ροή ειδήσεων

Νew Υork Τimes: Οι Ευρωπαίοι νοιάζονται μόνο για τις τράπεζές τους

Στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης δεν ενδιαφέρεται για τη διάσωση της Ελλάδας...


Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες εκείνο που προσπαθούν με αβέβαια και περίπλοκα σχέδια είναι να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους, προσποιούμενοι ότι δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα κινείται σταδιακά προς τη χρεοκοπία.

Την άποψη αυτή αναφέρει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα New York Times, που υποστηρίζει ότι ακριβώς εξαιτίας αυτής της πολιτικής που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει όλο και πιο πιθανή.
Η σωστή προσέγγιση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, που όμως δεν ενστερνίζονται και δεν υιοθετούν οι εταίροι της Ελλάδας, είναι η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση η προώθηση μέτρων για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης στη χώρα.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι η επιπλέον λιτότητα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με παρόμοια μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά το παρελθόν και έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στην ελληνική οικονομία.
«Τα βραχυπρόθεσμα χρήματα, που χρειάζονταν επειγόντως οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες ώστε να παραμείνουν φερέγγυες, εγκρίθηκαν εύκολα. Η μακροπρόθεσμη βοήθεια που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ελλάδα για να κρατήσει τις ελπίδες για ανάκαμψη ζωντανές, αναβλήθηκε για μετά τις διακοπές του Αυγούστου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΝΥΤ.
Η αμερικανική εφημερίδα θεωρεί ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος με την Ελλάδα. Διότι«σε δύο μήνες είναι πολύ πιθανό ότι το ελληνικό χρέος θα είναι μεγαλύτερο, οι επενδυτές ακόμη πιο συνετοί και τα επιτόκια υψηλότερα». Και επιπλέον, «οι εκλογές που θα καθορίσουν την παραμονή της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην εξουσία, αναμετρήσεις που κυριαρχούν στη σκέψη των δύο πολιτικών, θα είναι ακόμη πιο κοντά.
Οι ΝΥΤ θεωρούν ότι αν δοθεί στην Ελλάδα χρηματοδοτική ανάσα και κίνητρα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, η χώρα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Μεταξύ των κινήτρων η εφημερίδα περιλαμβάνει τις «λιγότερες απαιτήσεις της Ευρώπης για λιτότητα, φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και προσπάθειες για το άνοιγμα της αγοράς εργασίας».

Αντί να δώσουν στην Ελλάδα μια αναπτυξιακή ώθηση, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, επικεντρώνονται, κατά τους NYT, «σε πολύπλοκα και αμφισβητήσιμα σχέδια, για να μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών». Και στα αναποτελεσματικά αυτά σχέδια η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει την «επιμονή του στη λογική οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους».
tovima.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/7/11 21:33

    apla pragmata 8a mas sidiroun mexri na apalagoun oi trapezes tous apo ta omologa...meta voitheia telos,eispratoun ta cds pairnoun kai aktes,limania,deko mesw mesopro8esmou kai mas vgazoun kai eksw apo to euro kai trexa karagkiozi ellina pou plirwnes gia tin kalipsi tou xreous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *