ροή ειδήσεων

Ετήσιες Επενδύσεις 500 δις δολάριων σε ΑΠΕ απαιτούνται για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής

Ετήσιες επενδύσεις ύψους 500 δις δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απαιτούνται, ώστε να καταπολεμηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η οικονομική ανάπτυξη... σύμφωνα με στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ-WEF.

Οι κυβερνητικές πολιτικές, πρέπει να επεκτείνουν την ανάπτυξη καθαρών πηγών ενέργειας όπως οι ηλιακοί συλλέκτες και οι ανεμογεννήτριες, για να περιοριστεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το έτος 2020.

Το προηγούμενο έτος οι επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ανήλθαν στο επίπεδο ρεκόρ των 243 δις δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg New Energy Finance. Απαιτείται επομένως, διπλασιασμός των επενδύσεων για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το έτος 2009, οι πολιτικές δεσμεύσεις των ισχυρών οικονομικά χωρών, για αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, ώθησαν κράτη όπως η Κίνα να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια (47,3 δις δολάρια) σε πράσινη ενέργεια. Το ίδιο έτος, οι Η.Π.Α. δαπάνησαν 20,7 δις δολάρια. Η Κίνα σήμερα, κυριαρχεί σε παγκόσμια κλίμακα σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας, με 39% ποσοστιαία αύξηση για το 2010, ξεπερνώντας ακόμη και τις Η.Π.Α.

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *