ροή ειδήσεων

Περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ σχεδιάζουν οι Γερμανοί

Οι συνολικές περικοπές τις οποίες στοχεύει να εφαρμόσει η Deutsche Telecom, έχουν ως στόχο να συγκεντρωθούν 300 εκατ. ευρώ συνολικά την επόμενη τετραετία...
Πρόκειται για ένα ποσό σχεδόν ισόποσο με τα 400 εκατ. ευρώ που δίνουν οι Γερμανοί για να αποκτήσουν το 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο.
Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει στείλει τελεσίγραφο στους εργαζομένους έτσι ώστε μέσα σε δύο μήνες να προχωρήσουν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, με τις οποίες αίρεται το καθεστώς μονιμότητας για 10.000 υπαλλήλους.
"Η μείωση είναι απαραίτητη προκειμένου ο ΟΤΕ... να γίνει ανταγωνιστικός και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του", είπε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.
Οι προτάσεις της διοίκησης συμπεριλαμβάνουν την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν πριν το 2005 και αποτελούν το 75% του συνόλου του προσωπικού του ΟΤΕ. Ακόμα προτείνονται μηδενικές αυξήσεις και πάγωμα της ετήσιας ωρίμανσης στο 2,2%.
Για περικοπή του μισθολογικού κόστους πιέζει κυρίως η Deutsche Telekom στην οποία ανήκει το 40% του οργανισμού και η οποία έχει ήδη απομειώσει κατά 900 εκατ. ευρώ την αξία της επένδυσής της στον ΟΤΕ, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν αρνήθηκε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται "να υποκύψει σε μια άνευ όρων παράδοση στο όνομα του ανταγωνισμού... και της πάσηςθυσία συνεχιζόμενης κερδοφορίας, μόνο μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους και τα δικαιώματα των εργαζομένων".
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *