ροή ειδήσεων

Ξένη γλώσσα τα ποντιακά στο site της Ανοιχτής Διακυβέρνησης!

Απίστευτη "γκάφα" της κυβέρνησης, καθώς τα ποντιακά, τα αρβανίτικα και τα βλάχικα καταχωρήθηκαν ως ξένες γλώσσες και όχι ως ελληνικές....
διάλεκτοι, στην ιστοσελίδα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης.Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα opengov.gr υπήρχαν τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα ως επιλογή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών σε φόρμα υποβολής για πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης.

Το ζήτημα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκη, να θέτει το θέμα στη Βουλή, απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τον τέως Υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Έθεσε το ερώτημα κατά πόσο γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των "ποντιακών, αρβανίτικων και βλάχικων γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ξένων γλωσσών του διαδικτυακού τόπου opengov.gr".

Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση, επισήμανε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αμφισβητείται η ελληνικότητά του επειδή μιλάει και καταλαβαίνει άπταιστα τα ποντιακά.

Απάντηση επί του θέματος, όπως σημειώνει το epontos.blospot.com, ανέλαβε να δώσει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνος Ρόβλιας, στις 4 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στη σύντομη τοποθέτησή του προς την επερώτηση που κατατέθηκε λίγες μέρες αργότερα από 15 πλέον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με ύφος ειρωνικό και αλαζονικό ισχυρίστηκε ότι η επερώτηση πιθανόν να έγινε, παρόλη τη διόρθωση από μεριάς της κυβέρνησης, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.

Επισήμανε μάλιστα ότι στην κατηγορία για τις γλώσσες στο opengov.gr χρησιμοποιήθηκε ο κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων που υπάρχει στην ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια WikiPedia.
cosmos.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/7/11 21:41

    Δεν ειναι ηλιθιοι. προδοτες ειναι ρεεε ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/11 21:45

    ..μιλάμε για ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 2 σε 1 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/11 13:39

    μια ιστορία στα γρήγορα: το ποντιακό ιδίωμα στην Ελληνική γλώσσα αναπτύχθηκε ίσως από απομόνωση, στη γη του πόντου από Έλληνες άποικους (μετράνε από αρχαίους χρόνους, ακόμα και στη μυθολογία η ιστορία της αργοναυτικής εκστρατείας το μαρτυρά αυτό) στις ακτές της μαύρης θάλασσας στη βορειοανατολική Τουρκία
    οι Βλάχοι μιλάνε μια λατινογενή γλώσσα από την εποχή της Ρωμαϊκής κατοχής της Αρχαίας Ελλάδας. η καταγωγή τους χάνετε στα χρόνια εκείνα.
    Αρβανίτες λέγονται οι χριστιανοί Αλβανόφωνοι που έφυγαν από την περιοχή της σημερινής νότιας Αλβανίας και μετανάστευσαν λόγω των διωγμών των Λατίνων (1204 1η άλωση της Πόλης αλλά και των Τούρκων (15ο αιώνα και έπειτα) στην Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά του Αργοσαρωνικού (Σαλαμίνα, Ύδρα, Σπέτσες...).Η καταγωγή τους χάνετε πίσω στους μυθολογικούς χρόνους και όπως και οι σημερινοί Αλβανοί δεν είναι Σλάβοι. Μπότσαρης, Μαυρογένους, Κουντουριώτης είναι μερικοί γνωστοί ήρωες της ιστορίας μας με Αρβανίτικη καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *