ροή ειδήσεων

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Ίχνη Ραδιενέργειας στην Ελλάδα

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοινώνει πως ίχνη ραδιενέργειας εξακολουθούν να ανιχνεύονται σε δείγματα προερχόμενα από την...
πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής) σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Στο διάστημα 24 Μαρτίου έως 10 Απριλίου τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σε περιβαλλοντικά δείγματα παρουσίασαν διακυμάνσεις, παραμένοντας, σε κάθε περίπτωση, πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας. Επαναλαμβάνεται πως πρόκειται για εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις, οι οποίες δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον.Εξαιτίας ακριβώς των πολύ χαμηλών ποσοτήτων ραδιενέργειας, δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας, όπως αυτά καταγράφονται από τους σταθμούς έγκαιρης ειδοποίησης του τηλεμετρικού δικτύου ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος.


Οι λεπτομερείς εργαστηριακές μετρήσεις των περιβαλλοντικών δειγμάτων πραγματοποιούνται από την ΕΕΑΕ μαζί με το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων, και ειδικότερα το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Εργαστήριο του Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr). Τα αποτελέσματα αυτά έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως στην Ε.Ε. και τον ΔΟΑΕ, πρακτική που ακολουθούν και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.


Η ΕΕΑΕ είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο της πέμπτης Απολογιστικής Συνεδρίασης της Διεθνούς Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια (Βιέννη, 4-14 Απριλίου 2011) να παρουσιάσει συνολικά τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, αλλά και να ενημερωθεί για τις αντίστοιχες δράσεις άλλων χωρών.


Πληροφορίες:Τηλ. 210 6506803, 210 6506714, info@eeae.gr















Σημειώσεις:

1. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Στο πλαίσιο του ελέγχου της ραδιενέργειας περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, η ΕΕΑΕ συνεργάζεται με δίκτυο Εργαστηρίων που ανήκουν σε ερευνητικά κέντρα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Δίκτυο Συνεργαζομένων Εργαστηρίων).

Αποτελέσματα μετρήσεων συγκεντρώσεων και εναπόθεσης ισοτόπων το διάστημα 13/3-10/04 στην Ελλάδα: eeae.gr/gr/docs/president/_info_pinakas_apotelesmata_13042011.pdf

Σημερινές μετρήσεις ραδιενέργειας: 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/4/11 10:17

    Αυτό τώρα είναι το πρόβλημα η ραδιενέργεια ,υπάρχει και κανένα παρατηρητήριο συνεργαζομένων εργαστήριων μέσα στη Βουλή να κάνει μετρήσεις, όχι για να καταλάβω δηλαδή που πάνε οι φόροι που πληρώνουμε??
    Αγαπητοί κύριοι με η χωρίς τις μετρήσεις σας θα πάμε όλοι , πριν λοιπόν συμβεί το μοιραίο πρέπει να πληρώσουμε και το λογαριασμό σας, και επειδή πρώτα πρέπει να πληρώσουμε τη ΔΕΗ.ΔΕΥΑΡ, ασφάλεια, σύνταξη κλπ και χρήματα δεν υπάρχουν περιορίστε σας παρακαλώ τα άσκοπα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *