ροή ειδήσεων

Κινδυνεύουν με λουκέτο τουριστικά πρακτορεία

Χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά είναι η φετινή για τα τουριστικά πρακτορεία της Ρόδου που όπως λένε οι ιδιοκτήτες τους αγωνίζονται να επιβιώσουν...
εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η κίνηση δεν είναι απλώς υποτονική αλλά ανύπαρκτη όπως επισημαίνουν κάνοντας λόγο ακόμα και για μείωση που φτάνει το 90% σε σχέση με πέρυσι, ποσοστά που καθιστούν απαγορευτική τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και γεμίζει τους ίδιους με ανασφάλεια για το αν τελικά θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να κρατήσουν ανοικτά τα τουριστικά τους πρακτορεία.
Η περίοδος του Πάσχα που άλλοτε σηματοδοτούσε για τη Ρόδο την έναρξη της τουριστικής σεζόν, φέτος μάλλον θα είναι «νεκρή περίοδος» για τους Ελληνες επισκέπτες και όπως εκτιμάται θα είναι περιορισμένος ο αριθμός εκείνων που θα έρθουν στο νησί μας για τις διακοπές τους. Πάντως στα ξενοδοχεία Mediterranean, Rodos Palace και Plaza έχουν γίνει κρατήσεις που ωστόσο είναι περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που επειδή φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Ορθοδόξων με το Πάσχα των Καθολικών, αρκετοί είναι εκείνοι οι καθολικοί που θα ταξιδέψουν τη συγκεκριμένη περίοδο προς το νησί μας.

Ο κ. Σάββας Σαής ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο κάνει λόγο για τη χειρότερη χρονιά και χαρακτηρίζει την κατάσταση απελπιστική. «Φέτος ακύρωσα όλες τις παραδοσιακές προγραμματισμένες εκδρομές για την πασχαλινή περίοδο αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και όλοι προσπαθούν έστω οριακά να επιβιώσουν.
Οσοι καταφέρουν να αποφύγουν το λουκέτο ενδεχομένως να δουλέψουν και να καλύψουν ίσως τις βασικές ανάγκες και να αρχίσουν πάλι τον αγώνα επιβίωσης από τον Σεπτέμβριο. «Φαύλο κύκλο» χαρακτήρισε την κατάσταση ο κ. Σαής, ο οποίος όπως λέει βλέπει το ένα λουκέτο να μπαίνει μετά το άλλο σε καταστήματα που άλλοτε ήταν όχι μόνο βιώσιμα αλλά εξασφάλιζαν στους ιδιοκτήτες τους αξιοπρεπή διαβίωση.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση και η τουριστική πράκτορας Ευγενία Στεφανάκη. «Κανείς πλέον δεν ταξιδεύει. Δεν υπάρχουν χρήματα. Οι μαθητικές εκδρομές αποτελούν παρελθόν για τη Ρόδο, ελάχιστα είναι τα σχολεία που έρχονται.

Εξαιρετικά περιορισμένος όμως ήταν και ο αριθμός των μαθητών από τη Ρόδο που ταξίδεψαν σε άλλους προορισμούς για την πενθήμερη εκδρομή τους, αφού οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική άνεση να καλύψουν τα έξοδά τους. Και για την περίοδο του Πάσχα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ούτε θα ταξιδέψουν οι Ροδίτες, ούτε θα έρθουν εδώ Ελληνες για τις διακοπές τους. Η κατάσταση είναι μαύρη κι άραχνη».
Στόχος όπως λένε οι τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου είναι να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, την ώρα που πολλοί συνάδελφοί τους βρίσκουν ως μόνη διέξοδο το λουκέτο.

tourportal.gr
Πρόοδος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/11 23:21

    Να κλεισουν ολα να βαλουν μυαλο τα λαμογια! Εχουν κατακλεψει τον κοσμακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/11 23:39

    Καλά τα λέτε …έτσι είναι τα πράγματα αλλά δεν λέτε όλοι την αλήθεια …..
    Εκτός από την αναδουλειά η τιμές μόνον ανεβαίνουν και ανεβαίνουν και ανεβαίνουν…… ..59ευρω (ρόδο- Πειραιά )η blue star από 19-43-53 ευρώ που ήταν πέρσι… ..λόγο της παρουσίας της HELLENIC SEAWAYS με το νήσος ΡΟΔΟΣ……. έφυγε το νήσος ΡΟΔΟΣ έφυγαν και η φτηνές τιμές .
    DODECANISOS SEAWAYS TOY ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΝΟΥ 45 η Πάτμος και 45 και 105 το Ι.Χ. για τους λειψούς (ρε πόσοι άνθρωποι θα ταξιδέψουν για τους λειψούς) ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ …….ΝΤΡΟΠΗ
    Και το χειρότερο είναι ότι όλη αυτοί μαζί με την ΑΝΕΚ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΝΕΚ( με το σαπιοκάραβο Πρέβελης) με την συμιακή ΑΝΕΣ (την χρεοκοπημένη με 7 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ ) που πάει να μπει στο άρθρο 99 για να φάει τα λεφτά άλλων ροδιτών –συγκεκριμένα 2,2 εκατομμύρια ευρώ από γνωστό ροδίτη ακτοπλόο που τους κρατούσε ζωντανούς με τα λεφτά του τα τελευταία χρόνια – και τηλιακη εταιρεία με το sea star MAΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΩΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΞΗΔΕΨΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΕ Κάθε ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ (ΦΠΑ&ΝΑΤ)κτλ
    Με λίγα λόγια είτε ταξιδέψετε είτε δεν ταξιδέψετε η παραπάνω εταιρίες έχουν πληρωθεί από τα πρακτορεία η και τα πρακτοριακια αν θέλετε για τα εισιτήρια που εσείς θα βγάλετε ……και αν δεν προπληρώσεις με ένα κουμπί από το κομπιούτερ τους σου αφαιρούν το δικαίωμα έκδοσης εισιτήριων ….δεν πα να έχεις πληρώσεις τη εγγυητική στον Ε.Ο.Τ. περίπου 15.000 ευρώ- δεν πα να έχεις δώσεις χιλιάδες ευρώ για τον αέρα του μαγαζιού σου – δεν παν έχεις πληρώσει την εφορία του προηγούμενου χρόνου- δεν πα να έχεις 1-2-3 υπάλληλους που πρέπει τέλος του μηνά να τους πλήρωσης με ΙΚΑ ΤΕΒΕ κτλ - δεν πα έχεις βάλει διαφήμιση στα ΜΜΕ της πόλης μας - δεν παν έχει ς πρόβλημα υγείας ----αν δεν προπληρώσουμε κάθε 1 του μηνά το μαγαζί μας έκλεισε με ένα κουμπί στο κομπιούτερ της εκαστοτε εταιρείας …..και όλα αυτά γιατί για το μεγαλόπρεπες 7% προμηθείας επί του συνόλου του εισιτήριου….
    Δηλαδή δεν φτάνει που έχουν ανεβάσει της τιμές στα ύψη…. δεν φτάνει που η οι τζίροι μας έχουν πέσει έως και 50%.....τους δανείζουμε και από πάνω άτοκα κιόλας
    Και όλα αυτά γιατί ?
    Γιατί μονοπώλιο η BLUE STAR για Πειραιά
    Γιατί μονοπώλιο ο ΣΠΑΝΟΣ για τα νησιά της Δωδεκανήσου
    Γιατί μονοπώλιο η ΑΝΕΚ Κάρπαθο Κάσο και Κρήτη
    Και το πιο γελοίο ο ΣΠΑΝΟΣ ΚΑΙ Η BLUE STAR διατηρούν κιόσκι έξω από το χώρο στάθμευσης των καραβιών τους επί 16 &20 ώρες ανοικτό κάτι που μάλλον απαγορεύετε
    Όπως αντιλαμβάνεσαι με το τέλος της τουριστικής σεζόν περίπου το 50% των τουριστικών πρακτορειών θα έχουν κλείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/11 23:43

    23:21 NA KLEISI O LAKOS SOU RE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/4/11 03:54

    εν το μετακί ο Νικητιάδης μας υποσχέθηκε λαγούς με πετραχίλια για την εφετινή σεζό !

    για να δούμε τι θα δούμε.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/4/11 19:05

    ΜΑΪΜΟΥΝΟΣΚΑΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/4/11 19:09

    Τα; πρακτορεια φταινε για τις αυξημενες τιμες. να κλεισουν οι νταβαδες τοσα χρονια μας τα τρωγανε ! ουστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *