ροή ειδήσεων

53.000 ελληνικές αιτήσεις για 62 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η φράση "όπου φύγει φύγει" φαίνεται πως ισχύει για τους νέους κυρίως Έλληνες πολίτες, που δείχνουν αποφασισμένοι, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα του σήμερα...
Ήδη 53.000 Έλληνες υπέβαλαν αιτήσεις και βιογραφικά, για τις 62 "πολυπόθητες" θέσεις που κληρώθηκαν από το προξενικό κέντρο του Κεντάκι, στο πλαίσιο του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος "Ποικιλία 2012".
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" (03/07), το Πρόγραμμα "Ποικιλία 2012", μέτρο της κυβέρνησης θεσμοθετημένο από το Κογκρέσο, δίνει την "ευκαιρία" κάθε χρόνο, ύστερα από κλήρωση, σε 50.000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να λάβουν άδεια μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ, ως μετανάστες "ποικιλίας".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, φέτος κληρώθηκαν 62 θέσεις για Έλληνες, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε στους 48.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα, είναι η κατοχή απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμης σχολής ή η διετής επαγγελματική προϋπηρεσία εντός των 5 τελευταίων ετών, σε επάγγελμα που απαιτεί τουλάχιστον διετή εκπαίδευση ή εξάσκηση.

Όπως σημειώνεται, οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα υποβλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν όσο "ολοκληρωμένη" είναι σήμερα, ωστόσο, ακόμη και τότε ήταν ήδη αυξημένη κατά 5.000 σε σχέση με πρόπερσι.

Ακόμη, ανησυχητικά είναι και τα στατιστικά, που αφορούν στους ενδιαφερόμενους να φύγουν για την Ευρώπη.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων επιθυμούν και επιχειρούν να βρουν εργασία σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, είναι νέοι και πτυχιούχοι, ηλικίας μεταξύ 26 και 30 ετών, γεγονός που συνεπάγεται την επιστημονική και ηλικιακή αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως μόνο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2011, βιογραφικό με στόχο την εύρεση εργασίας σε χώρα της Ευρώπης, συμπλήρωσαν 35.349 Έλληνες πολίτες, αριθμός αυξημένος κατά 3.000 σε σχέση με το 2010 και κατά 11.000 σε σχέση με το 2009.
cosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *