ροή ειδήσεων

«Κίτρινη κάρτα» από την ΕΕ για την απελευθέρωση τoυ δικηγορικού επαγγέλματος

Κίτρινη κάρτα βγάζει στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους περιορισμούς στην ελευθερία εγκατάστασης δικηγορικών εταιρειών και ζητάει εξηγήσεις...

Σύμφωνα με το έγγραφο που παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές στις 20 Ιουλίου θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για «τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιδιώκουν οι διατάξεις του ελληνικού δικαίου, απαγορεύοντας στις δικηγορικές εταιρείες τη δημιουργία υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ επιτρέπουν τη δημιουργία των υποκαταστημάτων στο εξωτερικό». Εξηγήσεις επίσης ζητούνται και για το λόγο για τον οποίο απαγορεύεται σε δικηγόρους πλην Αθηνών και Πειραιά, να ιδρύουν δικηγορικές εταιρείες.
Η Ε.Ε. ρωτά επίσης το υπουργείο Οικονομικών εάν μπορούν δικηγόροι από το ίδιο κράτος-μέλος ή από διάφορα κράτη -μέλη να ιδρύσουν μία δικηγορική εταιρεία μαζί με Έλληνες δικηγόρους από διαφορετικούς συλλόγους.
Η Κομισιόν ενδέχεται να ζητήσει εγγράφως ανάλογες εξηγήσεις και για το επάγγελμα των συμβολαιογράφων αφού μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει την αξία μιας συναλλαγής πάνω από την οποία η αμοιβή των συμβολαιογράφων για τη σύνταξη συμβολαίων, είναι η μέγιστη επιτρεπτή.
Την ίδια στιγμή, τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν έχουν ακόμα εκδοθεί προεδρικά διατάγματα και εφαρμοστικές διατάξεις σχετικά με τη διατήρηση κάποιων περιορισμών που προβλέπονται σε συγκεκριμένους τομείς. Έτσι, εκκρεμεί ακόμα η ολική απελευθέρωση των φαρμακοποιών, των οδοντιάτρων, των ορκωτών λογιστών και άλλων κλειστών επαγγελμάτων.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *