ροή ειδήσεων

IPCC: Το 80% της Παγκόσμιας Ενεργειακής Ζήτησης μπορεί να καλυφθεί από τις ΑΠΕ

Σήμερα, 9 Μαΐου 2011, ανακοινώθηκε η περίληψη της νέας έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την...
Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change-IPCC) όπου υποστηρίζει ότι έως το 2050 το 80% της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης μπορεί να καλυφθεί από τις έξι μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Βιοενέργεια, Ηλιακή, Γεωθερμική, Υδροηλεκτρική, Ενέργεια Ωκεανών και Αιολική ενέργεια.

Η έκθεση Special Report Renewable Energy Sources αναγνωρίζει πως μία σειρά παραγόντων όπως οι κυβερνητικές πολιτικές, η μείωση του κόστους τεχνολογίας, οι διακυμάνσεις στις τιμές των ορυκτών καυσίμων και η αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση έχουν οδηγήσει στη ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Η κλιματική αλλαγή θα έχει επιπτώσεις στο μέγεθος και τη γεωγραφική κατανομή των τεχνικών δυνατοτήτων των ανανεώσιμων πηγών.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης, το 2008 η συνολική συμβολή των ΑΠΕ στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη ήταν μόλις 12, 9%. Η βιοενέργεια κάλυπτε το 10,2%, η ηλιακή το 0,1%, η ενέργεια από τους ωκεανούς το 0,002%, η αιολική το 0,2%, η υδροηλεκτρική το 2,3% και η γεωθερμική το 0,1%.

Οι ΑΠΕ θα οδηγήσουν στην ασφάλεια της ενεργειακής προσφοράς και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Διαβάστε την περίληψη της νέας έκθεσης Special Report Renewable Energy Sources http://srren.ipcc-wg3.de/report/report/srren-spm-fd4

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *