ροή ειδήσεων

Σκληρά μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος (ολα τα μέτρα)

Τα σκληρά μέτρα που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Οικονομικών κι ενώ οι...
διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:
ξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις. Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τον Οκτώβρη, θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά 6 λεπτά το λίτρο.
-Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 1%-5% για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Για βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς και όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα, η εισφορά θα ανέλθει στο 5%.
Η κλίμακα που θα ισχύει επί του συνόλου των αποδοχών τους, από το πρώτο ευρώ, ορίζεται ως εξής:
Ετήσιο εισόδημα 0-12.000 ευρώ: 0 ευρώ
Εισόδημα 12.000-20.000 ευρώ: 1%
Εισόδημα 20.000-50.000 ευρώ: 2%
Εισόδημα 50.000-100.000: 3%
Εισόδημα 100.000 και άνω 4%
-Μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ, με εξαίρεση τους νέους κάτω των 30 ετών, τα άτομα με αναπηρία και τους συνταξιούχους τα εισοδήματα των οποίων δεν υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ. Στα εισοδήματα από 8.000-12.000 ευρώ, ο φόρος που θα επιβληθεί θα ανέρχεται στο 10%.
-Το αφορολόγητο για τα ακίνητα ορίζεται στις 200.000 ευρώ.
-Ελάχιστο τέλος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος ανέρχεται στα 300 ευρώ μεσοσταθμικά και δεν είναι συμψηφιζόμενο.
Για το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας:
Το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, θα λάβει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο. Το Ταμείο θα διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που θα οριστεί με σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής των ΔΕΚΟ. Ο έλεγχος θα ανήκει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ εφόσον το επιθυμούν, θα παρίστανται και δύο παρατηρητές, ο ένας από την ευρωζώνη και ο δεύτερος από την Κομισιόν.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια πολεοδομική αποσαφήνιση για τα ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο, η οποία θα στηρίζεται στην εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο νέος θεσμός της επιφάνειας.
«Πρόθυμες οι ελληνικές τράπεζες να εμπλακούν εθελοντικά στη νέα βοήθεια»
Για την ανάγκη να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος μέχρι τις 30 Ιουνίου έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα των ελληνικών τραπεζών να μετάσχουν στο νέο «πακέτο» βοήθειας της ελληνικής οικονομίας, που θα προβλέπει την εμπλοκή των ιδιωτών στα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιέννης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε «να αποδείξουμε την αξιοπιστία μας. «Αν η αγορά μείνει με την αίσθηση ότι οι Εταίροι θέλουν να στηρίξουν ένα νέο πρόγραμμα, αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις, όχι μόνον στο ως γίνονται τα ομόλογα δεκτά στη δευτερογενή αγορά, αλλά κυρίως στη διαδικασία της Βιέννης» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Το νέο «πακέτο» βοήθειας, ανέφερε, αποτελείται από τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, ο δεύτερος την εθελοντική εμπλοκή ιδιωτών ομολογιούχων, στα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιέννης και ο τρίτος πυλώνας αφορά την παροχή ενός νέου δανείου. Οι τρεις πυλώνες «διασυνδέονται με έναν κοινό παρονομαστή, που είναι η βούλησή μας να παλέψουμε ώστε να βγούμε από την κρίση και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», προσέθεσε.
«Ανάγκη για παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν και προέταξε την ανάγκη να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης. «Αν δεν διαμορφώσουμε το παράλληλο πρόγραμμα, θα βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως υστερήσεις στα έσοδα και επιταχύνσεις στις δαπάνες», ανέφερε.
Για τη φορολογική πολιτική
Επίσης χαρακτήρισε «έκτακτα και στοχευμένα» τα νέα φορολογικά μέτρα, αναγνωρίζοντας ότι η φορολογική πολιτική δεν αποτελεί ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα, δεν αίρει αδικίες και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την αναπτυξιακή διάσταση.
Για την άρση των αδικιών, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε μια εθνική συζήτηση για ένα ριζικά οργανωμένο φορολογικό σύστημα, με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, ει δυνατόν την ερχόμενη εβδομάδα. Στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει να γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς όπως τόνισε «η φορολογική υποχρέωση αποτελεί πατριωτικό καθήκον».
newscode.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/11 18:12

    ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !

    Ρε ..ΔΕΝ ΚΑΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ? ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΒΡΕ ΛΑΜΟΟΟΟΟΟΟΓΙΑ ?

    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΙΜΗΩΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ.. ΔΟΥΛΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/11 18:16

    “Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί...
    χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία”, σημειώνει ο Οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά, τονίζοντας πως “εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”.
    Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Les Echos”, ο Γάλλος οικονομολόγος εξήγησε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της χώρας μας.

    “Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη”, δηλώνει.

    Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε.

    “Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη”, που ζητά την πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, “οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα”.

    Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% “αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη”.

    “Το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”

    Στον αντίποδα των δηλώσεων του Ντελπλά, ο Γκέοργκ Νίσλαϊν, στέλεχος του συντηρητικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δήλωσε πως “η Ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα” και απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, να πιέσει για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

    “Η Ελλάδα θα εξυπηρετείτο καλύτερα με τη δραχμή και το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”, ανέφερε ο Νίσλαϊν και ζήτησε να υπάρξει μια “ειλικρινής δημόσια συζήτηση” για την οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ενώ επέκρινε την έκθεση της τρόικας για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το χρέος της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν άξιζε το χαρτί που γράφτηκε”.

    “Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει από μόνη της - δεν θα τους πετάξουμε εμείς έξω. Όμως το χάσμα της παραγωγικότητας είναι τόσο μεγάλο που η Ελλάδα θα δυσκολευόταν να σταθεί στα πόδια της χωρίς να υποτιμήσει το νόμισμά της”, πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/11 18:28

    τα λαμογια οι βουλευτες και οι υπαλληλοι της βουλης δεν θα θιγουνε απο τα νεα μετρα παρα τους ισχυρισμους του ΧΟΝΤΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/11 18:49

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ@@@@Η Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΥΦΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/11 21:14

    ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΟΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ !

    ..ΈΡΧΕΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *