ροή ειδήσεων

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΡΟΔΟΥ

ΤΡΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ.
ΕΙΚΟΝΑ 1. ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΒΕΙ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ "ΓΕΜΑΧΙ"...
ΕΙΚΟΝΑ 2. ΣΤΑΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ... ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΒΑΔΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.
ΕΙΚΟΝΑ 3. ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ .
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/11 13:36

    χωριάτες στην κυριολεξία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/11 14:18

    ε πρε Χωρκιό ..ω βα Μαρετουλί πιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/11 14:40

    Αρι μαρε κορη μου....και σφογκιος,και μπελοκλαη...και στηθακι του κωσταντα....που να στραουσει η μασελντα του και να γερυσει που την αναποδη...και να μη μπορει να φε.Που να τους πεψω εκια που παν οι φασες και ενε στρεφου....μαυρομελιγκητη και αταμνα!!!!!
    που να σας εχτυπησει ευτοδα που χτυπα τους γαδαρους και γυριζου γυρου γυρου!!!!!!!
    αρι κακοθανατε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/3/11 14:46

    Ανώνυμε 31/3/11 14:40 Μου έφτιαξες την ημέρα ... Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά μια προσέγγιση με χιούμορ δεν κάνει ποτέ κακό. Ωραίος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/3/11 17:31

    η στανη υπηρχε απο το 1950 μετα βαλαν τις κεραιες....ντροπη τους. χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/11 20:05

    Αρι μαρε κορη μου....και σφογκιος,και μπελοκλαη...και στηθακι του κωσταντα....που να στραουσει η μασελντα του και να γερυσει που την αναποδη...και να μη μπορει να φε.Που να τους πεψω εκια που παν οι φασες και ενε στρεφου....μαυρομελιγκητη και αταμνα!!!!!
    που να σας εχτυπησει ευτοδα που χτυπα τους γαδαρους και γυριζου γυρου γυρου!!!!!!!
    αρι κακοθανατε!!!!!!!!!!!


    η μητάφραση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/4/11 00:32

    Mηταφραση δεν υπαρχει στο τζαμπα!!!!
    6 χρονια εκανα να μαθω την γλωσσα....αντε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/4/11 05:41

    Απόγονοι των πειρατών τι περιμένεις..

    Υπάρχει όμως και άλλη φυλή στο νησί των Καούν τα Καουνάτσα κοινώς Αφαντενοί άλλη φάρα και ετούτοι

    ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/4/11 20:58

    ena leksiko... ena metafrasth... kati re paidiaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/4/11 20:42

    1/4/11 00:32

    Συγνώμμη αλλά ενδιαφέρομαι κι εγώ να μάθω μία ξένη γλώσσα διότι πλέον στις μέρες μας αγγλικά και γερμανικά δεν φτάνουν.Σε πολλές εταιρίες ζητάνε αρχαγγελίτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/4/11 23:30

    ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΕΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΕΙΡΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/4/11 23:32

    Το 1500 π.Χ οι "Αχαιοί" είναι οι πρώτοι Έλληνες κάτοικοι που αποικούν στην περιοχή της σημερινής "Φιλέρημου" που τότε λεγόταν "Αχαΐα". Το 1100 π.Χ. με το τέλος του "Μυκηναϊκού πολέμου" γίνεται κάθοδος των "Δωριέων" στην Ρόδο και κτίζονται οι τρεις πόλεις κράτη της Ρόδου : "Λίνδος - Ιαλυσός και Κάμιρος", που μαζί με την "Κω , Κνίδο και Αλικαρνασσό" ιδρύουν τη Δωρική Εξάπολη. Το 408 π.Χ. αναφαίνεται η πόλη της Ρόδου που αναπτύσσεται σε βάρος των τριών άλλων πόλεων του νησιού. Πριν από το ιστορικό αυτό γεγονός κάθε πολιτεία είχε τους δικούς της δήμους , κωμοπόλεις και χωριά, όπως θα λέγαμε σήμερα. Ο Αρχάγγελος ήταν τότε γνωστός ως Δήμος Ποντορέων (από το Πόντος και όρος-θάλασσα και βουνό) που ανήκε στο κράτος της Ιαλυσού και βρισκόταν στην παραλιακή θέση Πετρώνας, που στο Μεσαίωνα μεταφέρθηκε στο εσωτερικό για ασφάλεια απο τις πειρατικές επιδρομές και πήρε το όνομα Αρχάγγελος. Ίχνη κατοίκησης διαπιστώνονται με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα από την Νεολιθική Εποχή και την Εποχή του Χαλκού, στο σπήλαιο του Κουμέλου και ασφαλώς στη γύρω περιοχή του "Κεραμιού", στον Αναγρό και στα Μαλά - "Πετροκοπιό". Η κατοίκηση εξαπλώνεται με την πάροδο των χρόνων στις γύρω περιοχές και σχηματίζονται οικισμοί στη "Σύρα, Στεγνά, Φαγιού, πλαγιές της Κυράς, Γεμαχί, Κυρά Ναπενή, Νάπες, Λιπαρή, Σεραφί, Αμπάς" και αλλού. Η σημερινή θέση του χωριού φαίνεται να κατοικείται από τα παλιά χρόνια , αφού βρίσκεται στο κέντρο περίπου όλων των παραπάνω οικισμών. Η ταύτιση του Δήμου "Ποντωρέων" με τη σημερινή περιοχή Αρχαγγέλου κρατά κατά τα Ευρήματα μέχρι τον 2οαιώνα μ.Χ. , όπου παίρνει και το όνομα Αρχάγγελος , όπως το συναντάμε στα διατάγματα των ιπποτών τον 15ο αιώνα μ.Χ., και συγκεκριμένα το 1309 μ.Χ. η Ρόδος και ο Αρχάγγελος τίθενται υπο την εξουσία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάνου μέχρι το 1522 μ.Χ. Στα χρόνια αυτά χτίστηκε και το κάστρο (1476) φρούριο για την προστασία των κατοίκων, ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα Τα Αρχαιολογικά Ευρήματα της περιοχής Αρχαγγέλου , που στηρίχθηκε το όνομα "ΠΟΝΤΟΡΕΙΑ" και η ταύτιση του Δήμου Αρχαγγέλου με την Ιαλυσό , φαίνονται από τα παρακάτω :

    Μαρμάρινη πλάκα που βρέθηκε στη Στάσσουσα από Δανό αρχαιολόγο το 1906 και σήμερα είναι στο Μουσείο της Κοπεγχάγης με την επιγραφή :"ΠΟΝΤΩΡΕΩΝ , ΑΡΤΑΜΙΤΙΟΥ, ΙΚΑΔΙ ΑΡΤΕΜΕΙ , ΕΣ ΦΑΓΑΣ ΑΙΓΑ, ΚΑΙΤΑ ΑΦΙΕΡΟΣ, ΟΥΕΙ ΙΕΡΕΙΑ". Από την επιγραφή αυτή μαθαίνουμε ότι στο ιερό της "Αρτέμιδος" , στην περιοχή του "Φαγιού", οι "Ποντωρείς" γιόρταζαν στις είκοσι "Αρταμίτου" (μήνας του Ροδιακού ημερολογίου) και ότι η ιέρεια θυσίαζε αίγα και προσφερόταν είδος ψωμιού.
    Τετράπλευρη βάση κυλινδρικού βωμού που βρήκαν οι Ιταλοί στη θέση "Ψίθος" της "Σύρας" το 1915. Αυτή μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε όπως θα θυμούνται οι παλιοί , στο φανάρι στ' Αφεντικά. Μετά την κατεδάφιση του αφού έμεινε για αρκετά χρόνια στην αυλή του Γυμνασίου , μεταφέρθηκε ύστερα και βρίσκεται στο Μουσείο της Ρόδου. Σε μια πλευρά της βάσης είναι γραμμένη η επιγραφή: "ΑΥΤΟΚΡΑΤΗ, ΔΑΜΟΣΘΕΝΕΥΣ , ΠΟΝΤΩΡΕΙΣ" . Επρόκειτο , κατά πάσα πιθανότητα , για διπλή βάση αναθήματος , σε ιερό του Δήμου "Ποντωρείων" , για κάποιο Αυτοκράτη του Δημοσθένους. Στο Δήμο "Ποντορείας" φαίνεται να ανήκε και η περιοχή των "Κολυμπιών". Τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εκεί επιτύμβια πλάκα με την επιγραφή : "ΕΥΘΑΛΙΔΑΣ , ΤΑΛΜΑΚΡΑΤΕΥΣ , ΠΟΝΤΩΡΕΥΣ".
    Η υπαγωγή της "Ποντώρειας" στην "Ιαλυσία" βασίστηκε στις επιγραφές και τα αρχαιολογικά ευρήματα που είναι : Ο κατάλογος των Ιερέων Του "Ερεθιμίου Απόλλωνος" λατρευτικό κέντρο της "Ιαλυσίας" που βρισκόταν κοντά στο σημερινό χωριό "Θεολόγος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/4/11 23:32

    Πρόκειται για μαρμάρινη στήλη στην οποία αναγράφονται τα ονόματα ιερέων που υπηρέτησαν από το 63 μέχρι το 36 π.Χ. Ανάμεσα στα 28 ονόματα ιερέων της παραπάνω περιόδου , από διάφορους δήμους της "Ιαλυσίας" , αναφέρονται και 6 ονόματα "Ποντωρείων" , οι περισσότεροι από κάθε άλλο δήμο , εκτός του δήμου "Ιστανίων", στον οποίο ανήκε το ιερό.
    Από μια άλλη επιγραφή της "Λίνδου" του 2ου μ.Χ. αιώνα αφιερωμένη σε κάποια προσωπικότητα με το όνομα "Τίτος Φλασίου Λεόντος" μαθαίνουμε ότι αυτός είχε διατελέσει ιερέας εκτός από τη Ρόδο και τις τρεις παλαιές πόλεις της " Ήρας της Ποντωρείας της Ιαλυσίας , Ιαλυσό , Λίνδο ,Κάμιρο" και στο ιερό του "Διός". Επίσης από χειρόγραφο Επιγραφής της Ακρόπολης της "Ιαλυσού" , συμπεραίνεται η υπαγωγή του δήμου "Ποντωρέων" σ' αυτή.
    Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι από τις επιγραφές που βρέθηκαν μέχρι τώρα μαρτυρείται η ύπαρξη στην περιοχή , των ιερών της "Αρτέμιδος" στου "Φαγιού" , του "Διός" και της " Ήρας" και της "Δήμητρας" , σε άγνωστα μέρη τα δύο τελευταία.
    Ο Αρχάγγελος του σήμερα παίρνει το όνομα του από τον Ταξιάρχη Πολιούχο της πόλης , "Αρχάγγελο Μιχαήλ".


    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/4/11 23:41

    Τα Αρχαγγελιτικά ειναι αρχαια Ελληνικά. Συμφωνα με την ιστορία οι Αρχαγγελίτες ειναι Δωριείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *