ροή ειδήσεων

Καταστροφική η αύξηση του Φ.Π.Α για την τουριστική βιομηχανία

«Καταστροφικές» για την τουριστική βιομηχανία χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών οι εστιάτορες και οι ξενοδόχοι...
ζητώντας τη συνολική επανεξέταση του ΦΠΑ.Όπως επισημαίνει στα «Νέα», ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ.Τσακίρης, «οι ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, πέραν των επιχειρήσεων που παρέχουν αμιγώς υπηρεσίες και προϊόντα εστίασης, θα πλήξουν σημαντικά και τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, τα οποία ήδη βιώνουν τον χειρότερο Αύγουστο των τελευταίων ετών».
Την ίδια στιγμή, όλα τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης που συνυπάρχουν στις τουριστικές περιοχές με τα τουριστικά καταλύματα θα δεχθούν ισχυρότατο πλήγμα, καθώς θα είναι υποχρεωμένα να πωλούν τα προϊόντα τους με ΦΠΑ 23%. «Το φαγητό είναι άρρηκτα δεμένο με τον τουρισμό και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες ΦΠΑ σε τουριστική περιοχή», λέει ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γ.Καββαθάς.
Ενιαίο συντελεστή 6,5% όπως σε άλλες χώρες, πρέπει να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός, σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γ, Ρέτσος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *