ροή ειδήσεων

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

«Προσπαθώ να μην απογοητεύσω τους άλλους, όσον αφορά όμως τον εαυτό μου δεν μπορώ ν’ αποφύγω την απογοήτευση.» ...

Σκληρή κι αδυσώπητη η αλήθεια μου δίνει όμως κάποιες εξηγήσεις για τη βουβαμάρα μας, την απραξία μας και την υποταγή μας.

· Οι εξαθλιωμένοι, οι άσκεποι κι οι απροστάτευτοι είναι διάσπαρτοι σ' ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, άρα δύσκολο να συγκεντρωθούν, να συνασπιστούν και... να αντιδράσουν.

· Οι άνεργοι ομοίως, αλλά κι όσοι από αυτούς είναι συγκεντρωμένοι σε αστικά κέντρα , αφενός ξοδεύουν το χρόνο τους με το να ψάχνουν δουλειά, να εμφανίζονται στον ΟΑΕΔ ή παλεύουν με τη μελαγχολία και την απελπισία τους. Αρκετοί έχουν στήριγμα τις οικογένειές τους και παρ’ ότι είναι άνεργοι δεν ένιωσαν ακόμα την κρίση στο πετσί τους. Αρκετοί δε από αυτούς δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κρίση ή ότι θα έχει διάρκεια.Παιδιά του συστήματος, παιδιά της πλασματικής ευμάρειας, καλομαθημένα κι ευνουχισμένα, ενός σαθρού εκπαιδευτικού συστήματος που άμειβε χρόνια τώρα τις ήσσονες προσπάθειες.

· Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν τολμούν να αντιδράσουν, γιατί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Ξαναγυρίσαμε στα χρόνια της μεγάλης απεργίας του Σικάγου. Δέκα απεργούσαν και είκοσι άνεργοι περίμεναν με αγωνία έξω από τους χώρους εργασίας, ώστε να είναι οι πρώτοι που θα έπιαναν θέση εργασίας. Ναι, της θέσης που θα έχαναν οι απεργοί!

· Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κι αυτοί μουδιάσει. Το σοκ του ξεβολέματός ήταν δυνατό και ξαφνικό. Με τα ανοίγματα της επίδειξης πλούτου στα οποία είχαν επιδοθεί οι περισσότεροι, γιατί δεν είχε τι άλλο να επιδείξει ο ακαλλιέργητος πνευματικά νεοέλληνας, παρά μόνο το ακριβό αλλά με δάνειο σπίτι στις "καλές" περιοχές. Έτσι από το Αιγάλεω Σίτυ, όπως έλεγε ο Ζαμπέτας, βρέθηκε να κατοικεί στα Βόρεια ή στα νότια προάστια.

Όμως για να σε δεχτεί το σύστημα πρέπει να έχεις και το ανάλογο πρεστίζ. Ακολούθησε το δάνειο για εκδρομές εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδος και σε τόπους εξωτικούς, ο γάμος του κανακάρη στο τάδε κτήμα με αμέτρητους καλεσμένους, τα δυο τρία και τέσσερα αυτοκίνητα κι αυτά με δάνειο, τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών τους, το μεγάλο εξοχικό ως επέκταση του εγώ τους και καρφί στα μάτια του φίλου,το ανάλογο ντύσιμο, η πρέπουσα διασκέδαση, το χρηματιστήριο, όλοι κάποτε ήταν μανιώδεις παίκτες και επενδυτές,αυτά κι άλλα τόσα τους έχουν δέσει χειροπόδαρα. Τα χρέη, η απαξίωση του συνδικαλιστικού τους φορέα αλλά και η διάσπαση του συνδικαλισμού, η κομματική πειθαρχία, αφού οι περισσότεροι πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, είναι κάποιοι από τους λόγους που τους κάνει να αντιδρούν και να συμπεριφέρονται σαν να τους έχουν ναρκώσει.

· Οι αγρότες έχουν λίγο πολύ εξασφαλισμένα τα νώτα τους με τις επιδοτήσεις τόσων χρόνων. Το πολύ- πολύ να κόψουν τις Βουλγάρες, τις Ρωσίδες και τα σκυλάδικα κάθε βράδυ. Εμένα προσωπικά με ξενίζει η απραξία τους, όταν άλλες φορές έκοβαν για «ψύλλου πήδημα» την Ελλάδα στη μέση.

· Οι γέροντες και οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα τρόπο πίεσης. Και να αντιδράσουν δε θα ιδρώσει κανενός το αυτί. Αλλά είναι και οι μόνοι που ίσως να έχουν κάποιο κομπόδεμα. Άλλοι από το εφάπαξ τους κι άλλοι από οικονομίες τόσων χρόνων.

· Τελευταία άφησα την ομάδα την πλουτήσασα δια της ανόμου οδού της μίζας, της εκπόρνευσης, των ναρκωτικών, της μη πληρωμής φόρων, του φάκελου, του εκβιασμού, της κλεψιάς και γενικά της κάθε είδους ανομίας…Αυτοί αντέχουν και θα αντέχουν. Τα λεφτά τους τα άδηλα είναι καλά εξασφαλισμένα στο εξωτερικό, στις θυρίδες αλλά και σε πλάκες χρυσού. Δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, αστυνομικοί κι ανεπάγγελτοι ακόμα απαρτίζουν την ομάδα των συμπατριωτών μας που η κρίση δεν τους ακούμπησε καθόλου και ίσως να μην την καταλάβουν ορισμένοι από αυτούς ποτέ.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικοί μας. Κι επάνω σ’ αυτά πατούν. Βλάκες δεν είναι και τα μάτια τους τα έχουν ανοιχτά. Το βράδυ του Σαββάτου που η τρόικα ήταν εδώ, την ώρα που όλοι θεωρούσαμε πως η Δευτέρα δε θα είναι όπως όλες οι Δευτέρες μας, στο Κολωνάκι γινόταν ο χαμός! Τα ξενυχτάδικα στο αδιαχώρητο, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα έκαναν παρέλαση και το ποτό έρρεε άφθονο. Η μόνη αγωνία και το μόνο πρόβλημα που τους απασχολούσε ήταν το ευκαιριακό ζευγάρωμα μιας βραδιάς με ή άνευ οικονομικής απολαβής. Και όλα αυτά από τη νεολαία, τη μόνη ελπίδα για ξεσηκωμό.

Όλοι περιμένουμε τη μεγάλη ανώδυνη κι αναίμακτη ανατροπή χωρίς εμένα, χωρίς εσένα , χωρίς αυτόν ή εκείνον. Από ποιους όμως θα πραγματοποιηθεί? Από τους κατ’ επάγγελμα πατριώτες πολιτικούς, τους ανήμπορους, τους φοβισμένους, τους βολεμένους ή τους βλαμμένους?

Θάλεια

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/11 23:23

    Οταν η κυβερνηση την μια στον βαζει απο πισω και την αλλη στο στομα..πως θα μιλησεις? Φυσικο ειναι να μην βγαζεις ουτε λεξη..παρα μονο να λες Αχχχχ τσουζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/11 23:35

    'Oταν οι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι ομοιδεάτες του Πάγκαλου δεν θα μπορούν να πάρουν τον μισθό τους γιατί το κράτος δεν θα μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα που καταρρέει, θα δούμε αν θα συνεχίσει η βουβαμάρα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/11 23:49

    Ο καθενας μας κοιταει τον κολο του,και αφου δεν μπαινει στον δικο του λεει δεν βαριεσαι! Αλλα σε λιγο που θα την φαμε ολοι τοτε 8α τρεχουμε και δεν θα πηγαινουμε νωχελικα τοιχο τοιχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/4/11 01:58

    Όταν όλοι εμείς ενωθούμε θα ψάχνουν πάλι για εξήγηση, η καλυτέρα την εξήγηση της αποτυχημένης σκέψης που έκαναν για εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης, Κρεμαστή18/4/11 11:15

    αγαπητή Θάλεια

    έχεις δίκιο να προβληματίζεσαι, αλλά διάλεξες λάθος σημείο για να εκφραστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/4/11 12:14

    Αγαπητέ κύριε Κρεμαστινε,
    Μια απορία έχω βγήκατε τώρα και επώνυμα να συμβουλεύεται τους πελάτες σας??
    Μπορείτε σας παρακαλώ να διαβάσετε και τα σχόλια για το Νοσοκομείο σας, και αν θέλετε μας απαντάτε και ανώνυμα δεν έχουμε πρόβλημα, ξέρεται μεταξύ αυτών υπάρχουν και ψηφοφόροι σας
    Αναγνώστης-πελάτης-ψηφοφόρος σας ( πρώην)

    Θαλεια εδώ δεν έχει εδώ χώρο για σένα πάνε σε κανένα νοσοκομείο να κάνεις πανό με τους στοχασμούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/4/11 14:01

    Θάλεια,

    …….η κομματική πειθαρχία, αφού οι περισσότεροι πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, είναι κάποιοι από τους λόγους που τους κάνει να αντιδρούν και να συμπεριφέρονται σαν να τους έχουν ναρκώσει
    .... την ομάδα την πλουτήσασα δια της ανόμου οδού της μίζας, της εκπόρνευσης, των ναρκωτικών, της μη πληρωμής φόρων, του φάκελου, του εκβιασμού, της κλεψιάς και γενικά της κάθε είδους ανομίας…

    Τέτοια πράγματα μην τα γράφεις στο γιατρό σου, εδώ μέσα τουλάχιστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/4/11 21:56

    Αυτο αποδεικνύει ότι το Θασοκ και η Αριστερά έχουν οργανωμένους στρατούς, μισθοφόρους και κάνανε απεργία για ψύλλου πήδημα. Η ΝΔ όταν ανέβηκε στην εξουσία δεν είχε τέτοια κομματική οργάνωση και την ρίξανε στο πιτς φυτίλι. Τώρα δε γίνεται τίποτα, γιατί ξαφνικά έφυγε η ομίχλη και είδαμε πού βρισκόμαστε, στον γκρεμό, ένα βήμα πριν την καταστροφή. Και γι'αυτό υπάρχει αυτή η βουβαμάρα κι ο φόβος, οι πολλοί έχουν ξυπνήσει. Πρώτα τα έχουν με τον εαυτό τους που πιάστηκαν κορόιδα. Υπάρχουν και οι άλλοι που εξακολουθούν να είναι θασόκοι αλλά ντρέπονται να το πουν φωνακτά και λένε μερικά κουλά ή αρλούμπες ή κρύβονται η λόγο εγωισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *