ροή ειδήσεων

ΙΚΑ, Αυτοαναίρεση του 184 !

Τα τελευταία χρόνια σε τούτη την έρημη χώρα που ζούμε, το μόνο καλό που θυμάμαι να έγινε για τη καθημερινότητα του πολίτη ήταν τα τηλεφωνικά ραντεβού στο ΙΚΑ...

Εγώ προσωπικά αισθάνθηκα πως βρέθηκα μια κατηγορία πάνω από τα ζώα, αποφεύγοντας τις ουρές, τα άσκοπα πήγαινε-έλα και τις διενέξεις με τους συμπολίτες μου.
Έλα όμως που το ίδιο το σύστημα «184» αυτοαναιρούμενο ήλθε να μας κατεβάσει πάλι ένα σκαλί και να μας θυμίσει πως αφού ζούμε στην Ελλάδα θα πρέπει να ζούμε και σαν έλληνες;
Χωρίς να θέλω να ρίξω τις ευθύνες στους υπαλλήλους, οι άνθρωποι και ευγενέστατοι είναι και καλά κάνουν τη δουλειά τους. Και το εννοώ
Αν λοιπόν θέλει κάποιος να κάνει μια εξέταση αίματος, πρέπει να κλείσει ένα ραντεβού με το γιατρό του, να του γράψει το παραπεμπτικό και μετά να κλείσει νέο ραντεβού για τα εργαστήρια. Έτσι τουλάχιστον γινόταν μέχρι πρόσφατα, μπορεί να έπαιρνε λίγο χρόνο αλλά γινόταν πολιτισμένα.
Σήμερα όμως έχουμε το εξής παράδοξο.
Το παραπεμπτικό για τα εργαστήρια φυσικά θα το πάρει κάποιος οπωσδήποτε μετά τις οκτώ κι όταν το πάει στο αρμόδιο τμήμα για ραντεβού, θα ακούσει από την όντως στενοχωρημένη υπάλληλο να του λέει..
«Συγνώμη αλλά το computer είναι προγραμματισμένο να ανοίγει μόνο για τις επόμενες 40 ημέρες και όλα τα ραντεβού είναι πιασμένα. Θα πρέπει να έλθετε να πιάσετε σειρά από τις 7.30 που ανοίγουμε αν είστε τυχερός κι από τους πρώτους θα κλείσετε για την τεσσαρακοστή ημέρα που θα μετράει από την ημέρα που θα έλθετε. Πάντως να έχετε υπ όψιν σας πως όλοι οι αριθμοί τελειώνουν πριν καν πάει οκτώ η ώρα.»
Και πράγματι πηγαίνεις την άλλη μέρα στις 7.30 δεν προλαβαίνεις, τσακώνεσαι και με κάποιους που νόμισαν πως παραβιάζεις τη σειρά και γυρίζεις άπρακτος στη δουλειά ή το σπίτι σου κάνοντας μια στάση στο κοντινότερο εκκλησάκι προσευχόμενος να σε βοηθήσει ο Θεός αύριο ή να ξυπνήσεις νωρίτερα ή να έχει λιγότερο κόσμο.
Ρωτάω λοιπόν τον υπεύθυνο αυτής της υπηρεσίας στη Ρόδο.
Αν δεν Μπορείτε να προσθέστε μερικά άτομα στον αριθμό που ορίζουν οι όποιες συμβάσεις σαν αποδεκτό για τις καθημερινές εξετάσεις.
Αν δεν μπορείτε να πάρετε κάποιον μικροβιολόγο με προσωρινή σύμβαση.
Αν δεν μπορείτε όσους ασθενείς περισσεύουν κάθε μέρα να τους στέλνετε σε ιδιωτικά ιατρεία ώσπου να επαναφέρετε τον αριθμό σε επίπεδα προσιτά από το σύστημα.
Αν δεν μπορείτε να υπερβείτε το όριο των 40 ημερών του προγράμματος, να το κάνετε 50 ή 60 ώστε να μη χρειάζεται να ερχόμαστε και να ξαναρχόμαστε για την ίδια υπόθεση.
Τότε μπορείτε να κάνετέ κάτι πολύ απλό;
Μπορείτε να φτιάξτε ένα απλό πρόγραμμα στο computer (ένα φύλλο εργασίας στο excel είναι αρκετό) ή να δώστε στις κοπέλες χαρτί και μολύβι να σημειώνουν όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν ραντεβού;
Αν δηλαδή πάω εγώ σήμερα 24/06/2011 να κλείσω ραντεβού και είναι όλα κλεισμένα μέχρι τις 3/08/2011, ας γράψει μια κοπέλα τα στοιχεία που θέλει στο χαρτί ή στο computer κι ας μου πει: «Σας σημειώνω πρόχειρα για τις 04/08/2011 στις 8.20. Παρακαλώ τηλεφωνήστε αύριο (ή τη Δευτέρα αν είναι Σαββατοκύριακο) που το κομπιούτερ θα ανοίξει αυτή την ημερομηνία, για να το επικυρώσουμε.»
Για πιο λόγο να πρέπει ηλικιωμένοι, άρρωστοι, άνθρωποι που μένουν σε χωριά να έρχονται μια και δυο και τρεις φορές μόνο κα μόνο για να κλείσουν ένα ραντεβού;
Αν έχετε κάποια απάντηση, ή και κάποια άλλη λύση που μου διέφυγε πιστέψτε με θα την δεχόμαστε με χαρά.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *