ροή ειδήσεων

Να μην καταργηθεί ο νόμος επιδότησης 1ης κατοικίας στις παραμεθόριες περιοχές

Τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρει η κατάργηση του νόμου επιδότησης 1ης κατοικίας στις παραμεθόριες περιοχές, περιγράφει σε επιστολή του προς τους...
βουλευτές ΑΜ-Θ, τον περιφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο και όλους τους βουλευτές της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, ο πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες συζητήθηκε από την αρμόδια οικονομική επιτροπή Σχέδιο Νόμου για τις «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» σε αυτό το σχέδιο νόμου αναφέρεται η οριστική κατάργησή της επιδότησης 1ης κατοικίας σύμφωνα με το Άρθρο 24 Παρ. 2 (παρ. 2 Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργείται η παράγραφος 4 του άρθρου 64 του ν.1943/1991 (Α΄ 50), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν.2085/1992 (Α΄170) και το άρθρο 10 του ν.3320/2005 (Α΄ 48) και παύει η χορήγηση της προβλεπόμενης από τις διατάξεις αυτές επιδότησης αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας, ανεξάρτητα από το χρόνο τοποθέτησης, μετάθεσης ή μετάταξης του υπαλλήλου σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής.).
Πιστεύουμε ότι η κατάργηση αυτού νόμου θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μια και τα πληθυσμιακά προβλήματα στην περιοχή μας συνεχώς επιδεινώνονται όπως και εσείς γνωρίζεται.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε περίπτωση κατάργησης της επιδότησης 1ης κατοικίας αφενός πολλοί συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως λόγω να επενδύσουν και να παραμείνουν μόνιμα στην περιοχή μας, αφετέρου δε, θα υπάρξει φαινόμενο μαζικής φυγής δημοσίων υπάλληλων σε μεγάλα αστικά κέντρα με μαζικές αιτήσεις μετάθεσης που θα υποβάλουν.
Τέλος, επειδή γνωρίζουμε τους αγώνες που δίνετε καθημερινά για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητάμε την δική σας βοήθεια και παρέμβαση, ώστε να μην καταργηθεί ο νόμος επιδότησης 1ης κατοικίας στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά να συνεχίσει να υφίσταται σε αυτήν την περίοδο που η οικονομική κρίση χτυπάει πιο πολύ από όλους τα χαμηλά οικονομικά στρώματα στα οποία συγκαταλέγονται οι υπάλληλοι και οι μικρομεσαίοι τοπικοί επαγγελματίες της Περιφέρειας μας», καταλήγει η επιστολή.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *