ροή ειδήσεων

Τι περιλαμβάνει ο τελικός σχεδιασμός για τις αποκρατικοποιήσεις για το 2011

"Όλα για το Ελληνικό". Αυτό ήταν το μήνυμα που κυριαρχούσε μέχρι πριν από λίγες ώρες τουλάχιστον...
σε κυβερνητικό επίπεδο, αναφορικά με το project της αξιοποίησης ακίνητης, κρατικής, γης.
Ο στόχος ήταν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αν είναι δυνατόν, να έχει "βγει" στον αέρα ο σχετικός διαγωνισμός, έτσι ώστε να εκδηλωθεί κι εν τοις πράγμασι το φημολογούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον από τον Κόλπο, που όλο λέγεται αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Είναι άγνωστο, πλέον, αν μετά τον ανασχηματισμό, οι ημερομηνίες θα τηρηθούν, αν και οι απόψεις που κυριαρχούσαν ενδοκυβερνητικά σχετικά με το συγκεκριμένο project ήταν πολλές και ...αντικροουόμενες.
Σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων, αυτές καθ αυτές, ο σχεδιασμός που έχει υπόψη του το Newscode.gr έκανε λόγο για πώληση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ενώ στο ίδιο πακέτο θα γίνονταν προσπάθεια να ενταχθούν και τα Λαχεία. Εννοείται ότι τον σχετικό κύκλο των διεργασιών θα άνοιγε ο ΟΤΕ, ο οποίος έως τα μέσα Ιουλίου τελειώνει με το deal να έχει ουσιαστικά κλείσει, καθώς από την πλευρά του αγοραστή, της Deutsche Telekom, η συγκατάθεση έχει εξασφαλισθεί.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προβλέπει μετά το τέλος της πρώτης παρτίδας, να ακολουθεί η δεύτερη, με τις περιπτώσεις της ανανέωσης της σύμβασης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", της πώλησης της ΔΕΠΑ και της πλήρους ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, να βρίσκονται στην προμετωπίδα.
Ο στόχος ήταν αυτός ο κύκλος να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αν είναι δυνατόν, προκειμένου το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τουλάχιστον, να γίνει όσο πιο εμπροστοβαρές γίνεται.
newscode.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/6/11 16:32

    ΑΤΥΧΗΣΑΝ!!.. ΟΣΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ .. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ..ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..

    Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε ότι είναι βαθύτατα δημοκρατικός, συναινετικός και το μόνο που νοιάζεται η επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και η επάνοδος της Ελλάδος στις...διεθνείς αγορές.

    Έτσι είναι ο χαρακτήρας του, όσο και άν ο Ελληνικός Λαός (δικαιολογημένα) λόγω των οικονομικών συγκυριών και καταστάσεων τείνει να βάζει όλους τους πολιτικούς στην ίδια μοίρα.

    Αυτές τις μέρες λοιπόν ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου και...
    παραλίγο να γίνει στην πολιτική μας "σκηνή" του "Κουτρούλη ο γάμος".

    - Μεγάλη ευθύνη φέρει ο Αντώνης Σαμαράς για την αποτυχία της συναινετικής προσπάθειας του πρωθυπουργού, γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφάρμοσε πιστά την παροιμία "όποιος δέν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει".

    - Μετά το στραπάτσο και τις "πολιτικές" σφαλιάρες που έφαγε από τους ομοϊδεάτες του στην Ευρώπη για την ανεύθυνη στάση του όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο μέγα πρόβλημα της επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας, δέν έβαλε μυαλό, δέν άλλαξε θέση και στάση, με αποκορύφωμα το θέατρο του παραλόγου στην ειλικρινή πρόταση του πρωθυπουργού και στις επαφές του για κυβέρνηση εθνικής "ενότητας".

    - Έσπευσε να διαρρεύσει την "με πολύ τουπέ πρότασή του" να αποχωρήσει απο την πρωθυπουργία ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, θέλοντας έτσι να τον αποδημήσει πολιτικά και να τον εκθέσει.

    - Σε αυτή την διλημματική και προσβλητική στάση του κ Σαμαρά, ο Γιώργος Παπανδρέου δέν θα μπορούσε να μήν αντιδράσει (σχετική αντίδραση προκλήθηκε και στην Ευρώπη), με αποτέλεσμα το ναυάγιο της όλης προσπάθειάς του να πετύχει την συναίνεση και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, κάτι που ήθελαν και οι δανειστές μας και θα διευκόλυνε και την πορεία της Ελλάδος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

    - Μετά από αυτούς τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και με πληγωμένο ίσως κομματικό εγωισμό ή από εσωκομματική διάθεση ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με παραιτήσεις βουλευτών κλπ, κάτι που έδειχνε ότι θα οδηγήσει σε πολιτική αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε την Ευρώπη και όχι μόνο να ανησυχεί βαθειά, και να στέλνει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τέτοια πολιτική κατάσταση.

    - Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου να θέτει όλους εμπρός των ευθυνών τους. για τις βιαστικές και σκοπούμενες αποσταθεροποιητικές κινήσεις.

    - Από τη στάση του και τις προτάσεις του για τον δρομολογημένο ανασχηματισμό, έδειξε πόσο δημοκρατικός είναι, πόσο διαλλακτικός και ιδίως την πραγματική του διάθεση για να βγεί η Ελλάδα απο το τούνελ που οδηγεί στην οικονομική χρεοκοπία.

    - Χάριν δέ και στην ψύχραιμη σκέψη και στάση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία, με τον κατ εξοχήν εκφραστή της τον Βαγγέλη Βενιζέλο συνέβαλλε και βοήθησε τον πρωθυπουργό σε ένα ανασχηματισμό, που έχει πολλά θετικά στοιχεία, αλλά ιδιαίτερα το στοιχείο της συναίνεσης, της κοινής συστράτευσης όλων, για την επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος.

    Έτσι ίσως πειστεί ο δικαιολογημένα άπιστος Ελληνικός λαός, για την αναγκαιότητα των πραγματικά πολύ επώδυνων μέτρων, αλλά και οι δανειστές μας, ότι παρά την άρνηση του Σαμαρά, η Ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα στην αναγκαία μεταρρύθμιση και στην έξοδο από την κρίση.

    http://kraxtis-gr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/11 17:26

    Πασόκος το έγραψε το άρθρο, σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *