ροή ειδήσεων

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ !

"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της...


Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας που συμμετείχε 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων και μαχητικών και γι'αυτό τον λόγο επανερχόμαστε (το θέμα καλύφθηκε από το defencenet.gr αρχικά στις 04/04): Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες! Σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους, σε αποστολές αέρος-αέρος και σε επιβιωσιμότητα! Τους νίκησαν, επικρατώντας σε όλες τις αερομαχίες, καταστρέφορναςόλους χωρίς την παραμικρή ελληνική απώλεια!


Τέτοιες δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, το να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν συνέχεια ότι είμαστε πρώτοι στα πιο δύσκολα, έχει ξεχωριστή σημασία...


Και επειδή το μέγεθος της αξίας του νικητή την αποδίδει καλύτερα η αξία του ηττημένου, ιδού ποιές χώρες και ποιοι πιλότοι "έφαγαν σκόνη" από τους Έλληνες πιλότους: Οι ΗΠΑ με F-15E, η Γαλλία με Mirage 2000-5, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon, η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, , και Tornado και Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.




Συνολικά μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ της Σούδας, τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι ιπταμένους και τριάντα τέσσερις τεχνικούς.


Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέστηκαν αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.


Σε όλες τις αποστολές τα ελληνικά μαχητικά πρώτευσαν συνεχίζοντας την λαμπρή επίδοση σε ασκήσεις όπως η Red Flag κλπ.


Από 7 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 η 340Μ συμμετείχε στην 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι Ιπταμένους και τριάντα τέσσερεις τεχνικούς.



Στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν εκτός της Ελλάδας: η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, οι ΗΠΑ με F-15E, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon και PA-200 Tornado και η Γαλλία με Mirage 2000-5. Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν αεροσκάφη F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ




defencenet




ΣΧΟΛΙΟ: ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ", ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ:






Kerberos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/4/11 09:29

    ΕΥΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΓΑΤΑΚΙΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/11 09:31

    Συγχαριτηρια στα παιδια μας,που για μια ακομα φορα μας εκαναν υπερυφανους στην πατριδα μας,ειναι γνωστο οτι οι ελληνες πιλοτοι ειναι απο τους καλυτερους στον κοσμο και το απεδειξαν με την πιστη,και την ψυχης τους.Τα ατσαλενια φτερα και η ασπιδα της εναεριας ομπρελας της χωρας ειναι συμβολο για τον λαο μας και θα πρεπει να τους ευγωνομουμε καθημερινος κυριε παγκαλε,αραγε θα εστειλε καμια επιστολη να εκφρασει τα συγχαρητηρια του,η απλα οι υπαλλυλοι του υπουργειου εχουν εντολη να μην τον ενωχλουν την ωρα του φαγητου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/11 11:05

    RESPECT ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!!! ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ!!!ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/4/11 12:19

    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 3 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ! 1) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ), 2) ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/4/11 12:58

    Ας μην μετράμε τα πράγματα με πρωτιές μόνο .Καλές και ευπρόσδεκτες και αυτές.Ομως οι Ελληνες της Πολεμικής Αεροπορίας είναι καθημερινοί ηρωες της ασφάλειας μας .Είναι ένας κύριος λόγος που οι Τούρκοι είναι ακόμη απέναντι .Αυτό είναι ικανό και αρκετό για όλους μας .
    Μπράβο πάντως στους πιλότους μας .
    ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/4/11 15:42

    kante tous kai alles meiwseis stous misthous!!!
    skatopasokoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/4/11 17:47

    ΣΥΝ+ΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/4/11 17:56

    Συγχαρητήρια! Έχουμε ανάγκη σαν χώρα από διακρίσεις και ανύψωση ηθικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/4/11 00:27

    ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ...ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΕ! ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΙΝΟΥΝ!
    ΝΑ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/4/11 02:16

    opa opa. den paragoyn ergo? ok apo ayrio phgaine esy na petas dipla sta toyrkika aeroplana kai bebaia na eisai parwn opote kai opoy se xreiastoyn. mhpws omws ekeinh thn wra tha pineis to kafedaki soy? den kserw, apla rwtaw.

    exw aporia sxetika me to keimeno. poios akoyse ton aksiomatiko twn HPA na to leei ayto kai epeiseis poios egrapse to keimeno, giati moy fenetai ligo periergo. den lew poly kaloi oi aeroporoi mas alla ayto den ua mas kanei na ksexasoyme ta alla mas problhmata.

    moy thimizei to gegonos oti otan pane na perasoyn ena metro gia paradeigma h kybernhsh, panta kati allo shmantiko ginetai sthn ellada. gia paradeigma pianoyn toys tromokrates. kai alla paromoia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/4/11 03:17

    Ντεμέκ μπούρδας και κοτσάνας.
    Τους σκοτώσαμε όλους στο playstation!
    (Μου το πε ο ξάδερφος του γείτονα που παίζει Wii)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/4/11 10:40

    00.27 ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΛΟΥΓΚΡΑ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/4/11 10:58

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΥΡΙΖΕΤΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ! ΚΟΠΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/4/11 13:02

    Γιατί δεν κανονίζετε ένα meeting, να βρίζετε και να φτύνετε ο ένας τον άλλον να εκτονωθείτε λίγο βρε παιδί μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *