ροή ειδήσεων

Γιατρός υπέβαλε μήνυση για το άγαλμα του Διαγόρα στη Ρόδο

O Ολυμπιονίκης και γενάρχης Ολυμπιονικών Διαγόρας ο Ρόδιος, ο κορυφαίος πυγμάχος της αρχαιότητας, ο γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Ιαλυσό, πατέρας του Δαμάγητου και του Ακουσίλαου, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί...
ότι εκείνος που φιλοτέχνησε το άγαλμά του στην πλατεία της Ψαροπούλας αλλά και ο Δήμος Ρόδου, που αποφάσισε να το εκθέσει, για να θυμίζει την περίλαμπρη ιστορία του στους συμπολίτες του στο πέρασμα των χρόνων, θα βρίσκονταν μηνυόμενοι για προσβολή της δημόσιας αιδούς….!

Μπορεί συγκεκριμένα το 464 π.Χ στην 79η Ολυμπιάδα ο Διαγόρας ο Ρόδιος και το 448 π.Χ. στην Ολυμπία τα παιδιά του να αγωνίζονταν γυμνοί, όπως όριζαν οι κανόνες της εποχής εκείνης, τον 21o αιώνα μ. Χ. ορισμένοι θεωρούν ωστόσο ότι τέτοιες εικόνες προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου διενεργεί συγκεκριμένα από την 28η Σεπτεμβρίου 2009προκαταρκτική έρευνα μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης από έναν 56χρονο ιατρό ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Το πρώτο σκέλος της προκαταρκτικής έρευνας ολοκληρώθηκε και την 5η Αυγούστου 2011 η Εισαγγελία παρήγγειλε συμπληρωματική προκειμένου να κληθεί ο μηνυτής και να εξηγήσει εάν διαφωνεί αισθητικά ή εάν θεωρεί ότι οποιαδήποτε απεικόνιση γεννητικών οργάνων προσβάλλει τη δημόσια αιδώ.

Πιο συγκεκριμένα την 16η Σεπτεμβρίου 2009 ο 56χρονος ιατρός υπέβαλε ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την ακόλουθη μήνυση:

«Μηνύω και αιτούμαι την νόμιμη τιμωρία παντός υπευθύνου διότι εξέθεσαν σε δημόσια θέα στην περιοχή Ψαροπούλα Ρόδου ανδρικά γεννητικά όργανα ενός αριστουργήματος τέχνης το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται σε μουσείο, όπου ηθελημένα ο καθένας θα μπορούσε να θαυμάσει και όχι ο τυχαίος τουρίστας ο οποίος φωτογραφίζει συνήθως τα γεννητικά όργανα του αγάλματος, εκθέτοντας έτσι τη χώρα μας και την Ρόδο, διότι στην πατρίδα τους δεν εμφανίζονται παρόμοια αγάλματα.

Αναφέρομαι στο άγαλμα του Διαγόρα που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή στην Ρόδο. Με τον ίδιο σκεπτικισμό θα μπορούσα να τοποθετούσα γυμνή μια σύγχρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω».

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε την 31η Μαϊου 2010 κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο ιατρός για κατάθεση.
Ανέφερε σχετικώς με την μήνυσή του τα ακόλουθα:
«Αναφέρομαι στην από 16-9-2009 δήλωσή μου της οποίας το περιεχόμενο το επαληθεύω ως αληθές. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο άγαλμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ψαροπούλα και εκθέτει σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα τα οποία βρίσκονται σε στύση με αποτέλεσμα να υπάρχουνε πολλά άτομα τα οποία τοποθετούνε προφυλακτικά στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να προσβάλλουνε τη δημόσια αιδώ. Υπεύθυνο για αυτή την πράξη θεωρώ τον γλύπτη που το φιλοτέχνησε καθώς και το Δήμο Ρόδου που το τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Ο Διαγόρας ο Ρόδιος, ο πιο ονομαστός απ’ όλους, λατρεύτηκε ως ο πιο διάσημος πυγμάχος στην Ελλάδα. Ακαταμάχητος και με ατσάλινη γροθιά, ήταν ανίκητος σε όσους αγώνες πήρε μέρος. Αναδείχθηκε ολυμπιονίκης στην 79η Ολυμπιάδα (464 π.Χ.), κέρδισε ακόμα μια φορά στα Πύθια, δύο φορές στα Νέμεα, τέσσερις στα Ίσθμια και πολλές φορές σε τοπικούς αγώνες.
Τον έλεγαν «ευθυμάχα», γιατί αγωνιζόταν χωρίς να αποφεύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων του.

Οι απόγονοι του Διαγόρα έμειναν κι εκείνοι γνωστοί στην ιστορία για τις αθλητικές τους επιδόσεις: οι γιοι του Ακουσίλαος, Δωριέας και Δαμάγητος, καθώς και οι εγγονοί του Ευκλής και Πεισίροδος στέφθηκαν επίσης ολυμπιονίκες.

Η κόρη του Καλλιπάτειρα έγινε διάσημη για την προσπάθειά της να μπει κρυφά στο στάδιο και να παρακολουθήσει το γιο της που αγωνιζόταν.
Στην 83η Ολυμπιάδα (448 π.Χ.), την ώρα που δύο από τους ολυμπιονίκες γιους του τον σήκωσαν στους ώμους τους και τον περιέφεραν στο στάδιο, όπου το πλήθος τον επευφημούσε, η καρδιά του από τη συγκίνηση σταμάτησε να χτυπά.

Δημοκρατική
tsantiri.gr

Σχόλιο tsantiri: Μόνο αποστροφή μας προκαλεί η μήνυση του εν λόγω ιατρού, η οποία υποκινούμενη προφανώς από τυφλή χριστιανική δεισιδαιμονία, μιμείται τους πρώτους χριστιανούς οι οποίοι κατέστρεφαν με βαριοπούλες τα γεννητικά όργανα στα αγάλματα των Ελλήνων γιατί τους «σκανδάλιζαν». Θεωρούμε ότι δικαίωση της μήνυσης του γιατρού ισούται με αναβίωση τουσκοταδισμού, του μεσαιωνισμού και του πιο στείρου ανθελληνισμού. Εάν ο 56χρονος ιατρός «σκανδαλίζεται» ας περιοριστεί στις εικόνες των Αγίων και ας αφήσει ήσυχη την τέχνη των Ελλήνων!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/11 22:22

    Σεξολόγος δεν νομίζω να είναι ο συγκεκριμένος γιατρός.
    Απο τη στιγμή που βλέπει τα γεννητικά όργανα του αγάλματος σε... στύση, μάλλον χρειάζεται εξέταση απο παιδίατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/8/11 22:35

    Τα προφυλακτικα τοποθετουνται στο συγκεκριμενο σημειο, για να επενθυμισουν σε αυτους που κατηφοριζουν στην παραλια, να βγαλουν τα ματια τους τις νυκτερινες ωρες, να κανουν safe sex.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/8/11 22:51

    ΚΑΙ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόστολος Μ.15/8/11 23:11

    Να του πείτε του κυρίου να πάει να κάνει μήνυση και στο Λούβρο. Τα Σόδομα και Γόμορρα γίνονται εκεί μέσα. Σαν ταινία του Σειρηνάκη ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω", "Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω" δεν είμαι γνώστης αλλά έτσι καταλήγουν οι μηνύσεις;
    Τον αδικείται όμως κατάφωρα τον άνθρωπο! "... ενός αριστουργήματος τέχνης το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται σε μουσείο ..."!!! "Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι" ένα πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/8/11 23:52

    ..σκεψου να τον εχεις γειτονα τον εν λογω κυριο...την εβαψες!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/8/11 23:55

    mipos einai karapoustara k exei na gamithei xronia???ante mori aderfi asxolisou me tipota allo.olos o kosmos koitaei to agalma kai esy o palioanomalos koitas ta @@ toy.aderfara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/8/11 00:36

    χαχαχαχααααααα!!!!
    15/8/11 23:55, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ?ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΓΔΥΘΟΥΝΕ ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ?ΠΟΣΟ ΑΚΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ...ΓΙΑΤΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...ΕΣΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/8/11 02:08

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ....ΨΥΧΑΝΟΜΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/8/11 02:10

    σχεδον ολα τα αρχαια αγαλματα ειναι γυμνα
    μαλλον κατι αλλο τρεχει καποιο μικρο συμφερον μου μυριζει
    φολα και εδω να ξεμπερδευουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/8/11 05:34

    twra to thymhthike na kanei mhnysh?to agalma einai ekei apo to 2004!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/8/11 06:15

    Φορεστε στ'αγαλματα απο ενα παντελονακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/8/11 09:19

    Γιατρέ χωρίς παρεξήγηση .
    Οταν ήσουν στην ιατρική σχολή προφανώς έκανες μάθημα παθολογίας .Σε καποια μαθήματα πήγες και στην κλινική όπου σε νεκροτομείο είδες να γινεται νεκροτομή .Εκει δεν ειχες πρόβλημα ; Εκεί δεν τίθεται θέμα προσβολής της δημόσιας αιδούς ;
    Απάντησε εδω και θα έχεις την συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/8/11 12:04

    ΜΗΠΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΡΑΝΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος16/8/11 13:35

    16/8/11 09:19 roumania tha exei spoudasei o doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος16/8/11 13:35

    re 09:19,h dhmosia aido pws prosvaletai sto nekrotomio?ektos en exei live web camera ekei mesa.big brother system! eiste koprtes oloi... exei dikio o doctor!tsontakides!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16/8/11 14:33

    Γιατρέ πρόσεχε.
    Μη περνάς σκυφτός απο την Ψαροπούλα , γιατί καμιά φορά δεν ξέρεις τί γίνεται.Άπ' ότι άκουσα και τα αγάλματα των Αρχαίων ημιθέων, έχουν Ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος16/8/11 15:12

    idou h rodos idou kai to pidima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος16/8/11 15:26

    Φτάσαμε στις μέρες μας το γυμνό σώμα να πρόσβάλει το κοινό αίσθημα και να είναι αδίκημα.....
    ενώ θα έπρεπε αδίκημα να είναι οι σκηνές βίας στα έργα ,τα όπλα,τα βλήματα και οτιδήποτε έχει σχέση με καταστροφή τις ανθρώπινης ζωής.

    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος16/8/11 15:27

    Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ
    ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΕ τα γεννητικά όργανα
    40 ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΓΙΑΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΑΚΙΟΥ? ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος16/8/11 20:18

    posa kila blakeias mporei na exei aytos iatros...na kanei minisi kalitera ston eayto tou pou einai eleytheros me tosi blakeia kai ilitheiotita kiklofori....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος16/8/11 21:05

    γιατρε εδω και μερικες μερες κανει μπανιο πριν τις 11 το πρωι στου κοβα ενας τουριστας ολογυμνος ....τον ειδαν χιλιαδες ροδιτες αλλα και ξενοι...κανενας δεν του εκανε μηνυση....εσυ που ζεις????προφανως στον μεσαιωνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος16/8/11 22:25

    GIatre parta arxidia mou giati mallon den exeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος16/8/11 22:44

    Μπας και τα λιμπιζεσε γιατρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος17/8/11 03:04

    Είσαι όντως γιατρός ????
    Γιατί εγώ που δεν είμαι γιατρός δεν βλέπω καμία στύση!!!
    Εν πάσει περιπτώσει,, η ανωμαλία γιατρέ δεν βρίσκεται στο γυμνό κορμί ούτε καν στα τσουτσουνια !!!
    Αλλά στο μυαλό σου!!!
    Γιατί το γυμνό ρε Χαλβά δεν σημαίνει χυδαία πορνογραφεία ,,αλλά είναι μούσα για την χαρά της ζωής!!!
    ΔΥΝΑΜΗ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ αυτά συμβολίζανε τα Αρχαία αγάλματα ,,και αυτά ηθελε να σμιλέψει,,, ξανά,,, ο καλιτέχνης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος17/8/11 19:20

    Πολύ παπάρας ο γιατρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος18/8/11 15:33

    Με συγχωρείτε ρε παιδιά...

    Η μύνηση έγινε μόνο για τα παπάρια του αγάλματος, ή και για τον πισινό του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος18/8/11 15:34

    Μήνυση ήθελα να γράψω και όχι μύνηση... sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος18/8/11 21:14

    Αυτός ο αλβανός κτηνίατρος που προσβάλει όλους τους Έλληνες με την μήνυση που κατέθεσε για προσβολή της δημοσίας αιδούς, να πάει καλύτερα σε ένα Ελληνικό σχολειό για να μάθει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες γινόντουσαν αποκλειστικά και μονο από άντρες και ότι οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους λόγο ότι όλοι οι αγώνες γινόντουσαν από ΓΥΜΝΟΥΣ αθλητές και όχι με σορτσάκια armani και NIKE παπούτσια παλιομαλακα σκατοαλβανέ κτηνίατρε που ήρθες να προσβάλεις του Έλληνες και την ιστορία τους....ΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΑΤΥΡΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΟΛΑΡΑΣ ΗΤΑΝΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος18/8/11 22:19

    ποιος γιατρος ειναι γνωριζει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος22/8/11 14:54

    ο doctor ζιβαγγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *