ροή ειδήσεων

Ημερίδα για το ελάφι της Ρόδου

Το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ομάδα Αγρο-Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δράσης «Αιθρία» σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:

Όσα μάθαμε για το ελάφι της Ρόδου...

Αποτελέσματα πενταετούς έρευνας, προτύπου συνεργασίας επιστημονικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας

Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που πραγματοποιείται στη Ρόδο και έχει ως θέμα το ροδίτικο ελάφι. Ο σκοπός της ημερίδας είναι διττός. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό της Ρόδου, μέσα από εκλαϊκευμένη γλώσσα, τα ερευνητικά αποτελέσματα πεντάχρονης μελέτης που διεξήχθη και αφορούσε την οικολογία και γενετική του πλατωνιού της Ρόδου. Παράλληλα, θα αναδειχθούν τα οφέλη που προκύπτουν στην παραγωγή της επιστημονικής γνώσης από τη συνεργασία ερευνητικών φορέων και τοπικών κοινωνιών, δεδομένου ότι ένα μέρος της μελέτης συγχρηματοδοτήθηκε από τον τέως Δήμο Λινδίων και υποστηρίχτηκε από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος του τέως Δήμου Ροδίων, ενώ κατά την ερευνητική διαδικασία ήταν εξαιρετικά σημαντική η συμβολή ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι διέθεσαν πληροφορίες, δείγματα κεράτων για τη γενετική ανάλυση και εξοπλισμό.

Οι ομιλητές της ημερίδας είναι οι ακόλουθοι:

1. Αναστάσιος Λεγάκις, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα: Ερευνητικοί στόχοι και συνεργασίες που αναπτύχθηκαν κατά την έρευνα για το πλατώνι της Ρόδου

2. Παναγιώτης Κασαπίδης, Δρ. Βιολογίας, Ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών Κρήτης

Θέμα: Η χρήση της γενετικής στη διαχείριση της άγριας ζωής και η συμβολή του ΕΛΚΕΘΕ της Κρήτης στην έρευνα για το πλατώνι της Ρόδου

3. Παναγιώτης Γιαννακός, Δρ. Βιολογίας, Πρόεδρος Αιθρίας

Θέμα: Ερευνητικές δράσεις της Αιθρίας για το πλατώνι της Ρόδου και σύνδεση με την τοπική κοινωνία

4. Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολογίας, Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαχειρίστρια Αιθρίας

Θέμα: Όσα μάθαμε για το ελάφι της Ρόδου: αποτελέσματα πενταετούς έρευνας

Θα πραγματοποιηθούν 2 παρουσιάσεις, η μια το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στην αίθουσα ΑΚΤΑΙΟΝ Ρόδου, στις 19.00 και η δεύτερη, την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στα Λάερμα, στις 11.00.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι ο Δήμος Ρόδου, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Ρόδου, Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Χορηγοί της συγκεκριμένης δράσης είναι οι: SYNERGY, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ, RODOSEVENTS.

Για την Αιθρία,
Γεωργία Βλαχάκη

Ρόδος, 30.03.2011
Δελτίο Τύπου


Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/11 08:19

    Να μπει στην ιστορια το Ελαφι της Ροδου!! Γιατι οπως πανε οι κυνηγοι δεν θα αφησουν τιποτα!! ηδη ο πληθυσμος τους εχει μειωθει..ερχεται και το Πασχα και αντι για κατσικι οι κυριοι θα τρωνε Ελαφι! Υπαρχουν μαρτυριες απο θηροφυλακες οτι τα σκοτωνουν οι κυνηγοι και τα σφαζουν στο σημειο που εκαναν τον "φονο"..αφαιρουν το κεφαλι και τις οπλες ωστε να μην μπορει κανεις να το αναγνωρισει!
    Ειναι λογικο να το κανουν οι κυνηγοι γιατι μονο αυτοι εχουν οπλα...Εκτος και αν οι ψαροτουφεκαδες βγηκαν στο βουνο και βαρανε με τα ψαροτουφεκα τα Ελαφια! Να απαγορευσουν ΤΩΡΑ το κυνηγι αν θελουμε να βλεπουμε Ελαφια αλλιως δεν θα αφησουν τιποτα αυτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/11 08:34

    KAPOIOI 8HROFYLAKES SE ENA REPORTAZ TOY COSMOS TV EDEIKSAN MPROSTA STHN KAMERA PWS OI KYNHGOI SKOTWNOYN TA ELAFIA! ETSI AKRIBWS OPWS TA LEEI O FILOS PIO PANW! 8A SYMFWNHSW POU LEEI NA APAGOREYTEI TELEIWS TO KYNHGI! GIATI AN SYNEXISTEI AYTO DEN 8A EXOYME ELAFIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/11 09:05

    ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ????ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΑΦΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΕΝ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΤΑ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΕΡΣΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ????ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΡΙΝ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ 100-150 ΑΤΟΜΑ ΕΛΑΦΙΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1200-1500 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΡΚΟ ΜΑΣΕΤΙ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΤΝ ΣΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΩΡΙΖΑΝ ΧΟΡΤΟΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΚΑΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΟΥΣΙΑ
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/3/11 09:37

    ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ=ΚΥΝΗΓΟΙ!! ΟΠΛΑ=ΚΥΝΗΓΟΙ!!! ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ.. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ(ΟΧΙ ΕΣΥ)....ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΕΛΑΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/3/11 12:44

    Η ΒΛΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ... ΤΕΛΟΣ.......
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/11 13:12

    Οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται!!! Τελος!

    Οικολογος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/11 13:23

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ......ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ....ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ=ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΤΛ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΦΙΛΟΖΩΟΙ=ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΒΑΝΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/3/11 13:34

    Α..καλα αλλος ενας κυνηγος που θα κανει πασχα με Ελαφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/3/11 18:58

    ΜΑ ΠΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ-ΕΛΑΦΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/3/11 21:33

    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΡΕ ΚΥΝΗΓΟΙ..ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ? ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΣΠΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/3/11 22:02

    Για ποιο ελαφι μιλατε??Δεν ειμαι απο την Ροδο αλλα τα τελευταια 10 χρονια που μενω στο νησι το ειδα μια φορα και αυτο σε ενα ξενοδοχειο στο Φαληρακι.Κριμα,γιατι πριν ερθω εδω ειχα συνδυασει το νησι με τα ελαφια...Μου ειπαν οτι παλια υπηρχαν στην Ταφρο.Μονο σαν εικονα φαινεται πανεμορφη.Γιατι οι υπευθυνοι αντι να ομορφαινουν αυτο το νησι το κανουν πιο ασχημο καθε χρονο??Αντι να προστατευεται αυτο το ειδος,το αφηνουν και χανεται..Κριμα...Δεν μπορω να καταλαβω πως αλλαζει μια καρεκλα τους ανθρωπους αλλα δεν εχουν κανενα οραμα να φτιαξουν τον τοπο τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *