ροή ειδήσεων

Το ίντερνετ φουσκώνει τα πανιά του ελληνικού τουρισμού

Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους...
παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε ο διαδικτυακός τόπος tripadvisor.com.

Η Ελλάδα όχι μόνο «κυριαρχεί» με πέντε πανέμορφες περιοχές της αλλά και καταλαμβάνει αρκετές από τις πρώτες θέσεις.

Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη από τη 2η θέση… κερδίζει επάξια το αργυρό μετάλλιο. Ακριβώς από κάτω της φιγουράρει η Κέρκυρα και ακολουθεί η Κρήτη. Η πάντοτε δημοφιλής Μύκονος είναι 7η και η σμαραγδένια Ρόδος 19η. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες δημοσίευσης του καταλόγου, το περιεχόμενό του είχε ήδη διαβαστεί από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Το TripAdvisor είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Οι χρήστες προσφεύγουν σε αυτόν προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους διαβάζοντας -αλλά και καταχωρώντας- κριτικές για παραθεριστικούς ανά την υφήλιο τόπους, ξενοδοχεία, επίπεδο υπηρεσιών, κατάσταση μνημείων, τοπικές αγορές, κουζίνα κτλ. Το TripAdvisor λειτουργεί υπό τη σκέπη του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Expedia.

Ελληνικό τοπ 5

Σαντορίνη: «Το νησί διαθέτει μοναδικές στο κόσμο παραλίες χάρη στην έντονη πριν από χιλιάδες χρόνια ηφαιστειακή δραστηριότητα. Οι πιο γνωστές πλαζ είναι η Κόκκινη Παραλία, η Περίσσα και το Καμάρι. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς παραδοσιακούς οικισμούς του πλανήτη».

Κέρκυρα: «Μεγαλοπρεπείς βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά βενετσιάνικα κάστρα, σπουδαία αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση, άριστες τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες (Παλαιοκαστρίτσα, Ερμιόνη κ.ά.) καθιστούν της διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου πελάγους εμπειρία ζωής».

Κρήτη: «Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει κάτι για τον καθένα. Η βόρεια πλευρά του είναι περισσότερο πολύβουη και κοσμική σε αντίθεση με τις ακτές που ‘βλέπουν’ προς τη Λιβύη. Εκεί ο παραθεριστής θα ανακαλύψει παρθένες παραλίες και θα γνωρίσει τους φιλόξενους και εγκάρδιους κατοίκους».

Μύκονος: «Νησί διάσημο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές, καθημερινά πολύωρα πάρτι αλλά και πλαζ για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και τη γαλήνη. Η Μύκονος είναι ιδανική επιλογή για ενασχόληση με οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ».

Ρόδος: «Η Ρόδος είναι ευλογημένη από τον ήλιο, που τη λούζει με τις ζεστές ακτίνες του περισσότερες από 300 ημέρες τον χρόνο. Διαθέτει παραλίες μεγάλου αλλά και μικρού μήκους, με κοινά γνωρίσματα τα κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και τις άριστες υποδομές. Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ευρωπαϊκό τοπ 20

1. Νίκαια, Γαλλία

2. Σαντορίνη, Ελλάδα

3. Κέρκυρα, Ελλάδα

4. Κρήτη, Ελλάδα

5. Τενερίφη, Ισπανία

6. Μαρμπέλα, Ισπανία

7. Μύκονος, Ελλάδα

8. Μαγιόρκα, Ισπανία

9. Μάλαγα, Ισπανία

10. Νέρτζα, Ισπανία

11. Ίμπιζα, Ισπανία

12. Κόστα Μπράβα, Ισπανία


13. Κάνες, Γαλλία

14. Μεντόν, Γαλλία

15. Λάγος, Πορτογαλία

16. Σαν Τροπέ, Γαλλία

17. Αμάλφι, Ιταλία

18. Ιταλική Ριβιέρα, Ιταλία

19. Ρόδος, Ελλάδα

20. Μπράιτον, Αγγλία

pneoi.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/4/11 21:21

    19η χωρίς να κάνουμε τίποτα για αυτόν τον τόπο! Που να κάναμε και κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιχαλης τσιλικιωτης20/4/11 21:29

    δεν βλεπω σχόλια εδω ,μηπως εχουμε γινει πιο μουρμούρηδες απο οσο πρέπει,το καλο ομως πρεπει να λεγετε μεσα στη 5αδα 3 φορες ελλαδα .
    η ροδος νομιζω οτι μπορει να παει πολύ πιο ψηλά.Λιγη προσοχη απο ολουσ μας θα μας ανεβασει πιο πανω γιατι το νησι μας το αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/11 21:39

    Ναι σιγουρα το αξιζουμε:))...μα δουλευομαστε βρε παιδια με τετοιες υποδομες εκτος απο τα ξενοδοχεια που αλλου να πανε οι τουριστες . εχετε προσεξει καλα τους δρομους μας με ματι τουριστα ομως ? σκαλωσιες παντου μπαζα παντου ζητιανοι παντου ..κακοχρωματισμενες και κακοεπισκευασμενες ολες οι επιφανειες στο κεντρο..οχι τα μαγαζια αλλα τα κτιρια που βαζουν χερια τα συνεργεια του δημου ...σκουριαζμενα παραυθυρα ..ελεος βρε παιδια ελεος..μας βλεπουν ολοι οι τουριστες με μισο ματι με το που πατησουν το ποδι τουσ στο λιμανι ..και οχι αδικα.|Δεν αρκουν οι φανταστικες αμμοθδιες παιδια δυστηχως δεν αρκουν υπαρχουν παντου παραλιες ομορφες οχι με τοσο ηλιο αλλα υπαρχουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/11 21:53

    Το ξερει κανεις οτι η πολη των τιρανων ειναι πρωτη σε ανοικοδομηση ? Δηλ. δημοτικα εργα και παραλληλα καποια μικροκονδυλια για να καλοπισθουν ιδιοτηκα κτιρια ... πρωτη σε εργα ειναι και ο διαγωνισμος περιεχει καποιες πολεις της Γαλλιας Ισπανιας Ολλανδιας ..φανταστειτε το !! Πρωτη...ελεος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *