ροή ειδήσεων

«Σουτ… Μας ακούνε»!

Σε «εφιάλτη» για τους κακοποιούς, αλλά πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, έχει εξελιχθεί το περίφημο «βαλιτσάκι της ΕΥΠ»....

Το σύστημα καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών ή αν προτιμάτε «νόμιμων» υποκλοπών, τα τελευταία χρόνια, έχει «λύσει τα χέρια»  των αστυνομικών, συμβαλλοντας στην εξιχνίαση υποθέσεων, όπως της απαγωγής Παναγόπουλου, της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη από ληστές στην Ηπείρου, των εκτελεστών των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη και προσφάτως των συλλήψεων για τους στημένους αγώνες.
Κύκλοι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι τα «αυτιά της ΕΥΠ» παρακολουθούν καθημερινά 1.500 άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, καταγράφοντας 50.000 συνομιλίες κάθε 24ωρο!
Τα δύο συστήματα υποκλοπών -με συνολικό κόστος πάνω από 8 εκατ.ευρώ- έχουν αποκτηθεί την τελευταία τετραετία, σε δύο φάσεις, από τη γερμανική εταιρεία Syborg. Καθένα έχει την ικανότητα παρακολούθησης περίπου 700-800 τηλεφώνων, με δυνατότητα και για περαιτέρω επέκταση, ενώ έκαστο περιλαμβάνει περίπου 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μεγάλο αριθμό καταγραφικών συσκευών.
Για την πορεία των υποκλοπών και όσα προκύπτουν από τις συνομιλίες των υπόπτων, υπάρχει συνεχής ενημέρωση -μερικές φορές και έξι, επτά φορές την ημέρα- των αρμοδίων αστυνομικών που ερευνούν τις υποθέσεις και έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου. Όμως, πολλές φορές, ζητείται από αυτούς τους αστυνομικούς να ακούν και «ζωντανά» τις συνομιλίες, σε περιπτώσεις που σχεδιάζεται εγκληματική ενέργεια, η οποία πρέπει, βεβαίως, να αποτραπεί…
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *