ροή ειδήσεων

Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων

Εκ βάθρων αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων, μετατάξεων και μετακινήσεων του προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, επανακαθορίζοντας τον κατάλογο των περιοχών που εμπίπτουν στο...
συγκεκριμένο γεωγραφικό προσδιορισμό και ως εκ τούτου τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σ' αυτές.

Συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας που θα αναλάβει:

Την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας όπως αυτές έχουν καθοριστεί αναφορικά με θέματα προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους.

Καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Διατύπωση πρότασης για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθορίων περιοχών ως προς τα ανωτέρω θέματα.

Μεταξύ άλλων στις παραμεθόριες περιοχές συμπεριλαμβάνονται οι νομοί Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων. Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς και περιοχές των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Η πρόσληψη σε αυτούς τους νομούς μέσω ΑΣΕΠ γίνεται κατά προτεραιότητα, ενώ στη διαδικασία ισχύουν ειδικά κριτήρια, όπως η εντοπιότητα. Με ευκολία γίνονται και οι μετατάξεις.

Οσοι μεταταγούν σε αυτές τις περιοχές απολαμβάνουν ειδικών προνομίων, όπως το ειδικό επίδομα παραμεθορίου και στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/4/11 21:36

    ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ!! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/11 08:01

    21:36 ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ?

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ hallow !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/11 10:39

    3/4/11 08:01 Εσενα παλι σε πειραξε επειδη ο φιλος ανεφερε και το ΠΑΜΕ? Δεν ειναι αναγκη να μας πεις οτι εισαι οπαδος τους!Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λεει 2/4/11 21:36 οσοι ασχολουντε και την πολιτικη και ειναι ενεργοι σε διαφορους μηχανισμους ειναι ολοι τους βολεμενοι! στη ΔΕΗ,ΔΗΜΟΥΣ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΟΤΕ,σε ολες τις υπηρεσιες το 80% ειναι απο τα κομματα! αρα καλα σας λεει ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Δομπέν των Ρασών3/4/11 13:29

    Αμάν ρε παιδιά, όλο τρώγεστε μεταξύ σας! Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός είναι το πρόβλημα; Τα στεγαστικά δάνεια που δεν δίνονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ή το επίδομα παραμεθορίου που σκέφτονται να το κόψουν δεν είναι πρόβλημα; Η νομίζετε πως μπορεί να λειτουργήσει το νησί χωρίς δημόσιους υπάλληλους; Από τη μια κατηγορείτε τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπενδυτές για αισχροκέρδεια και από την άλλη θέλετε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα; Και αν αύριο το πρωί, το παιδί σας το προσλάβουν στο δημόσιο, θα γίνετε ξαφνικά θερμοί υποστηρικτές των δημ. υπαλλ. για να μην χάσει την δουλειά του;
    Δεν έχετε καταλάβει ότι Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ; Ή, με άλλα λόγια, κάθε φορά που υπάρχει συμφέρον, πολιτικοί και μίντια στρέφονται ενάντια σε επαγγελματικούς κλάδους, ταξικές μειονότητες, ή φυλετικές μειονότητες με σκοπό να στρέψουν το μίσος των υπολοίπων απέναντί τους, και με αυτόν τον τρόπο να τους αποδυναμώσουν και εντέλλει να τους ελέγξουν;
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *