ροή ειδήσεων

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ!!

Δίωξη σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και ακόμη τεσσάρων προσώπων, στελεχών του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ...

της περιόδου 2005 – 2007, άσκησε κατά περίσταση το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, για τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, για υπόθεση ζημιογόνας σύμβασης, που αφορούσε στην προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων στον ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ’εξακολούθηση, που στρέφεται κατά των εμπλεκομένων από τον ΟΠΑΠ και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που βαρύνει τους υπεύθυνους της ΙΝΤΡΑΛΟΤ.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία, αφορά 18μηνης διάρκειας διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει την επίμαχη περίοδο ο ΟΠΑΠ, που τελικά κατέστη άγονος μετά από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ.

Πριν λίγες ημέρες, το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας είχε καλέσει σε ανωμοτί καταθέσεις συνολικά οκτώ άτομα που εμπλέκονται στην ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ, οι οποίοι παρέδωσαν γραπτές εξηγήσεις.

Από τα πρόσωπα αυτά, πλην των πέντε που πλέον έχουν καταστεί κατηγορούμενοι, για δύο, δικογραφία αποστέλλεται στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να τεθεί στο αρχείο, ενώ για έναν η δικογραφία διαχωρίζεται και η έρευνα συνεχίζεται.

Για την υπόθεση είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά το 2010, θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί και να ερωτηθεί πρώτη, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου διαγωνισμού, καθώς το αντικείμενό της κάλυπτε το ζητούμενο έργο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στο διεθνή διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τεχνικά αξιόλογες.

Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των προσφορών, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Το προϋπολογισθέν τίμημα για το επίμαχο έργο ήταν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος, όπως εκτιμάται, τελικά έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/11 07:00

    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ! ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ... ΟΥΤΕ ΑΣΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙ! ΚΛΕΨΕ ΕΣΥ ΦΤΩΧΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙ...ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/11 07:11

    Μεγαλος απατεωνας! Πηρε τον Ολυμπιακο για να εκβιαζει κυβερνησεις και να κανει τις κομπινες του με εκ. ευρω! Στην ουσια αυτοι κυβερνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/11 09:11

    ΚΟΚΚΑΛΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ,ΜΠΕΟΣ,ΚΟΥΓΙΑΣ,ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΣΟΒΙΑ!! ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/11 09:43

    Ο ΣΩΚΡΑΤΕΣ ΣΑΣ ΓΑΜ... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΡΕ!! ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/11 10:58

    μια εξεταστική με πολλές σάλτες για Κόκαλη παρακλαώ απο τους αδιεφθαρμένους της Βουλής ...να κλείσει το θέμα να πάει στο διάλο

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ = ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/11 12:05

    31/5/11 10:58 malakes einai oi germanoi pou plirwnoun!!! astana8ema!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/5/11 13:34

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!! ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *