ροή ειδήσεων

Η Οικονομική Ύφεση οδήγησε σε Μείωση των Εκπομπών Αερίων

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις βιομηχανικές μειώθηκαν κατά 5,6 % το 2009, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μείωση είναι σύντομη και...
ενδεχομένως να αποτελεί μία παραπλανητική ένδειξη προόδου στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκπομπές από περίπου 40 χώρες έπεσαν στους 16,5 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα το 2009 από 17,4 δις το 2008. Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters τα επίπεδα αυτά αποτελούν ρεκόρ καθώς είναι 11,6% χαμηλότερα από το έτος αναφοράς το 1990.

Τα στοιχεία του 2009 περιλαμβάνουν όλες τις βιομηχανικές χώρες εκτός του Καναδά καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ακόμη υποβάλει τα στοιχεία της στα Ηνωμένα Έθνη για το 2009.

Οι εκπομπές μειώθηκαν σε όλες τις βιομηχανικές χώρες το 2009. Οι εκπομπές των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,1%, της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 7,2% και της Ρωσίας κατά 3,2% από το 2008.

Με τα στοιχεία αυτά, ελλοχεύει ο κίνδυνος του εφησυχασμού των κυβερνήσεων καθώς η πτώση ήταν παραπλανητική, δεδομένου ότιείχε προκληθεί από την οικονομική κρίση και ύφεση, και όχι από βιώσιμες μακροπρόθεσμες στρατηγικές μείωσης των εκπομπών ή στροφή προς μη ρυπογόνες μορφών ενέργειας.

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία ήδη σκιαγραφούν μία ανάκαμψη για το 2010. Οι εκπομπές στο πλαίσιο συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ - που καλύπτουν 11.000 εργοστάσια και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - αυξήθηκαν κατά 3,5 τοις εκατό το 2010.

Μία ειδική ομάδα του ΟΗΕ κάνει λόγο για επιτακτική μείωση των εκπομπών κατά 25 έως 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2020 για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια της κλιματικής αλλαγής.

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *