ροή ειδήσεων

Ιερά Σύνοδος: "Είναι ώρα ευθύνης του ελληνικού λαού"

Η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με το οποίο....
παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που καταπονούν τους πολίτες της χώρας μας.
Ειδικότερα, οι ιεράρχες τόνισαν πως “αυτήν την ώρα της ευθύνης η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί με πατρική αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό για να τονίσει και να υπογραμμίσει ότι":

-Στην κλίμακα των αξιών της ζωής, δεσπόζουσα θέση έχει η αγάπη προς την Πατρίδα. Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος και της ευημερίας του Λαού της, της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλοτίμου των πολιτών.

H Εκκλησία δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της, το Λαό, για τις ανάγκες του οποίου πάντοτε νοιαζόταν και τις οποίες και σήμερα, καθημερινά αγωνίζεται να ικανοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτήν την αξία της αγάπης προς την Πατρίδα πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

- Ο Λαός μας στο παρελθόν συμπεριφέρθηκε με θαυμαστή ωριμότητα, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από αυτή την αλληλεγγύη για να στηριχθούν οι αδύναμοι, να ανακουφισθούν οι άνεργοι και να μην ολιγοψυχίσουν οι εμπερίστατοι και οι παντοειδώς πληττόμενοι από αυτή την πρωτοφανή κρίση και ιδίως οι νέοι.

- Οφείλουμε να ατενίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Όλοι όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον, με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και αξιοποιήσεως όλου του υλικού και πνευματικού πλούτου του τόπου".


Οι ιεράρχες κατέληξαν ζητώντας "την προστασία και τη βοήθεια του Θεού".-
cosmo.gr 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/6/11 19:47

    ΔΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΜΕ 4Χ4 ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 2ΟΡΟΦΑ ΣΠΙΤΙΑ!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/11 20:54

    re san den ntrepeste,pou eseis katantisate ton kosmo etsi kai den pataei stis eklisies.exete katantisei xoiroteroi kai apo ton pagalo. apo tin poli tin masa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/11 21:10

    mou fenete oti meta tin vouli prepei na peripiithoume kai autous katalilos..na gurisoun piso ta politelei kai aforologita autokinita pou diathetoun. foros stin eklisiastiki periousia,kai katasxesi ton akoiniton tous.kai auta apo klepsies einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνης16/6/11 09:13

    Χαλαρώστε παληκάρια. Χαλαρώστε. Η Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα αρκετά. Η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπικό έργο, με δικούς της πόρους.

    Όλοι οι ιερείς, ιεράρχες κλπ, σαν δημόσιοι υπάλληλοι, φορολογούνται κανονικά.

    Ο κόσμος δεν πάει στην Εκκλησία, από αντίδραση και όχι για τον παπά. Γιατί, στην Εκκλησία πάμε για να προσευχηθούμε στον Οίκο του Θεού και όχι για τον παπά και για να δούμε τι κάνει ο διπλανός μας.

    Το θέμα είναι τι θέλουμε επιτέλους από τη ζωή μας και από τους άλλους.

    Και πάλι θα ρωτήσω, τα λεφτά που μαζεύτηκαν στο Ταμείο κατά της Φτώχειας, που δημιούργησε ο Πρόεδρος της Βουλής και που η Εκκλησία κατέθεσε ένα σημαντικό ποσό, τι απέγιναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/11 20:09

    ασε ρε παπαδακι που εδωσες και εξηγησεις για το παπαδαριο πες μας κατι και για την τουρκικη υπηκοοτητα που εδωσε ο ερντογαν σε ελληνες μητροπολητες και τα ξαναλεμε κοιμισμενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντώνης16/6/11 21:08

    16/6/11 20.09, ρίξε μια ματιά σε ένα καθρέφτη να δεις τον κοιμισμένο.

    Είσαι άσχετος και το μόνο που κάνεις, πίσω από την κλασική ανωνυμία των blogs, είναι να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις.

    Ξέρεις γιατί ο Ερντογάν δίνει την υπηκοότητα; Ξέρεις; Έχεις ιδέα τι πρέπει να ισχύει για να εκλεγεί κάποιος Οικομενικός Πατριάρχης; Αλλά από άσχετους, τι περιμένεις;

    Λοιπόν, να ψάξετε και να μάθετε αν η Εκκλησία βοηθάει και μετά να μιλάτε.

    Και αν είσαι Ροδίτης, ρώτα να μάθεις τι κάνει η Εκκλησία της Ρόδου.

    Να μάθετε να ακούτε και την αντίθετη άποψη. Να μάθετε να έχετε ανοιχτά μάτια και αφτιά και να μην καταπίνετε αμάσητα αυτά που σας ταΐζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνης16/6/11 21:26

    Λοιπόν, 16/6 20.09, για να μαθαίνεις εσύ και οι όμοιοί σου, για να εκλεγεί κάποιος Οικουμενικός Πτραιάρχης πρέπει απαραίτητα να είναι Τούρκος Υπήκοος. Αυτό επιβάλλει ο Τουρκικός Νόμος. Ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, διαγράφει από την λίστα των υποψηφίων Ιεραρχών, που του παραδίδει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσους δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι. Και να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή οι Ιεράρχες που έχουν αυτήν την υπηκοότητα είναι γέροι και ανήμποροί να αναλάβουν.

    Έτσι λοιπόν, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε ένδειξη καλής θέλησης, δίνει την ευκαιρία σε όποιον Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θέλει να διεκδικήσει στο μέλλον τον Οικουμενικό Θρόνο, την ευκαιρία να λάβει ΚΑΙ την τουρκική υπηκοότητα. Γιατί το κάνει; Μα για να μπορέσει να επιβάλλει τον Μουφτή της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

    Αν θες κι άλλες πληροφορίες για να ξεστραβωθείς, ευχαρίστως να σου δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *