Eκδήλωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και της εταιρείας Praxis Plus υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα «τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας» και τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων...
Moto: Στηρίζουμε τους Τοπικούς Παραγωγούς στη μαζική εστίαση
Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και η εταιρεία Praxis Plus, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Τομέας Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, οργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας», την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο APOLLO BLUE, στο Φαληράκι, ώρα 19.00
Σκοπός της εκδήλωσης είναι σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και η στήριξη των τοπικών προϊόντων. Συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις (15 περίπου) με παραγωγή ικανή σε ποσότητα για τη μαζική εστίαση, πιστοποίηση, τυποποίηση και οργανωμένη διανομή προϊόντων. Περιλαμβάνεται παρουσίαση των επιχειρήσεων με τα προϊόντα τους, τοποθετήσεις φορέων στο θέμα και γευσιγνωσία.
Η αύξηση της κατανάλωσης και η ζήτηση σε τοπικά προϊόντα θα βοηθήσει στην συστηματική ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, την ποιοτική παραγωγή, τυποποίηση και πωλήσεις τόσο στα ξενοδοχεία, εστιατόρια όσο και στα καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Στους δύσκολους καιρούς, θα μειώσει τις εισαγωγές προϊόντων και θα δώσει θέσεις εργασίας. Η εκδήλωση είναι η πρώτη ενέργεια στα πλαίσια της συνολικής στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα με αειφορία λαμβάνοντας υπ’ όψη το συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνώς περιβάλλον. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τομέας Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής σχεδιάζει το Καλάθι του Αιγαίου το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο «ταυτότητα, ποιότητα, αειφορία». Από την άλλη πλευρά, ο τουρισμός βασίζεται στις βιωματικές εμπειρίες που έχουν οι επισκέπτες κατά την παραμονή τους και η γεύση μέσα από τη γαστρονομία αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Ειδικά στο νησί μας τα τοπικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, συμβάλλουν στην καλή και υγιεινή διατροφή και προφέρουν γευστικές εμπειρίες μοναδικές.
Καλούνται οι τοπικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα που διαθέτουν για τη μαζική εστίαση, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία, πληροφορίες: Περιφέρεια Ν.Αιγαίου- κ Αντώνης Κολιάδης-τηλ 22410 55933, ΣΔΞΡ- κ.Βαγγέλης Μουστακάκης-22410 63360, κιν 6977518970, Praxis Plus – κα Αννα Παπαγρηγορίου - 22410 24095, info@praxisplus.gr
RodosEvents.gr
Moto: Στηρίζουμε τους Τοπικούς Παραγωγούς στη μαζική εστίαση
Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και η εταιρεία Praxis Plus, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Τομέας Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, οργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας», την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο APOLLO BLUE, στο Φαληράκι, ώρα 19.00
Σκοπός της εκδήλωσης είναι σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και η στήριξη των τοπικών προϊόντων. Συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις (15 περίπου) με παραγωγή ικανή σε ποσότητα για τη μαζική εστίαση, πιστοποίηση, τυποποίηση και οργανωμένη διανομή προϊόντων. Περιλαμβάνεται παρουσίαση των επιχειρήσεων με τα προϊόντα τους, τοποθετήσεις φορέων στο θέμα και γευσιγνωσία.
Η αύξηση της κατανάλωσης και η ζήτηση σε τοπικά προϊόντα θα βοηθήσει στην συστηματική ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, την ποιοτική παραγωγή, τυποποίηση και πωλήσεις τόσο στα ξενοδοχεία, εστιατόρια όσο και στα καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Στους δύσκολους καιρούς, θα μειώσει τις εισαγωγές προϊόντων και θα δώσει θέσεις εργασίας. Η εκδήλωση είναι η πρώτη ενέργεια στα πλαίσια της συνολικής στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα με αειφορία λαμβάνοντας υπ’ όψη το συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνώς περιβάλλον. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τομέας Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής σχεδιάζει το Καλάθι του Αιγαίου το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο «ταυτότητα, ποιότητα, αειφορία». Από την άλλη πλευρά, ο τουρισμός βασίζεται στις βιωματικές εμπειρίες που έχουν οι επισκέπτες κατά την παραμονή τους και η γεύση μέσα από τη γαστρονομία αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Ειδικά στο νησί μας τα τοπικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, συμβάλλουν στην καλή και υγιεινή διατροφή και προφέρουν γευστικές εμπειρίες μοναδικές.
Καλούνται οι τοπικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα που διαθέτουν για τη μαζική εστίαση, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία, πληροφορίες: Περιφέρεια Ν.Αιγαίου- κ Αντώνης Κολιάδης-τηλ 22410 55933, ΣΔΞΡ- κ.Βαγγέλης Μουστακάκης-22410 63360, κιν 6977518970, Praxis Plus – κα Αννα Παπαγρηγορίου - 22410 24095, info@praxisplus.gr
RodosEvents.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.