ροή ειδήσεων

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ. ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.»...
Η ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών παροικιακών Σωματείων Ρόδου, εκφράζει την εντονότατη αντίδραση όλων των Δωδεκανησίων πολιτών, σε μια ενδεχόμενη «Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα αγαθά εστίασης ή την ανακίνηση της τυχόν κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του Φ.Π.Α.», ως μία πρόταση της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία την εισηγείται.

Κύριε Υπουργέ, το θέμα αυτό έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο, το τελευταίο καιρό συνεχώς, με συνέπεια να προκαλεί την εύλογη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών της Δωδεκανήσου. Ταυτόχρονα, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι πρόσφατα το κόστος των αγαθών των καταστημάτων εστίασης ανέβηκε δύο φορές, λόγω αντίστοιχης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, την οποία απορρόφησαν οι επιχειρήσεις ή ανέβασαν το κόστος ζωής.

Η ισχύουσα «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση», η οποία κατά καιρούς και ανάλογα με τις επικρατούσες συγκυρίες αμφισβητείται, θεσπίστηκε από την πολιτεία για κάποιους συγκεκριμένους οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς λόγους, προς όφελος των πολιτών, αλλά και του κράτους.

Ήδη με το «ισχύον φορολογικό καθεστώς» το κόστος ζωής είναι πολύ μεγαλύτερο, από αυτό της υπόλοιπης χώρας. Το δυσβάστακτο κόστος μεταφοράς, η γεωγραφική θέση της Δωδεκανήσου, ιδιαίτερα των «αραιοκατοικημένων μικρών νησιών», τα οποία συνεχώς ερημώνουν με ανυπολόγιστες οικονομικές, δημογραφικές και εθνικές συνέπειες, η αποτίμηση του τουριστικού προϊόντος, είναι ορισμένοι από τους πολύ σοβαρούς λόγους, για τους οποίους η Ελληνική Πολιτεία προστατεύει, μέχρι σήμερα, τον ευαίσθητο χώρο του Νοτίου Αιγαίου, στην πιο απομακρυσμένη συνοριακή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Δωδεκάνησος προσφέρει στα Κρατικά ταμεία το μόχθο της εργασίας πολιτών της, χωρίς να απολαμβάνει τις υπηρεσίες και την κρατική μέριμνα, σε υποδομές, υγειονομική – νοσοκομειακή περίθαλψη, συγκοινωνίες, σχολεία, κρατικούς λειτουργούς κ.λ.π. Το ισοζύγιο προσφοράς και απολαβής είναι ασυγκρίτως, υπέρ του Κράτους, παρά το γεγονός, ότι η Δωδεκάνησος δίνει το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό στο κυβερνών κόμμα.

Αυτή τη φορά, το δηλώνουμε και το εννοούμε, ότι εάν στο πλαίσιο της φορολογικής αναμόρφωσης, τεθεί θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. της Δωδεκανήσου ή αύξησης του χαμηλού συντελεστή στους χώρους εστίασης και τα αγαθά διατροφής, θα αντισταθούμε σθεναρά, με όλες μας τις δυνάμεις, για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη, τόσο στο αγωνιστικό κοινωνικό επίπεδο, όσο και με το δικαίωμα της δημοκρατικής εκλογικής έκφρασης που έχουμε.

Ο δημοκρατικός Δωδεκανησιακός λαός είναι προοδευτικός, στηρίζει την δοκιμασία της πατρίδας μας, με το υστέρημά του και την υπέρ - εργασία του. Όμως αν θανατώσετε τις δυνατότητες, δεν πρέπει να προσμένετε τίποτα. Η προσδοκώμενη αύξηση των Δημοσίων εσόδων δεν θα επιτευχθεί γιατί η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών εκμηδενίστηκε! Το καλοκαίρι τελειώνει… Η αριθμητική αύξηση των τουριστών δεν έφερε και αύξηση στα ταμεία των επιχειρήσεων. Εκτός της μειωμένης καταναλωτικής δυνατότητας των τουριστών, η απεργία των ΤΑΞΙ και οι άλλες κοινωνικές αντιδράσεις, συνέβαλαν για να χαθούν πολύτιμοι άδηλοι πόροι. Χωρίς λαϊκή συναίνεση τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι δυνατό να φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αφουγκραστείτε την λαϊκή άποψη! Ο Δωδεκανησιακός λαός συνέβαλε και συμβάλλει με όλες του δυνάμεις, στα κρατικά έσοδα και το συμφέρον της Πατρίδας, όμως όταν αποκεφαλίσετε τις δυνατότητες του, δεν θα δύναται, γι αυτό δεν θα συναινέσει!

Κε Υπουργέ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την άποψη όλων Τοπικών φορέων των Δήμων και της Περιφέρειας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, μιας λανθασμένης απόφασης και σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε την θέση σας, σε αυτές τις τεχνοκρατικές εισηγήσεις, που δέχεστε, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν άλλες παραμέτρους, παρά μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς, που στη συνέχεια θα επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα( όχι μόνο οικονομικό) στη Πατρίδα μας.

Για την Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματίων
                                                                      
Ο πρόεδρος: Νίκος Κωνσταντινίδης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/8/11 20:10

    ΜΕΙΩΣΤΕ Φ.Π.Α & ΤΕΒΕ ..αλλιώς των Χειμώνα θα δείτε θάματα και πράγματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *