ροή ειδήσεων

Τις επόμενες μέρες πολεμικά πλοία και στη Ρόδο

ΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας προβλέπεται να έχει συντονιστικό ρόλο σε τυχόν επιχειρήσεις επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισµού της Λιβύης στην περίπτωση...
που το Συµβούλιο Ασφαλείας δώσει σαφή εντολή να εφαρµοστεί το µέτρο αυτό.

Η Ελλάδα, όπως και η εξίσου κοντινή στη Λιβύη Ιταλία, δεν φαίνεται να προκρίνουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, µια πιο ενεργή εµπλοκή τους µε µαχητικά αεροσκάφη στον σχεδιασµό αυτόν, ωστόσο παρέχουν τις απαραίτητες επιχειρησιακές διευκολύνσεις µέσω των αµερικανικών και ενταγµένων στο ΝΑΤΟ βάσεών τους, όπως και πλήρη επιµελητειακή υποστήριξη. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εικόνα που προσφέρουν τα ραντάρ της Κρήτης στο ΝΑΤΟ είναι σηµαντική, λένε ειδικοί αξιωµατικοί, ενώ για το Κέντρο της Λάρισας (CAOC-7) αναφέρεται ότι η εµπλοκή του προβλέπεται ευθέως στα συµµαχικά σχέδια. Η Αθήνα, που έχει ανάψει το πράσινο φως για χρήση της Σούδας στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και τις κινήσεις προετοιµασίας, δεν θέλει – έτσι όπως έχουν σήµερα τα πράγµατα – να αρχίσουν από τη Σούδα επιθετικές δράσεις. 

Με ανακούφιση δέχθηκε και την εξήγηση των ΗΠΑ ότι οι 312 κοµάντος θα έµεναν στη Σούδα µόνο 3-4 ηµέρες και µετά θα επιβιβάζονταν στο ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και θα έφευγαν για περιπολία νοτίως της Μάλτας – όπως και έγινε την Κυριακή. Επίσης, νέες αφίξεις πεζοναυτών έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο αλλαγής πληρωµάτων ή ενίσχυσης του µηχανισµού τεχνικοεφοδιαστικής υποστήριξης της βάσης. Οσον αφορά τις αρκετές δεκάδες γερµανών κοµάντος, έχει δοθεί η εξήγηση στην ελληνική πλευρά ότι αποτελούν δύναµη ασφαλείας µεταγωγικών αεροσκαφών. Βέβαια, µε νέα εντολή του ΟΗΕ που ενδεχοµένως ληφθεί για προστασία αµάχων, τα δεδοµένα µπορεί να αλλάξουν σε πολλούς τοµείς, εκτιµούν στρατιωτικές πηγές.

Στη θάλασσα ανοιχτά της Λιβύης έχει ενισχυθεί η ναυτική δύναµη που ουσιαστικά εφαρµόζει έναν άτυπο ναυτικό αποκλεισµό. Χθες το πρωί κατέπλευσε στη Ρόδο µια γαλλική φρεγάτα, ενώ αναµένεται και ένα ιταλικό πολεµικό.

Toυ ΛΟΥΚΑ ∆ΗΜΑΚΑ
ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *