ροή ειδήσεων

Ανοίγει ο δρόμος για αγορά ακινήτου στις "παραμεθόριες"

Ενα πάγιο αίτημα της εγχώριας κτηματαγοράς υπόσχεται να εκπληρώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, προωθώντας συγκεκριμένες νομοθετικές... πρωτοβουλίες για τον αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών και την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στις δικαιοπραξίες σε αυτές.
Οι ρυθμίσεις για τις παραμεθόριες που ανάγονται στο... 1927, αφορούν ουκ ολίγους ενδιαφερόμενους αγοραστές από το εξωτερικό, κυρίως Ρώσους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στο νομό Χαλκιδικής ή άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου και λόγω του συγκεκριμένου καθεστώτος μπλέκουν στα γρανάζια της εγχώριας γραφειοκρατίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο απλοποιείται η διαδικασία με άδεια που θα δίνεται πλέον από την πενταμελή Επιτροπή της Περιφέρειας της περιοχής με τη θετική ψήφο του εκπροσώπου του υπουργείου, πλήν των περιοχών της Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσων και Πρεβέζης για τις οποίες θα απαιτηθεί άδεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Σε σχετικό έγγραφο μάλιστα που έστειλε στη Βουλή ο Ε. Βενιζέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν νοείται ο χαρακτηρισμός, για παράδειγμα του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου για λόγους ασφαλείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα ξένων επενδυτών, και κυρίως Ρώσων οι οποίοι αναγκάζονταν να συστήνουν off shore για να επενδύσουν σε Χαλκιδική ή Κρήτη. Από την άλλη, ακόμη και για περιοχές που θα μείνουν χαρακτηρισμένες ως παραμεθόριες, θα πρέπει οι διαδικασίες να είναι ταχύτατες, Οι επενδυτές περιμένουν σήμερα δύο και τρία χρόνια με αποτέλεσμα να αποχωρούν τελικά.

karxarias.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *