λογαριασμοί με συνολικές καταθέσεις που υπερέβησαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΕΛΕΙ Ν' ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ
Οικονομικοί παράγοντες της χώρας ομιλούν ευθέως για επεκτατικά σχέδια της Ziraat καθώς η τελευταία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος), όπως και ορισμένες άλλες μικρότερες θυγατρικές εταιρείες της ΑΤΕ.
Για τη Ρόδο και την Κω ο στόχος της Ziraat Bank είναι να προχωρήσει στην ίδρυση των δύο υποκαταστημάτων της εντός του έτους. Μάλιστα, θα προσληφθούν υπάλληλοι από τα δυο νησιά προκειμένου να στελεχώσουν τις διάφορες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Στελέχη τραπεζικών υποκαταστημάτων ομιλώντας προς τη «Δημοκρατική» εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως «η εν λόγω τράπεζα θα ξεκινήσει με χαμηλά επιτόκια δανεισμού προκειμένου να πάρει αμέσως ένα σημαντικό κομμάτι από την τοπική αγορά και ακολούθως θα επαναδιαμορφώσει τα επιτόκιά της σε υψηλότερα επίπεδα». Η εκτίμηση αυτή των τραπεζικών στελεχών στηρίζεται στην πρακτική που ακολουθεί η Ziraat Bank σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει, η τουρκική τράπεζα απέκτησε αμέσως πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της απαίτησης επιτοκίου μόλις 3% ανά έτος για καταναλωτικά δάνεια ιδιωτών (χωρίς εγγυήσεις), τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες αξιώνουν επιτόκιο 12% έως 16% και με εγγύηση τρίτου προσώπου ή ακινήτου.
Προφανώς, η έναρξη λειτουργίας μας τέτοιας τράπεζας σε Ρόδο και Κω σίγουρα θα εγείρει πλήθος αναλύσεων και εκτιμήσεων περί οικονομικής εισβολής της γείτονος προς τα νησιά μας, ωστόσο προτού τεθούν τέτοιου είδους προβληματισμοί, θα πρέπει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να απαντήσουν σ' ένα πιο κρίσιμο ερώτημα: Πώς μπορεί μια τουρκική τράπεζα να υποθηκεύσει ένα ακίνητο σε Ρόδο και Κω (και συνεπώς να το διεκδικήσει σε περίπτωση κωλύματος του δανειολήπτη), τη στιγμή που για τη μεταβίβαση ακινήτου της Ελληνικής παραμεθορίου (αρχιπέλαγος Αιγαίου) προς αλλοδαπό που βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Εκτός βέβαια κι αν κρυφίως έχει αρθεί η συγκεκριμένη διάταξη προς ικανοποίηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.


TO BHMA TΗΣ ΚΩ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/2/11 14:57

    δε μας φτάναν οι ελληνικές θα χούμε και τούρκικες τώρα ΒΡΕ ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/11 16:38

    ME TO KALO NA MAS ERTHETE .KALYTERA SE TOURKIKIA TRAPEZA PARA STHS DIKES MAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/2/11 17:09

    τι ουστ ρε 14.57 με 3% επιτοκιο σοβαρα μιλας !! καλως να ερθουν .καλως να ερθουν.και παλι καλως να ερθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/2/11 18:30

    SIGA, SIGA, OI SINIDISIS AGORAZONTE,OI POLITIKOI POYLIOYNTE KAI POYLOY , OI PATRIOTES XANONTE OI RODITES XEXNOYN KAI AN TO 1967 OI MOYSOYLMANOI DEN EFEVGAN APO TIN RODO OLOI 8A IMASTAN GIOYSOYFAKIA TON APENANTI,ALLA OPOS VLEPETE EXI POLES KERKOPORTES TO SISTIMA.΄΄MAGIA KLANIA KAI KOLOS FINISTRINI ME 3% POYLISTE OTI EXI MINI΄΄ KALO K O Y R A G I O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/2/11 20:52

    Τουρκόσποροι θα είναι όσοι πάνε σ'αυτήν την τράπεζα.Να τους δώσουμε οτι άφησαν οι πολιτικοί να τελειώνουμε.Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/11 14:18

    Δεν το καταλαβα? Ας ριξουν και οι δικες μας τραπεζες τα επιτοκια να παμε σ'αυτες.
    Τους καταθετουμε τα χρηματα μας,και μας δινουν ουτε 1% τοκο,και αυτοι τα δανειζουν με πανω απο 12%.Αυτο ειναι απατεωνια.
    Με το καλο να μας ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/2/11 19:18

    δεν ειναι το θεμα οι τουρκικες τραπεζες αλλα το οτι η τουρκικη κυβερνηση εχει κανει θεμα για τουρκικη μειονοτητΑ σε ροδο και κω της οποιας παρεμποδιζονται τα θρησκευτικα καθηκοντα και αλλα δικαιωματα.αν ειναι δυνατον!!μουσουλμανοι και ορδοδοξοι στη ροδο και κω ζουμε ειρηνικα χωρις προβληματα, εχουμε αναπτυξει φιλιες και ειμαστε ολοι το ιδιο. η ελληνικη κυβερνηση ΠΑΛΙ απαθης για τις δηλωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/2/11 20:01

    TO ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗ "ΒΟΛΗ" ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΚΡΥΩΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΤΛ,ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ? ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ? ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ! ΔΕ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ,ΑΧ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/2/11 20:27

    Ρε παιδιά ξυπνήστε λίγο από τον λίθαργο.Τους ΜΑΛΑΚΕΣ ποιος του ψηφίζει?
    Ήρθε λέει ι Τουρκική Τράπεζα.Εντάξει βλακεία,αλλά που σκατ@ είναι οι Ελληνικές που είναι οι κιριοι υπεύθυνοι της κατάστασης σήμερα.
    Δηλαδή αν ο επιχειρηματίας είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο της επιχείρησης θα σκεφτεί ότι ανήκει σε Τούρκους?
    Ας έρθει μια Ελληνική τράπεζα εδ΄ς στην Ρόδο.Αλλά που είναι?Απλά αυτοί μας πίνουν το αίμα.Πατριώτες πατριώτες αλλά βαρέθηκα η Ελλάδα να μου τον καρφώνει συνέχεια.Πρέπει κάτι να αλλάξει και το ότι έρχοντε οι τουρκαλάδες να μας στηρίξουν και όχι οι Έλληνες,λέει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *