ροή ειδήσεων

Ερχεται «περαίωση» και για τα σκάφη αναψυχής

Ερχεται «περαίωση» για τα σκάφη αναψυχής που είχαν δηλωθεί ως επαγγελματικά για να εξασφαλίζουν φοροαπαλλαγές σύμφωνα με...
νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται απαλλαγή από τέλη εκπροθέσμου καταβολής, πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς και από τις κυρώσεις της τελωνειακής νομοθεσίας για όσους κάνουν αίτηση να υπαχθούν στη συγκεκριμένη διάταξη και καταβάλουν εφάπαξ τους αναλογούντες φόρους για την αγορά του σκάφους, τα καύσιμά του και τα εφόδια.

Η καταβολή του ποσού που αναλογεί θα πρέπει να γίνει μέσα σε δύο μήνες από την υποβολή της αίτησης.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και υποθέσεις που εκκρεμούν σε ποινικά και διοικητικά δικαστήρια αλλά δεν έχουν ακόμα συζητηθεί, όπως και σκάφη για τα οποία έχει εκδοθεί απόφαση παύσης ισχύος της επαγγελματικής άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο στοχεύει να εισπράξει με αυτήν τη διαδικασία περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ έχει βάλει, εδώ και έναν χρόνο, στο «στόχαστρο» τα σκάφη αναψυχής και με ελέγχους στην Αττική, στα Δωδεκάνησα, στην Πελοπόννησο αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα έχουν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις σκαφών που δηλώνονταν ως επαγγελματικά για να έχουν φοροαπαλλαγές, με τη χρήση εικονικών ναυλώσεων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» 250 πολυτελή σκάφη, για τα οποία έχει ζητηθεί να προσκομιστούν τα ναυλοσύμφωνα προκειμένου να γίνει έλεγχος, ενώ σε δεύτερη φάση γίνεται και επιτόπια έρευνα.

Βέβαια, ο έλεγχος σε αρκετές περιπτώσεις δυσχεραίνεται, αφού αρκετά σκάφη εμφανίζονται να ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες σκαφών που είχαν δηλωθεί ως επαγγελματικά σπεύδουν στις εφορίες και δηλώνουν τη μεταφορά τους σε ερασιτεχνικά-αναψυχής. Αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι έχει αποφέρει έσοδα της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα με τις δηλώσεις για μεταφορά σκαφών φαίνεται ότι αναστέλλεται και η λειτουργία αρκετών εταιρειών πλοίων αναψυχής (ΝΕΠΑ), οι οποίες στο τέλος Απριλίου ανέρχονταν σε 1.360.

(πηγή: Ημερησία)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/5/11 21:02

    EDO PRE EXOYNE KANEI KAI KALA OMILO TAXYPLOON SKAFON AYTON POY DIORGANONEI TOYS AGONES TORA,GIA NA PERNOYN MEROS SAN AGONHSTIKA KAI NA PERNEI O OMILOS DHLADH H KLIKA POY EXEI TA SKAFH,EPIDOTHSEIS.TIS NAYLOSEIS PSAXNOYN...AS PSAKSOYNE TON ROTA KAI OLOI AYTOI OI KOKORIDES ME TA TZIPAKIA KAI TA MAGAZIA POY TA PERNOYN XONDRA NA DEIS GIA POTE 8A TA KLEISOYN AN KOPEI TO XRHMA...KSYPNHSTE REEEE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *