ροή ειδήσεων

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ .....

Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση...
 ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.



newscode

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/11 08:12

    Κι εγω εκανα μαγαζι και εριξα κεφαλαιο 300.000 ευρω! Αν πεσω εξω ποιος θα μου τα δωσει πισω? Για τον λογο αυτο απαιτω απο τον κ.Ραγκουση να κλεισει το επαγγελμα του Ζαχαροπλαστη και να ειμαστε μονοπωλειο...Με την ιδια λογικη λοιπον των φιλων οδηγων Ταξι θα πρεπει να κλεισουν ολα τα επαγγελματα ωστε να μην μπορει κανεις να βρει πια δουλεια! Και οταν καποια στιγμη σταματησετε την απεργια σας ταξιτζηδες θα κανω μετα εγω απεργια κλεινοντας το λιμανι και το αεροδρομιο ωστε να μην μπορειτε να παρετε πελατες! Πραγματικα τετοια ρατσα σαν την δικη σας δεν υπαρχει! Ο κοσμος σας εχει γυρισει την πλατη! Και να σας πω και το αλλο....μια βδομαδα που δεν σας βλεπουμε στο δρομο δεν εχετε λειψει σε κανεναν! αντιθετως η πολη μας εγινε πιο ανθρωπινη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/11 09:11

    εσενα ταξιτζης πρεπει να γαμισε την γυναικα σου για να μιλας ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/11 09:16

    ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΙ.ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/7/11 09:22

    30/7/11 09:11 ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ? ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΛΕΙΠΕΙΣ 15 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Ε? ΑΡΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΕΤΣΙ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ!ΚΕΡΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/7/11 09:25

    09:22 Σωστος ο φιλος! Στους γιατρους και τα νοσοκομεια να τα φατε ταριφες! Οτι λεφτα πιανετε να τα κανετε ασπιρινες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/7/11 09:46

    H κυβερνητική μαύρη προπαγάνδα τελικά είναι θηρίο που δεν ξεψυχά εύκολα.
    Μερικές ασχήμιες 50 ταξιτζήδων χθες στην ακτή Ξαβερίου και αμέσως προδικάζεται …νίκη του Ραγκούση. Αμέσως στο πυρ το εξώτερο οι απεργοί.
    Τί κι αν ο Ραγκούσης είναι πυρπολήτης της ομαλότητας με την ιδεοληπτική του στάση; Τί κι αν πληρώνουμε την βεντέτα ενός-προσφάτως υποβαθμισμένου με τον ανασχηματισμό – συμπλεγματικού υπουργού με τον Ρέππα; Ο κοινωνικός αυτοματισμός καλά κρατεί. “Οιταξιτζήδες φταίνε” έτοιμοι να φωνάξουν πολλοί.
    Η άναρχη απελευθέρωση που προωθεί ο Ραγκούσης θα ωφελήσει μεγάλες εταιρείες και μόνο. Και γι αυτό δεν θέλει πληθυσμιακά κριτήρια που ισχύουν παντού, σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αγοράσουν μεγάλο αριθμό αδειών, να προσλάβουν οδηγούς με μισθούς Βουλγαρίας( μετανάστες, εξαθλιωμένους ανέργους) και να αρχίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι ταξιτζήδες δεν φοβούνται τους μεμονωμένους νεοεισερχόμενους, αλλά την ισοπεδωτική εισβολή των εταιρειών.
    Ο ταξιτζής- και ευτυχώς για όσους καταλαβαίνουν- ανήκει στην μεσαία τάξη. Είναι ανεξάρτητος και αυτεξούσιος ελεύθερος επαγγελματίας. Η μη θεσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων που θέλει ο Ραγκούσης και η συνεπαγόμενη κυριαρχία εταιρειών θα υπαλληλοποιήσει πολλούς( με χαμηλότατες αμοιβές) και θα εκδιώξει τους υπόλοιπους.
    Τα παράπονα για τους ταξιτζήδες είναι αρκετά και διοκαιολογημένα. Γεγονός όμως είναι πως τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν αναβαθμιστεί. Όπως και να ‘χει δεν είναι ώρα για κοινωνικούς αυτοματισμούς.
    Το δίπολο Απεργοί- Κοινωνία είναι ψεύτικο και παραπαλανητικό. Ο Έλληνας ταξιτζής αυτεξούσιος και αξιοπρεπής ελεύθερος επαγγελματίας είναι προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας. Ο ιδιότυπος κοινωνικός εμφύλιος που με αφορμή άστοχες κινήσεις των απεργών θέλει να επιβάλουν συγκεκριμένα ΜΜΕ -που πάντα στηρίζουν τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση-αφορά στην επικοινωνιακή ανεπίθεση της κυβέρνησης και όχι στην αποτύπωση της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/7/11 20:23

    ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Κ.Λ.Π ... ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ .
    ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ Π.Δ. ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ .... ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΠΑΡΑΘΕΣΗ .
    ΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2010 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ ...
    ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/7/11 20:51

    Του Μενέλαου Τασιόπουλου

    Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

    Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.

    Πληροφορίες του Newscode.gr, αναφέρουν ότι πίσω από τον «αιφνιδιασμό» Ραγκούση , υπάρχει ο σχεδιασμός πολύ γνωστού τραπεζίτη, που συνηθίζει να κάνει περίεργα επιχειρηματικά παίγνια. Ο εν λόγω κύριος θέλει να αποκτήσει με πολύ μικρό κόστος περίπου 700 άδειες ταξί και αυτά να έχουν ως περιβάλον λειτουργίας το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», ως εταιρεία με σύμβαση συνεργασίας με το αεροδρόμιο. Ανάλογες σκέψεις κάνουν και μεγαλο- ξενοδόχοι των Αθηνών, ειδικά κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών, που θα ήθελαν να αποκτήσουν για παράδειγμα μίνι στόλο ταξί, 30-35 αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.

    Σε μια τέτοια περίπτωση οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αφού η αξία των αδειών θα εκμηδενιζόταν , τα δάνεια θα παρέμεναν προς αποπληρωμή και η λειτουργία του ταξί, όχι μόνον δεν θα απελευθερωνόταν επιπλέον, αλλά θα αποκτούσε πολύ σημαντικούς περιορισμούς. Το επάγγελμα θα κλείσει αντί να ανοίξει και τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί σήμερα ένα ταξί, θα αντικαθιστούσε το καρτέλ , που σχεδιάζει ο τραπεζίτης και κάποοι άλλοι από τους «ισχυρούς» των Αθηνών.

    Οι σημερινοί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί , θα παρέμεναν στην περίπτωση αυτή οδηγοί, χωρισμένοι σε τρείς βάρδιες και με μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ.

    Ο ρόλος του Γ. Ραγκούση, αλλά και οι τάχα πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, είναι όχι μόνον σκοτεινός, αλλά και απευθείας διαπλεκόμενος.

    Αντί λοιπόν οι οδηγοί ταξί να αποκλείουν λιμάνια όταν καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, καλύτερα να αποκλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, του εμπλεκόμενου επιχειρηματία και να ζητήσουν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες, ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό και με βάθος στο μέλλον.

    Όσο για τον κ. Ραγκούση , κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το δημόσιο συμφέρον των πολλών που εκ της θέσης του, οφείλει να εξυπηρετεί . και για να μην έχουμε καλοκαιρινές συγκρούσεις με το εν λόγω υπουργείο, ας μας αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν και ότι στον προτεινόμενο νόμο, θα υπάρξει θωράκιση του ταξί από τα καρτέλ, που σχεδιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/7/11 02:01

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ εσενα ταξιτζης πρεπει να γαμισε την γυναικα σου για να μιλας ετσι 30/7/11 09:11
    ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΤΕ.ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ
    ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΗ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΒΕΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ.ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.ΕΜΑΙΣ ΚΑΡΟΔΟΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΡΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΜΑΝΑΔΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/7/11 03:15

    μη σφίγγεσαι πολύ θα κλάσεις
    όχι τίποτα άλλο θα μας λερώσεις τα ρχιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/7/11 06:28

    Ανώνυμος είπε...μη σφίγγεσαι πολύ θα κλάσεις
    όχι τίποτα άλλο θα μας λερώσεις τα ρχιδια
    31/7/11 03:15
    Μπραβο φιλε εφου τα εχεις μεγαλα θα σου χρειαστουν αργοτερα.Δηλαδη σε πειραξε αυτα που γραφει ο 31/7/11 02:01 .Καταλαβα ποσο αναισθητοι εισται που δεν φοβαστετ ιποτα. Ευχομαι να μην συμβουν μεγαλα κακα διοτι απο οτι καταλαβα ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    Εγω ευχομαι να μην γινουν αιματηρα.....
    Τιποτα αλλο....Παντως ντροπη σου αφου εκφραζεσαι
    τοσο χυδαια καταλαβαινω λοιπον τι ανθρωπος εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/7/11 10:05

    Για να εκφραζεται ετσι θα πει οτι εχει προβλημα με την γυναικα του..αφου ειναι στο τιμονι 15 ωρες την πατρωνα την γυναικα του θα την βολευει η γειτονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *