ροή ειδήσεων

Οι Ούγγροι ψηφίζουν… Ελλάδα!

Το γεγονός πως η Ελλάδα συνέχισε και το 2010 να καταλαμβάνει την πρώτη θέση τόσο στην αγορά των οργανωμένων ταξιδιών στην Ουγγαρία, όσο και στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό...
στο εξωτερικό, τονίστηκε στον Έλληνα υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στη Βουδαπέστη στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ουγγρικής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στο 2010 περίπου 150.000 Ούγγροι επισκέφτηκαν με οργανωμένα πακέτα διακοπών την Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών στη χώρα μας εκτιμάται σε 220.000 το χρόνο, με μικρές αποκλίσεις από χρονιά σε χρονιά.

Στη συνάντησή του με τον Ούγγρο υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Έντερ Χόρνατ, ο κ. Νικητιάδης συζήτησε την ελληνική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση από την ελληνική κυβέρνηση στη Ρόδο μιας άτυπης συνόδου υπουργών με κύρια θέματα την έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης (βίζα) και τα εμπόδια που προκύπτουν για χιλιάδες τουρίστες από χώρες εκτός της Ζώνης Σένγκεν οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν την Ευρώπη.

Ο Έλληνας υφυπουργός ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τις επαφές που είχε τόσο με τον Επίτροπο της ΕΕ, Αντόνιο Ταγιάνι, όσο και με το γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Τάλεμπ Ριφάι, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Νικητιάδης συμφώνησε με τον κ. Χόρνατ, αφού καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες η ατζέντα θεμάτων και προσδιοριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της άτυπης συνόδου στη Ρόδο --που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Έλληνα υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου-- να του αποστείλει σχετική επιστολή προκειμένου να αναλάβει την πρόσκληση των κοινοτικών υπουργών Τουρισμού η Ουγγαρία στο πλαίσιο της προεδρίας της στην ΕΕ.

Ο Έλληνας υφυπουργός είχε το μεσημέρι στη Βουδαπέστη συναντήσεις με τουριστικούς επιχειρηματίες, Ούγγρους και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και προωθούν τα ταξιδιωτικά προγράμματα προς την Ελλάδα, με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση και την εξέταση των προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από Ουγγαρία προς Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, της επιδιωκόμενης αύξησης του αριθμού των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα, εντάσσεται και η ανακοίνωση από την ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev, κατά την παρουσίαση του θερινού προγράμματος πτήσεών της που θα ισχύσει από 27 Μαρτίου-5 Νοεμβρίου, της προσθήκης για πρώτη φορά στις τακτικές πτήσεις της με απευθείας σύνδεση επιπλέον ελληνικών προορισμών--Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδος.

Οι προορισμοί αυτοί συγκαταλέγονται στους πλέον δημοφιλείς για Ούγγρους τουρίστες στην περίοδο διακοπών και εξυπηρετούνταν στο παρελθόν με ναυλωμένες έκτακτες πτήσεις των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων, οι οποίοι έκαναν χρήση αεροσκαφών κυρίως αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Το αμείωτο ενδιαφέρον των Ούγγρων για τουρισμό στην Ελλάδα και κατά την περσινή χρονιά, έχει επισημανθεί σε σχετικά δημοσιεύματα του ουγγρικού Τύπου, ενώ για την φετινή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από Ουγγαρία προς Ελλάδα, διευθυντές και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων στην Ουγγαρία, είχαν δώσει αρκετά θετικά μηνύματα με την ευκαιρία της ελληνικής συμμετοχής, με επίσημο περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθέτες, στην τετραήμερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βουδαπέστης «Ούταζας 2010», στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67% και το μεγαλύτερο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.

protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/11 20:49

    XAXAXAXAXAXAXA!!! ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΩΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!! ΜΕ ΟΥΓΓΡΟΥΣ!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!! ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ!!!! ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/11 05:53

    Οι Ούγγροι, οι Πολωνοί και οι τρυγίρο είναι οι νέοι καπιταλιστές της Ευρώπης δεν το κατάλαβες ακόμα ;

    Το χρήμα εκεί πάει, εμείς θα γίνουμε Αρβανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/11 08:06

    31/3/11 05:53 ...ΑΛΒΑΝΙΑ και οχι ΑΡΒΑΝΙΑ...Αγραμματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/3/11 20:02

    Σωστά τα λέει φίλε μου.ΑΡΒΑΝΙΑ..Από το Αρβανίτης..Αγράμματε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *