ροή ειδήσεων

Η Τουρκία "χτίζει" προβοκάτσιες και... επιτίθεται

Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 2011 διαπιστώθηκε πως ΑΓΝΩΣΤΟΙ επιχείρησαν να βεβηλώσουν το τουρκικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Νίκαια. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίστηκε ως κλασσικό δείγμα προβοκάτσιας, αφού δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος...
να πραγματοποιηθεί (ακόμη και από θερμοκέφαλους) βεβήλωση τάφων.

Την επομένη ημέρα, δηλαδή σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε συνέχεια στο θέμα, σε μία καταφανή προσπάθεια δημιουργίας έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Για όσους παρακαλουθούν εκ του σύννεγυς τις τουρκικές κινήσεις, η συγκεκριμένη δράση και αντίδραση ήταν απολύτως αναμενόμενη, αν και η προβοκάτσια αναμένονταν κυρίως στην Θράκη και στη Ρόδο.

Με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται έντονη καταδίκη της "επίθεσης" και της απόπειρας βεβήλωσης του τουρκικού νεκροταφείου. Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα πως η χρήση της λέξης "επίθεση" υποδηλώνει όχι μόνο την αυστηρότητα της τουρκικής διαμαρτυρίας, αλλά καταδεικνύει ταυτόχρονα την τάση για δημιουργία έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται ως "καταλύτης" προκειμένου να υπάρξει η "κατάλληλη συνέχεια" από τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και η κατάλληλη χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, εις βάρος της Ελλάδας.

«Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».

«Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

'Ηδη από χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είχε εκφράσει εκ μέρους της κυβέρνησης τον αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη όπως είπε και καταδικαστέα απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια.

"Πρόκειται για χυδαία απόπειρα προσβολής της μνήμης νεκρών. Οι πράξεις αυτές είναι αντίθετες προς τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας. Οι δράστες επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο και προσέβαλαν τις αξίες για τις οποίες δόθηκε ο αγώνας για την ελευθερία. Η προβοκάτσια τους δεν θα πετύχει γιατί έχει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Μήπως, όμως, ο κύριος Πεταλωτής θα έπρεπε να ζητήσει - απαιτήσει από τον κύριο Παπουτσή να αρχίσει έρευνες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της προβοκάτσιας; Μήπως θα έπρεπε πέρα από τα λόγια, ο κύριος Πεταλωτής, να ζητήσει να πράξει το ίδιο η τουρκική κυβέρνηση για τις συνεχείς βεβηλώσεις ελληνικών νεκροταφείων που έγιναν κατά το παρελθόν μέσα στην τουρκική επικράτεια;

Εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί δεν ύψωσε ποτέ τον τόνο και την ένταση των διαμαρτυριών (σε παρόμοιες περιπτώσεις) καμία Ελληνική κυβέρνηση...

kostasxan.blogspot

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *