ροή ειδήσεων

Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα - Νέος "τσάρος" ο Ευ. Βενιζέλος

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/06) οι αλλαγές σε πρόσωπα και υπουργεία......
στην κυβέρνηση, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιωργο Πεταλωτή. Νέος υπουργός Οικονομικών και Β' Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
To νέο Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι όσο ολιγομελές είχε προαναγγελθεί, ενώ άλλοτε κορυφαία πρόσωπα τίθενται εκτός. Μεταξύ αυτών, οι Δημήτρης Δρούτσας, Τίνα Μπιρμπίλη και Λούκα Κατσέλη.
Μεγάλοι κερδισμένοι του ανασχηματισμού οι κκ. Γιώργος Κουτρουμάνης και Πάνος Μπεγλίτης, που αναβαθμίζονται από υφυπουργός Εργασίας σε υπουργός και αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας σε υπουργός αντίστοιχα.

Μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο ρόλος του οποίου υποβιβάζεται, αφού από το "υπερ-υπουργείο" Εσωτερικών, τώρα αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Σημαντική η μετακίνηση και του μέχρι πριν λίγες ώρες "τσάρου" της Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η νέα κυβέρνηση

Πρωθυπουργός:
Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης

Α' αντιπρόεδρος
: Θεόδωρος Πάγκαλος και

Β' αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Οικονομικών


Υπουργός
: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργοί: Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός
: Χάρης Καστανίδης

Υφυπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός
: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας, Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός
: Χρήστος Παπουτσής

Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Εξωτερικών


Υπουργός
: Σταύρος Λαμπρινίδης
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Αναπληρώτρια υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργός Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος 

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Υπουργός
: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί: Μιχάλης Τιμοσίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Υπουργός
: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργοί: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Πανάρετος
Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης, Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος,

Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός
: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υφυπουργός
: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλίας Μόσιαλος

Η νέα Κυβερνητική Επιτροπή

Όπως ανακοινώθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή, το καινούργιο θεσμικό όργανο που συστήνεται, θα συμμετέχουν οι εξής υπουργοί:
Δημήτρης Ρέππας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/6/11 11:48

    ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!! ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ...ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ! ΑΝΤΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/11 12:07

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕΤΑ ΟΛΑ!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ, Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ Κ ΧΕΣΤΗΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΛΥΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΡΓΟΥΠΟΙΗΣΕ!!! ΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/11 12:36

    H νεα Κυβερνηση

    Πρωθυπουργος:
    Το κοριτσακι με τα σπιρτα

    Αντιπροεδρος:
    Η Χιονατη

    Υπουργος εξωτερικων:
    Ο Μαυρος Πητ

    Υπουργος εσωτερικων:
    Ο Σκρουτζ μακ Ντακ

    Υπουργος παιδειας:
    Η Μαφαλντα

    Υπουργος εθνιικης αμυνας....

    Ο κακος λυκος

    Υπουργος open.gov
    Ο Λουκυ λουκ

    Υπουργοι υπολοιποι:
    Οι 40 κλεφτες

    Θα βαζαμε κι αλλους υπουργους αλλα μας τελειωσαν τα παραμυθια.

    Τωρα αν αυτο λεγεται δομικος ανασχηματισμος...να παιρνεις τους ηδη ανικανους και να τους βαζεις σε νεες θεσεις μηπως και γινουν ικανοι....απορω,ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/11 12:59

    Γιατί άραγε ζητούσε επί τόσο καιρό συναίνεση ο ΓΑΠ και μαζι με τον Καρατζαπάρτα ήθελαν οικουμενική; Γιατί τόσο καιρό οι δανειστές της Ευρωζώνης που διαλύεται σφαιράτα... υποστηρίζουν λεκτικά τον ΓΑΠ των αγορών απειλώντας και εκφοβίζοντας τον ελληνικό λαό ότι θα «πεθάνει» αν γίνει χρεοκοπία; Γιατί όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι....
    βουλευτές ασχολούνται συνέχεια με το «πόθεν κλάνει το μπαρμπούνι» και όχι με την ουσία;

    Η απάντηση είναι γιατί δεν τους βγαίνανε οι 181 ψήφοι οπότε χρειαζόταν συναίνεση σε άλλη περίπτωση το μνημόνιο θα είναι και πάλι αντισυνταγματικό όπως το πρώτο. 151 ψήφοι δεν αρκούν για να είναι συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο.

    Πολύ θέατρο παιχτηκε και συνεχίζεται να παίζεται αυτές τις μέρες από το club της Βουλής και τα ΜΜΕ, ενώ έχουν εξαφανιστεί απο την πιάτσα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ. Μίκης και οι ακαδημαικοί κατά του μνημονίου, μη αναδεικνύοντας ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΟΤΙ ΜΕ 181 ΨΗΦΟΥΣ και το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Είναι διεθνή σύμβαση και για να γίνει νόμος χρειάζονται 181 ψήφοι.

    Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν ο Μπένυ απο τη στιγμή που έγινε αντιπρόεδρος θα συνεχίσει να υποστηρίζει την άποψη ότι χρειάζονται 181 ψήφοι. Εγώ νομίζω ότι θα κανει την ΚΟΤΑ.


    Δεν καταλαβαίνω τι θα αλλάξει απο την αναδόμηση της κυβέρνησης. Ολοι τους όσοι ειναι στη βουλη είναι ανίκανοι. Θυμηθείτε τα έργα, τις πράξεις και τις δηλώσεις τους. Επίπεδο δημοτικού.

    Ο ΓΑΠ με τη συνεργασία αντιπολιτευσης και ΜΜΕ πέτυχε να στρέψει τη προσοχή του κόσμου σε θέματα που σε καμμιά περίπτωση δεν αλλάζουν ούτε την οικονομική κατάστασή του ούτε τη πώληση εθνικού πλούτου σε φτηνες τιμές ούτε την επιβαλλομενη υπανάπτυξη.

    Ο ΓΑΠ φτωχαίνει και ξεπουλάει τη χώρα αντί να κάνει ανάπτυξη. Και αυτός και η αντιπολίτευση περι άλλων ασήμαντων τυρβάζουν. Σκοπός η απομάκρυνση της προσοχής των ψηφοφόρων απο τα οικονομικά μέτρα και την συνεχιζόμενη καταστροφή της χώρας μέχρι τη πλήρη αποδόμησή της. Ο λόγος του στη βουλη ήταν άσχετος με τα προβλήματα και εκτός τόπου και χρόνου.

    Είναι ευνόητο επίσης ότι ο ΓΑΠ κινήθηκε με τις πλάτες των δανειστών, που κάθε λίγο έριχναν και ρίχνουν απειλές για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Οργανωμένα πράγματα.

    Το ερώτημα δεν είναι τι επιθυμεί ο ΓΑΠ αλλά τι απαιτεί το σύνταγμα. Και το σύνταγμα για το μεσοπρόθεσμο απαιτεί 181 ψήφους διότι είναι διεθνής σύμβαση, όπως και το μνημόνιο.

    Προσωπικά προτιμώ μια χώρα να λειτουργει δημοκρατικά παρα να κλεβει τη τσέπη της και με τα δύο της χέρια.

    Η χώρα δεν θα βρει το τρόπο της με ευχολόγια και μπουρδολόγια. Θελει σχεδιασμό, οργάνωση και δουλειά.

    Η κυβέρνηση ΓΑΠ ειναι μια ομάδα ανίκανων και ακατέργαστων που δεν αξίζουν την προσοχή κανενός. Πρέπει να φύγουν. Οσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/6/11 14:09

    Επιτέλους. Ο φράχτης του Εβρου για τους λαθρομετανάστες, είναι έτοιμος. Εγινε τεστ αντοχής από τον Παπουτσή στο κτίριο της Βουλής. Αντί για λαθρομετανάστες, χρησιμοποιήθηκαν Ελληνες και τεράστιος αριθμός αστυνομικών. Σιδηρόφραχτη Βουλή. Απομένει να δούμε σιδηροδέσμιους πολιτικούς. Οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων αλώθηκαν από τους Μπαχαλάκηδες. Το σύστημα, για μια ακόμα φορά, λειτούργησε.
    Κουκουλοφόροι, ακροδεξιοί, γνωστοί - άγνωστοι και....
    ακροαριστεροί. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΑ έσπασε την απεργία. Μια Μαρινέλλα η ηγεσία της. «Πρέπει να σπάσουμε την απεργία – δεν έχουμε καιρό γι’ άλλη αργία». Η απεργία σταμάτησε τάχα για τις εξελίξεις. Τις οποίες περίμεναν όλοι. Προφανώς, εκτός από φοβισμένους πολιτικούς υπάρχουν και φοβισμένοι δημοσιογράφοι. Εντρομος ο Λοβέρδος ανέφερε ότι το αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν. Blogs καλούσαν κόσμο εκεί, ήταν η μόνη ελεύθερη είσοδος πολιτικών προς τη Βουλή. Του έσπασαν τους προφυλακτήρες. Πόσο κάνουν, να τους πληρώσουμε, δεν είμαστε ΙΚΑ εμείς. Η ακόμα υφυπουργός Αποστολάκη εκράχθη και εδέχθη μπουκάλια πανάκριβου νερού. Αγανακτισμένοι έπιασαν κουκουλοφόρους.
    Οι κουκούλες βγήκαν. Τα παιδιά είχαν αστυνομικές ταυτότητες. Ο Παπουτσής, να μη ξεχνιόμαστε, κρατούσε τη σημαία του Πολυτεχνείου. Ανάθεμα! Αστυνομικοί με πολιτικά, παρουσία αστυνομικών με στολές, μοίραζαν ρόπαλα. Του Παπουτσή ο γάμος. Ο Λιάνης έφυγε ενώ μπορούσε να είχε φύγει νωρίτερα. Τώρα, όποιος φεύγει, θυμίζει ποντίκι σε γαλέρα που βυθίζεται. Αέρα – αέρα – στον πάτο η γαλέρα.
    Ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά το πρόγραμμά μας». Φήμες. «Επεσε η κυβέρνηση». Μολότοφ και δακρυγόνα. Το ΚΚΕ ζήτησε εκλογές. Ο Περισσός θα πληρώσει τη μεταφορά των ψηφοφόρων; Με τι λεφτά θα πάει να ψηφίσει ο άνεργος; Ο Καρατζαφέρης ονειρεύεται εξουσία. Στο δρόμο τολμά να κυκλοφορήσει; Ή μήπως νομίζει ότι μόνο οι κυβερνητικοί δέχονται αβγά; Νομίζω η έκφραση του Παπούλια στη συνάντηση με τον Παπανδρέου ήταν φλύαρη. Σα να του έλεγε, «Γιώργο το ’βλεπες. Το ’παιξες;».

    http://www.adesmeytos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/6/11 14:19

    Αναλαμπές πριν ξεψυχήσει το ΠΑΣΟΚ. Λίγες αναπνοές, και φεύγει.
    Γλυτώνουμε σε λίγο, για πάντα από τα σαρκοφάγα παπανδρεοειδή κλέφτες υποκριτές, που θα τρέχουν από χωρίου εις χωρίον. Οι βουλευτές και οι υπουργοί να μαρτυρήσουν απτα ψέματα γιατί δεν διάβαζαν τι υπέγραφαν ενώ έτρωγαν του ψηλούς μισθούς, ανεύθυνα τομάρια όλα , να φέρουν τα λεφτά απτους μισθούς τους, και μόνο. Έπαιζαν και παίζουν με το λαό. Τα δάνεια δίνονται έτσι και αλλιώς, απτους ξένους,γιατί πρέπει, να μη κοπεί η αλυσίδα.Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΥ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΗ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/6/11 14:58

    Ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει το μνημόνιο και ζητούσε την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου με το που έγινε υπουργός οχι μόνο τα ξέχασε όλα, αλλά τα έσβησε και απο την προσωπική του σελίδα!
    Φαίνεται...
    πως όταν γίνεται κάποιος υπουργός, ξεχνάει τα όσα έχει πει στο παρελθόν για την κυβέρνηση και σβήνει το περιεχόμενο σε αναρτήσεις για το Μνημόνιο στην προσωπική του σελίδα.
    Αυτό συμβαίνει με τον Παντελή Οικονόμου, ο οποίος, παρά το όσα έλεγε για το Μνημόνιο («να το αποκηρύξουμε, να το καταγγείλουμε!»), σήμερα είναι υφυπουργός και το… χειρότερο είναι πως στην προσωπική του ιστοσελίδα έσβησε όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
    Πώς αλλάζουν οι καιροί, πώς αλλάζουν οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/6/11 15:34

    Τόσα χρόνια όλοι μας κοροϊδεύουν.
    Πολλοί επώνυμοι έχουν τοποθετηθει ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν καθαρά πολιτικό, ότι ευθύνονται συγκεκριμένοι πολιτικοί και μπορούσε να έχει αποφευχθεί..
    Πριν λίγο καιρό ονειρευόμουνα τη μόνη λύση, (μια μορφή επανάστασης στυλ Γρηγορόπουλου), να κατεβούμε όλοι στο κέντρο, να το...
    μπλοκάρουμε, να μη κινείτε τίποτα και να απαιτούμε τη λύση των προβλημάτων του λαού και της χώρας μας.
    Αυτό ευτυχώς έγινε πραγματικότητα ως ένα βαθμό.
    Ο λαός βρήκε την έκφραση της δύναμης του. Ενώθηκε.
    Ας το κρατήσουμε αυτό! ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
    Ενωμένοι και αποτελεσματικοί μπορούμε να επιβάλουμε μια σωστή διακυβέρνηση, να πάρουμε από τα. λαμόγια τα κλεμμένα και να μη ξαναεπιτρέψουμε να κακοδιαχειριστούν την πατρίδα μας.
    Εύχομαι να μας γίνει μάθημα ότι έχουμε δύναμη και μπορούμε να την δείξουμε.
    Επόμενη απαίτηση να δικαστούν όλοι οι υπαίτιοι από. λαϊκό δικαστήριο.
    Σε άλλες χώρες ήδη γίνεται.
    Καλή συνέχεια
    Καλή δύναμη.
    Καλή Επιτυχία.
    Ζήτω η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/6/11 01:24

    Είπε μια ΜΑΛΑΚΙΑ το ΜEGA "Τσάρος" και αμέσως όλα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι την έκαναν τίτλο ..

    άκουσε εκεί "Τσάρος" ο Μπένυ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *