ροή ειδήσεων

Τι είναι το all inclusive;

Με «βραχιολάκια» επιχειρούν να... δέσουν τους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις διακοπές που...
επιθυμούν, γνωρίζοντας από την αρχή πόσο ακριβώς θα πληρώσουν! Τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν πλέον με το σύστημα all inclusive, κυρίως στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου, ξεπερνούν τα 1.500, σε σύνολο 6.000 μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Με τιμές που κυμαίνονται από 25 έως 100 ευρώ το άτομο ανά ημέρα, ο επισκέπτης απολαμβάνει μέσα στο ξενοδοχείο του πολλές ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων του, των ποτών, των καφέδων- αναψυκτικών, ακόμα και των σνακ που θα καταναλώσει.

Oι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου (τεσσάρων ή πέντε αστέρων) και με το πακέτο υπηρεσιών- παροχών που θα επιλέξει ο πελάτης. «Η τιμή ανά άτομο στα ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών είναι, συνήθως, λίγο πιο πάνω από εκείνη που προσφέρουν τα κλασικά ξενοδοχεία για πλήρη διατροφή, όμως παρέχει τη δυνατότητα κατανάλωσης όλων των υπόλοιπων τροφίμων και ποτών που χρειάζεται η οικογένεια στη διάρκεια των διακοπών της» λέει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Βασ. Μηναΐδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξασφαλισμένη πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν σήμερα με το σύστημα all inclusive ανέρχεταιαπό τώρα για το καλοκαίρι στο 75%, όταν όλες οι υπόλοιπες μονάδες εμφανίζουν- μέχρι στιγμής- πληρότητα της τάξης του 35%.

«Μπορεί το all inclusive να άρχισε ως φθηνο-τουρισμός, σήμερα όμως παγκοσμίως αποτελεί την κυρίαρχη τάση. Την επόμενη πενταετία το all inclusive θα είναι εξίσου δυνατό στα πολυτελή ξενοδοχεία των πέντε αστέρων» προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιώργος Δρακόπουλος. Και σημειώνει: «Το all inclusive απαντά στον προβληματισμό του καταναλωτή για την τιμή. Προσφέρει ασφάλεια στον πελάτη, καθώς ξέρει πόσα ακριβώς θα ξοδέψει και μπορεί να προγραμματίσει τη διάρκεια των διακοπών του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με πακέτα all inclusive έχουν κατά πολύ μεγαλύτερες πληρότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα».

Σημειώνεται ότι πλέον ένας στους τέσσερις ξένους τουρίστες που επισκέπτεται την Ελλάδα έχει κλείσει πακέτο all inclusive ενώ η τάση αυτή βαίνει αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο. Τα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν ανάλογα πακέτα ανέρχονται στο 25% των μεγάλων μονάδων που διαθέτουν οργανωμένες εγκαταστάσεις εστίασης. Τους περισσότερους all inclusive τουρίστες δέχονται η Κρήτη, η Ρόδος και η Χαλκιδική.Σιγουριά στα έξοδα.
«Η λογική τού all inclusive είναι ότι απ΄ τη στιγμή που θα βγω απ΄ το σπίτι μου και θα πάρω το αεροπλάνο δεν πληρώνω τίποτα παραπάνω απ΄ το ποσό που έχω συμφωνήσει. Η εν λόγω δυνατότητα διακοπών, αν και πολύ γνωστή στους κατοίκους του εξωτερικού, δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στους Έλληνες» λέει ο κ. Μηναΐδης.

Όσο για το κόστος; Αυτό διαμορφώνεται κατά μέσον όρο στα 130 ευρώ την ημέρα (τιμή για ζευγάρι με παιδί), σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Δηλαδή, 1.300 ευρώ οι 10 μέρες. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα: το κόστος μεταφοράς, οι διανυκτερεύσεις, το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), τα ποτά, οι καφέδες, τα παγωτά, τα αναψυκτικά κ.λπ. Για επιπλέον υπηρεσίες, το κοστολόγιο ανεβαίνει. Το... διαβατήριο για όλες τις παροχές εντός ξενοδοχείου είναι το «βραχιολάκι» που φοράνε οι επισκέπτες στο χέρι με το που φτάνουν στο ξενοδοχείο και το οποίο αποχωρίζονται όταν παραδίδουν το κλειδί του δωματίου τους στη ρεσεψιόν. Πακέτα διακοπών all inclusive «ολικής φιλοξενίας» διαθέτουν πλέον τα περισσότερα τουριστικά γραφεία ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα ξενοδοχεία τα οποία επιλέγουν να προσφέρουν τέτοιου τύπου φιλοξενία μέσω κρατήσεων που γίνονται από το Ίντερνετ.

Η εξασφαλισμένη πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων πουλειτουργούν με το σύστημα all inclusive ανέρχεται από τώρα για το καλοκαίρι στο 75%!

Οι οικογένειες το προτιμούν

Η ιδέα του all inclusive άρχισε να εφαρμόζεται σε προορισμούς όπως η Καραϊβική, όπου ο ξένος τουρίστας με δυσκολία, κυρίως για λόγους ασφάλειας, μπορούσε να κυκλοφορήσει σε χώρους εκτός ξενοδοχείων. Αργότερα επεκτάθηκε σε πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, κυρίως γιατί πρόσφερε στον τουρίστα τη δυνατότητα να γνωρίζει εκ των προτέρων το συνολικό κόστος των διακοπών του και όλων των αγαθών που θα καταναλώσει (τρόφιμα και ποτά).

Πάντως, στα ξενοδοχεία all inclusive οι Έλληνες είναι ακόμα ελάχιστοι (περίπου 3%)। Στο σύνολό τους είναι οικογενειάρχες που προτιμούν αυτού του είδους τις διακοπές, καθώς τα παιδιά έχουν ανά πάσα στιγμή ό,τι ζητήσουν, από πορτοκαλάδα και παγωτό έως ελαφρά τοστ. Την ίδια στιγμή, για τους μεγάλους υπάρχουν μέσα στην προσυμφωνημένη τιμή οι καφέδες και τα ποτά τους, όπως και spa και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Μόνη υποχρέωση είναι να φορούν όλοι ένα χρωματιστό βραχιολάκι στο χέρι, το οποίο (ανάλογα με το χρώμα) υποδηλώνει και τις υπηρεσίες που έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν!

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/3/11 17:27

    ευτυχως εχουμε της κρουαζεριες γιατι αν περιμενα να ζησουμε με τους τουριστες των all inclusive που καθονται ολη μερα στο ξενοδοχειο τρωνε-πινουν και λιγο εξω δεν βγαινουν.αλλα και εγω για να πω την αληθεια οταν πηγα Κανκουν ειχα all inclusive ολα πληρωμενα δυστηχος-ευτιχος ειναι καλο και κακο
    καλο για το τουριστα κακο για τη τοπικη αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/11 17:39

    οι ξενοδοχοι κανουν την δουλεια τους
    ας κοιταξουν οι μαγαζατορες να ριξουν λιγο νερο στο κρασι τους
    3.50 ευρο ο καφες
    οσο για τις τιμες στα εστιατορια της Παλιας Πολης αστα να πανε.
    ακομα νομιζουν οτι εχουν να κανουν με τους φιλανδους που τους εγδερναν τοσα χρονια και μετα γελουσαν πισω απο την πλατη τους
    ας προσεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/11 18:56

    Παραγγέλνεις μεγάλη μπύρα στην παλιά πόλη και οι "έξυπνοι" Μαγαζάτορες σου καθίζουν την μπότα για 8€ !!! Ρε τι εξυπνάδα είναι αυτή, κάτστε να την πιείτε μόνοι σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/3/11 20:02

    NA RIXETE THS TIMES RE MAGAZATORES GIA NA ERTHOUN KAI TOURISTES.OLLA DIKA SAS TA THELETE AKOU TO POTO 10 EURO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/11 20:12

    ΦΤΗΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...(all inclusive) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ!!! ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/3/11 22:00

    δηλαδη τι θελει να πει ο ποητης?
    να απαγορευτει ο φτηνος τουρισμος ?
    θα βγει δηλαδη ενας νομος που θα λεει οτι πρεπει να γινουνε πιο ακριβα τα ξενοδοχεια?
    και ως δια μαγειας θα ερθουν τουριστες με γεματα πορτοφολια
    μηπως ο 14/3/11 20:12 εχει καφετερεια στην παλια πολη?
    εκτος και εχει την μαγικη συνταγη και δεν μας την λεει
    ισως ακομα να εχει μεινει στην εποχη της δραχμης που εκλεβαν ασυστολα εκμεταλευομενοι την αγνοια των ξενων σχετικα με την ισοτιμια
    και στο κατω κατω ρε φιλε ο ξενοδοχος εχει κανει μια επενδυση
    δεν πρεπει να κανει κατι για να γεμισει το μαγαζι του?
    εσυ τι κανεις για να βαλεις τον τουριστα στο δικο σου μαγαζι ?
    αλλα δυστυχως στην ελλαδα εχουμε ποινικοποιησει την εννοια του κερδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/3/11 00:22

    εκτος την παλια πολη υπαρχουν και αλλες περιοχες που ειναι τουριστικες-Ιξια,Ιαλυσος,Φαληρακι κτλ.-που οι ντοπιοι δεν τα τις προτιμουν γιατι ειναι μπαναλ.Και κυριως σε αυτες τις περιοχες που περιμενουν να δουλεψουν το καλοκαιρι-γιατι το χειμωνα σωθηκαμε,μονο το καρφουρ σας ενοχλει και προτιμαται να στηριζετε τα ντοπια σουπερ μαρκετ-ερχονται οι τουριστες με τα βραχιολακια.Η παλια πολη χειμωνα-καλοκαιρι δουλευει..εμεις τι θα κανουμε??Απο την Ισπανια ξεκινησαν τα βραχιολακια και εκει τα εχουν σχεδον σταματησει.Τα ξενοδοχεια καλα δουλευουν,τα υπολοιπα μαγαζια πως θα κρατηθουν ανοιχτα??Με ολα να ανεβαινουν και η πελατεια καθε χρονο ειναι και χειροτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/3/11 09:56

    καποια ξενοδοχεια τα οποια προσφερουν το συστημα αυτο με τον τροπο που πρεπει ειναι χρησιμα ...αλλα κατι μικρα ξενοδοχεια 2 αστερων που γινονται και αυτα all inclusive και αγοραζουνε προιοντα βαθιας καταψυξης ,ξεφτυλιζουν τους τουριστες εχοντας τους και περιμενουν σε μεγαλες ουρες σαν να ειναι συσσιτιο αυτα πρεπει να κλεισουν αμεσως ...οποιος τουριστας παει σε τετοια ξενοδοχεια δεν ξαναπαταει οχι μονο στη ροδο αλλα ουτε και στην ελλαδα.και μη ξεχνατε οτι το all inclusive ξεεκινησε απο τυν καραιβικη οπου ο κοσμος δεν βγαινειι εξω απο τα ξενοδοχεια λογω εγκληματικοτητας και κακης ποιοτητας φαγητου και νερου.εμεις ετσι ειμαστε η ετσι θελουνε να μας κανουνε΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/3/11 16:58

    Τι είναι το all exclusive ?

    Μα είναι απλό παπάρες,

    ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-TOUR OPERATORS :)

    γιατί έτσι τους γουρστάρει άμμα λάχει και οι λοιποί παρακαλούντες να λάβου τα 3 τους..

    Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ & Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Σ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/3/11 22:36

    14/3/11 22:00 ...Θα πρεπει να εισαι μεγαλοφασιστας φιλε μου και προφανως το βραχιολακι το δουλευεις καλα!! Και βεβαια ολοι οι αλλοι στα @@ σου καραγκιοζακο!
    Το εστιατοριο το μπαρ η πιτσαρια και γενικα ολοι οι ανθρωποι που εχουν ενα τουριστικο μαγαζακι να πεινασουν ε? Μα τοοοοοσο βλακας εισαι ρε σαχλαμαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *