ροή ειδήσεων

Δάνειο 109 δισ. ευρώ μέσω επιλεκτικής χρεοκοπίας

Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι πλέον γεγονός για τη χώρα μας, καθώς αυτό αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Θα υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην...
αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, όπως ανακοινώσε και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, γεγονός που θα οδηγήσει τους οίκους αξιολόγησης να κηρύξουν τη χώρα μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Περαιτέρω, αποφασίστηκε η περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ΔΝΤ ενώ το νέο πακέτο θα ανέρχεται σε 109 δισ. ευρώ.

Τα επιτόκια θα μειωθούν, θα υπάρξει όριο 30 ετών για αποπληρωμή του χρέους, ενώ οι τράπεζες θα συμβάλλουν εθελοντικά σε κάποιους τομείς.

Η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα θα σημειωθεί μόνο στην Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει τους οίκους αξιολόγησης να κηρύξουν τη χώρα μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Το σχέδιο
που συζητείτο οδηγεί μεν σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αλλά το γεγονός ότι είναι πλέον σύμφωνος και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σημαίνει ότι έχουν προβλεφθεί τα συνοδευτικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια αναταραχή στις αγορές της ευρωζώνης.
Το σχέδιο των Συμπερασμάτων που βρισκόταν επί τάπητος της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης προέβλεπε την επιμήκυνση στα 15 έτη του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.
Στο σχέδιο προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η άνευ προηγουμένου δυνατότητα της επαναγοράς του δημόσιου χρέους από τους επενδυτές στις αγορές.
Συμφωνήθηκε επί της ουσίας η παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την προϋπόθεση της έγκρισης της ΕΚΤ.
Ρομπέι: Βρήκαμε μια κοινή απάντηση στη κρίση
Επικεντρωθήκαμε στην υπεράσπιση της νομισματικής κρίσης της ευρωζώνης, τόνισε ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι προσθέτοντας ότι κοινή απάντηση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης και ενισχύει την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη.
 cosmos.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *