ροή ειδήσεων

Η Κυριακή του Κανένα

Ένας μήνας Μάιος που ξεκίνησε την Κυριακή του Θωμά (1 Μαΐου) γεμάτος αμφιβολία, κλιμακώθηκε με το ξεκούνημα από τους καναπέδες...
με υπερσυλλαλητήρια σε ιβηρικές πλατείες την Κυριακή του Παράλυτου (15 Μαΐου) και πριν προλάβει να ολοκληρωθεί πρόλαβε ακόμα και να χορέψει το γαϊτανάκι των αγανακτισμένων λαών της Ευρώπης σε πλατείες και να μπει στο μάτι των κυβερνώντων την Κυριακή του Τυφλού (29 Μαΐου), θα μπορούσε κάλλιστα να μην υπάρχει! Κι όμως υπήρξε, όπως και η πρωτοφανής συρροή μυρίων κόσμου και κοσμάκη σε πλατείες για ειρηνικές πλην αγανακτισμένες συνελεύσεις.

Στην παραβολή του τυφλού ο Χριστός κατηγορήθηκε για αντεργατική συμπεριφορά αφού πραγματοποίησε θαύμα Σαββατιάτικα ημέρα αργίας και για αυτό ως γνωστόν πλήρωσε ακριβά. Στην περίπτωση του Οδυσσέα, και το μάτι του Πολύφημου έβγαλε αλλά και το όνομα του Κανένα του βγήκε με συνέπεια να πληρώσει και εκείνος ακριβά θαλασσοδαρμένος για χρόνια. Και οι δύο όμως ήρωες είχαν ξεκάθαρο σκοπό και προορισμό λύτρωσης. Δίδαγμα; Σε ό,τι βαλθείς να κάνεις, φρόντισε να έχεις στο μυαλό σου τον προορισμό. Γιατί αν είναι να γίνεις ο δικός σου ήρωας, η διαδρομή προβλέπεται και επίπονη και γεμάτη Σειρήνες.

Όσο για την περίπτωση της αφυπνισμένης αγανάκτησης των ημερών, το μελάνι ακόμα παραμένει νωπό και έπεται συνέχεια. Η αυτοοργάνωση πλήθους σε ημέρες αργίας και μάλιστα από συλλογή κόσμου που δεν ανήκει παρά σε Κανέναν προβλέπεται ιστορική και έτοιμη να κερδίσει τον καλοκαιρινό ήλιο που αυτός ο Μάης τόσο τσιγκουνεύτηκε.

Πηγή http://lifology.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *