ροή ειδήσεων

Παράνομοι σπουδαστές στα ξενοδοχεία της Ρόδου

Το εργατικό κέντρο Ρόδου, με εξώδικη δήλωση – πρόσκληση που απευθύνει στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας...
που κοινοποιεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και στον Επιθεωρητή Εργασίας Δωδεκανήσου καταγγέλλει τις παραβιάσεις της υπ αριθ. 16.802/667/17-8-2010 κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία καθορίσθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι γνωστό το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με το υψηλό ποσοστό ασκουμένων που τοποθετούνται σε κάθε ξενοδοχείο, το οποίο θίγει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Το εργατικό κέντρο Ρόδου καταγγέλλει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γραφείο Επιθεωρήσεως Εργασίας Ρόδου είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα ο μοναδικός υπάλληλός του να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα αυξημένα καθήκοντά του, μεταξύ των οποίων και η επιβαλλόμενη τήρηση των διατάξεων της ανωτέρω ΚΥΑ.

Ερωτάται η κα Υπουργός :

Ποιά επείγοντα μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, να εφαρμοσθεί πλήρως η προαναφερθείσα ΚΥΑ και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής και ειδικότερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : 15508/2-5-2011
Προς : Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λ. Κατσέλη
Θέμα : Παράνομοι σπουδαστές στα ξενοδοχεία της Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/11 00:06

    Ωπα παιδια ξεμυτισε...
    Παρανομοι σπουδαστες στα ξενοδοχεια. Μηπως να το αλλαξουμε και να το κανουμε σπουδαστες παρανομα στα ξενοδοχεια;

    Λυπαμαι μα δεν μπορω να φανταστω τα θεμελιωδη δικαιωματα των εργαζομενων που θιγονται με το να εργαζονται καποιοι σπουδαστες στα ξενοδοχεια.
    Ισα ισα που θιγονται οι σπουδαστες καθως τους πληρωνουν με ενα κομματι ψωμι για οσο καθονται και κανουν την ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους στο εκαστοτε ξενοδοχεια.

    Ας κρατηθει ενα επιπεδο και να συζητηθει το θεμα. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/11 00:43

    Δουλευω σε μεγαλο Ξενοδοχειο 5* πολλλλλαααααα χρονια σε λιγο θα χασουμε τη δουλεια μας,περιττω να σας πω οτι απο ολο το προσωπικο αν μιλανε οι 10 Ελληνικα ειναι ζητημα!!!εχουμε αυτη τη στιγμη 25 "σπουδαστες"...αναμενεται να γινουν 60+...δε ξερω παντως εμεις δε ξερουμε που να απευθυνθουμε διοτι αν μιλησουμε μπορει να χασουμε κ τη δουλεια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο δεν αποκλειεται να ισχυει. Αλλα ειναι αλλο απο αυτο που ισχυριζεται η παραπανω ανακοινωση. Ειναι αντεργατικο ενα ξενοδοχειο να θελει να καλυφθει μονο με σπουδαστες που τους φερνει απο Βουλγαρια, Τσεχια κλπ χωρες. Βαζει στο ιδιο τσουβαλι Ελληνες που θελουν να κανουν την πρακτικη τους και αλλοδαπους εργαζομενους. Νομικα δε γνωριζω αν μπορει να κινηθει με καποιον τροπο το σωματειο των ξενοδοχουπαλληλων.
    Πιθανολογωντας παντως δε δινω και πολλες ελπιδες γιατι η ευρωπη μας κατι τετοια τα θελει και τα προωθει δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/11 09:24

    ..τα σωματεια και οι εργατοπατερες κοιμουνται,,,,,,χχχχχχχχχχχχσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/5/11 10:20

    το χειροτερο ειναι οτι αυτοι οι σπουδαστες μιλανε με τα χειροτερα λογια για τα ξενοδοχεια στα οποια εργαζονται[ επειδη προφανως πληρωνονται λιγα και δουλευουνε πολυ]στους τουριστες με τους οποιους ερχονται σε επαφη....το λεω αυτο απο προσωπικη εμπειρια.ο αλλος ερχεται για τουρισμο να γνωρισει την ελλαδα και τους ελληνες τωρα αν εμεις βαζουμε για μοστρα ολους αυτους τους ανατολικους που τουςεκμεταλευονται οι ξενοδοχοι τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/5/11 13:56

    Με τα τσουβάλια φέρνουν φοιτητές απο τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ανασφάλισθους τους παρέχουν δωρεάν διαμονή και χαμηλό μισθό και έτσι χάνουν θέσεις εργασίες και μένουν άνεργεοι χιλιάδες Ροδίτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/5/11 15:01

    να προσθεσω ακομη οτι πολλα απο τα ξενοδοχεια που το παρακανουνε με τις προσληψεις σπουδαστων ειναι τα all inclusive τα οποια δυσκολα θα επιβιωναν χωρις τους χαμηλους μισθους αυτων των παιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/5/11 16:01

    Κωλοξενοδοχοι δεν φτάνει που πέρνουν επιδοτήσεις 30-40-50 εκ.€ και χτίζουν αφθερετα σε δημόσιες εκτάσεις σε λόφους βουνά και παραλίες τους ξαναεπιδοτουν για απασχόληση προσωπικού και εφευρεσαν τωρα και την μαθητια, και εμείς τους υποστηρίζουμε ακόμα, λες και μας δίνουν απο τα κέρδη τους και την φοροδιαφυγή τους ξυπνιστε!!!!!
    Να απετισουμε εισφορές που να μένουν εδώ και να δημιουργούν υποδομές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΩΡΓΟΣ3/5/11 17:07

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕ ΝΤΙ ΚΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ!!!ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΘΕΑ ΔΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ!ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/5/11 17:34

    υποκριτές οι Πασόκοι δεν πάνε να ελέγξουν τους ΜΕΓΑΛΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ που φέρουν μαθητές και σπουδαστές απο τις χώρες της ΑΝατολικλης εΥΡΏΠΗς ΕΔΏ και δεν προσλαμβάνουν Έλληνες !

    Κατά τα άλλα ΟΛΑ ΕΜΑΣ βάζουν να πληρώσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/5/11 18:20

    to kolpo με τουσς μαθητες ξεκινησε επι ΝΔ .MHN TO KOMMATIKOΠOIHTE ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑ...ΚΕς ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΕςΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/5/11 23:51

    Νόμος 3386/2005, άρθρο 34, παρ.3 ( ΦΕΚ 212/Α/23.8.2005 ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/5/11 00:10

    3/5/11 23:51 Ειμαι συγουρος οτι υπαρχει νομοθεσια οσων αφορα τα ωραρια να μην υπερβαινουν του βασικου ωραριου καθως και το οτι σε καμια περιπτωση δεν μπορει να έχει μια ιδιωτική επιχείρηση πανω απο 20% εαν θυμάμαι καλα ισω και λιγοτερο του συνολικου του προσωπικού σε σπουδαστες απο ξενες χωρες η τουριστικά επαγγελματα με λιγα λογια εαν ενα ξενοδοχειο έχει 100 υπαλλήλους τουριστικής διοικητικής και οικονομικής εξειδίκευσης (Οι εργάτες καθαρίστριες και συναφή επαγγέλματα δεν μετρανε στο συνολο) μπορει να εχει μεχρι 20 και αυτοι φυσικά ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ οποτε με εναν καλο ελεγχο (λεμε τωρα) απο το γραφείο επιθεώρησης εργασίας θα φανεί ποιος δουλευει και ποιος οχι εκει..αλλα εχω ακουσει οτι περνουν μίζες και κανουν τα στραβα ματια οποτε ειναι λιγο ανώφελο :p

    http://www.synigoros.gr/allodapoi/meta_nomoi_01.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *