ροή ειδήσεων

Οι διακοπές του Γιωργάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο κυρ-πρωθυπουργός μας, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ετοιμάζει πυρετωδώς τις βαλίτσες του για τη Ρόδο, όπου θα παραμείνει περίπου δύο εβδομάδες για αναψυχή και ξεκούραση! Μαζί του θα πάρει τη σύζυγό του, Άντα, καθώς και το αγαπημένο του ποδήλατο!...

Αποτελεί κοινό μυστικό εις τους παροικούντες το Καστρί, ότι η Ρόδος δε φέρνει ποτέ τύχη στους Παπανδρέου. Η αρχή της κακοδαιμονίας, τοποθετείται στον καιρό που ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ερωμένη του Δήμητρα, επισκέφτηκαν κρυφά από τη Μαργαρίτα το νησί των Ιπποτών. Τότε είχε ξεσηκωθεί μέγας σάλος. Μάλιστα, ένας γελοιογράφος ζωγράφισε τον Ανδρέα με τη Δήμητρα να στέκονται αγκαλιασμένοι μπροστά στον Κολοσσό λέγοντας ο ένας στον άλλο:

Ανδρέας: Μιμή μου, ιδού η Ρόδος!
Δήμητρα: Τη Ρόδο, τη βλέπω, Ανδρέα μου…

Αφήνοντας ένα σωρό κατάπτυστα υπονοούμενα.

Κάποιος παραπολιτικός στην πάντα δεξιά εφημερίδα «Η Βραδυνή», είχε γράψει ένα ευθυμογράφημα στην πρώτη σελίδα κάτω-κάτω, που, όταν το διάβαζες, δε σού έμενε άντερο μέσα σου. Πολλοί λαθραναγνώστες διαβάζοντας εκείνο το δημοσίευμα κρεμασμένο ακόμα στο μανταλάκι, κατέληξαν στα επείγοντα των κοντινότερων νοσοκομείων, για να τούς ξαναβάλουν οι γιατροί τ’ άντερά τους στη θέση τους.

Η Μαργαρίτα, εξαιτίας της στενοχώριας της, προσβλήθηκε από μια σπάνια πάθηση ονομαζόμενη «βουλιμία» και πάχυνε σε τέτοιο αφύσικο βαθμό, ώστε οι image makers της εποχής τη συμβούλεψαν να μην κάνει πια δημόσιες εμφανίσεις. Τα σημερινά χρόνια όμως, το πρόβλημα των δημόσιων εμφανίσεών της έχει λυθεί, διότι πήρε ανδρογόνες ορμόνες και έγινε τελείως …άλλος άνθρωπος. Ασχολείται πλέον ενεργά με την πολιτική, την βλέπουμε συχνά-πυκνά στις τηλεοράσεις, υπό το όνομα «Θεόδωρος Πάγκαλος».

Φυσικά, κανένας αληθινός Θεόδωρος Πάγκαλος δεν υπάρχει. Πρόκειται για την Μαργαρίτα. Αλλιώς, πώς εξηγείται ότι, ενώ διαπράττει τα μύρια όσα, παραμένει ακλόνητη στη θέση της;

Τέλος, οι ιερείς εκείνου του καιρού, καταράστηκαν φριχτά τον Ανδρέα, να τού κόβει ο θεός χρόνια και να τα δίνει στον Μητσοτάκη. Όθεν, ο Μητσοτάκης ζει ακόμα και ο Ανδρέας έχει αποδημήσει προ πολλού εις Κύριον. Μαζί με τους παπάδες οι οποίοι τον καταράστηκαν, αν αυτό λέει κάτι… (Σημειολογικά, ενίοτε).

Μα, ο κυρ-πρωθυπουργός μας, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, ασφαλώς και δεν προτίθεται να πέσει στην ίδια με τον πατέρα του παγίδα. Έχει προετοιμάσει την κάθε λεπτομερή λεπτομέρεια του ασφαλούς πλου του και της ασφαλούς διαμονής του, εν συνεχεία… Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Καλλιθέα, για να έχει «καλή θέα». Η υπηρέτρια υπήρξε πρώην υπηρέτρια του Στρος Καν, συνεπώς είναι δοκιμασμένη και δεν δαγκώνει. Η κάτωθεν αμμουδιά έχει καθαριστεί σχολαστικά από τους επικίνδυνους αστερίες. Τα συνεργεία καθαρισμού μάλιστα δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε στον κ. Αστέριο Ροντούλη, παρ’ όλες τις έντονες διαμαρτυρίες του.

Επίσης, ο κυρ-πρωθυπουργός μας, έχει κάνει πρόβα την κάθε ατάκα που θα πει δημόσια. Μέχρι και τα λόγια που θα ανταλλάξει με τη σύζυγό του, τα έχει σημειώσει σ’ ένα χαρτί, μην τυχόν μπερδευτεί και δώσει λαβή σε τίποτα ευθυμογράφους. Εν πρώτοις, μόλις το καράβι θα πλησιάζει τη Ρόδο, ο Γιωργάκης αποκλείεται να επαναλάβει το λάθος του πατέρα του, εκστομίζοντας το: «Ιδού η Ρόδος»… Αντ’ αυτού, προτίθεται να πει: «Άντα μου, ιδού το άγαλμα του Κολοσσού».

Και όλα ωραία και καλά… Έτσι δεν είναι;

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης






politikisatira.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/7/11 11:24

    Ε ρε κατι ληγμενα γιαουρτια....και κλουβια αυγα που θα φαει!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/7/11 02:41

    tarifes valte avga ston ilio!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/11 02:12

    ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΤΕΙ ΠΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *