ροή ειδήσεων

"Τσουχτερά" πρόστιμα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Το Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο φθινόπωρο τον τροποποιημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας...

σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις.
Μέχρι και 60% αυξάνεται το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα εισόδου/ εξόδου και από 150 ευρώ εκτινάσσεται στα 325 ευρώ, ενώ για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ εκτινάσσεται σε 120 ευρώ.
Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση κυκλοφορίας του τραμ και από 150 ευρώ το πρόστιμο εκτινάσσεται σε 225 ευρώ.
Χέρι όμως βάζει το υπουργείο και στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.
Αμείλικτος θα είναι ο νέος ΚΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», όσον αφορά την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1050 ευρώ, την παραβίαση STOP όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα και την οδήγηση σε κατάσταση μέθης όπου το πρόστιμο θα παραμείνει μεν το ίδιο (700 και 1.200 ευρώ) αλλά θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος οδήγησης.
Το υπουργείο προσανατολίζεται και σε επανακαθορισμό των ορίων ταχύτητας για τους οδικούς άξονες εκτός κατοικημένων περιοχών, πλην των μεγάλων αυτοκινητόδρομων όπου το όριο ταχύτητας παραμένει στα 130 χλμ την ώρα.
Ο νέος ΚΟΚ ωστόσο προβλέπει και μείωση ποινών για παραβάσεις όπως είναι το κράνος, οι ζώνες σαλείας και η μη προσκόμιση ελέγχου από το ΚΤΕΟ. Έτσι, το πρόστιμο για μη χρήση κράνους ή ζώνης ασφαλείας από 700 ευρώ μειώνεται σε 490 ευρώ.
Μειώσεις προβλέπονται για παραβάσεις όπως η απόρριψη αντικειμένων από κινούμενο όχημα και από 400 ευρώ ορίζεται σε 280, και η παραβίαση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων όπου το πρόστιμο από 400 ευρώ μειώνεται επίσης σε 280 ευρώ.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/8/11 17:03

    Ποτε ειδατε τελευταια την τροχαια στον δρομο;
    Τι ειπατε; Δεν θυμαστε; Ουτε εγω.
    Γι αυτο ολα αυτα ειναι αερας κοπανιστος.
    Γι αυτους που εχουν αγανακτησει με την κατασταση, απλα προσεχετε! Αμυντικη οδηγηση, μετρα αυτοπροστασιας και τα ματια σας 14!
    Το κρατος μας τελειωσε. Ψοφισε, παπαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/11 18:15

    Αν δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως δεν είναι οι αυστηροί νόμοι που μας λείπουν αλλά η εφαρμογή τους, τότε πραγματικά ζουν σε έναν άλλο κόσμο. Έχουμε τα αυστηρότερα πρόστιμα σε όλο τον κόσμο (χωρίς υπερβολές) και είμαστε η μόνη χώρα όπου αν τα πληρώσεις άμεσα, έχεις έκπτωση έως 50%!
    Με ελάχιστους έως ανύπαρκτους τροχονόμους στους δρόμους, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει τις πελατειακές σχέσεις η πολιτεία με τους οδηγούς είναι αυτά τα γύφτικα παζάρια.
    Τι άλλο να πω. Φαίνεται πως δεν βλέπουμε ένα θέατρο παραλόγου, μάλλον εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/8/11 20:40

    μην παστωνεστε στα φαναρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/8/11 21:09

    Apofasiste esys oi odigoi telika ti thelete.otan sas grafi h troxea h h dhm. Astynomia klete kai exete monimos tin dikeologia sto stoma.apofasiste telika thelete na efarmozonte oi nomoi kai emis na sevomaste ton KOK;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/8/11 22:19

    Τα προστιμα ειναι τσουχτερα οχι για να βαλει μυαλο ο οδηγος αλλα για να εισπραξει η καθε κυβερνηση! Καθε χρονο τα μετρα ειναι πιο αυστηρα αλλα τα τροχαια ατυχηματα συνεχως αυξανονται!! Αρα δεν εχει να κανει με κανενα προστιμο! Ασε που οι περισσοτεροι εχουν παρει το διπλωμα οδηγησης απο το "παραθυρο" δεν μιλαω για τις γυναικες που μονιμως ειναι με ενα κινητο στο χερι και παρκαρουν σε θεση για 3 αμαξια! Οταν ολοι μας εφαρμοσουμε τον ΚΟΚ..τοτε θα εχουμε και λιγοτερα ατυχηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/8/11 23:23

    Ρε πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ λεφτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πως θα σας πλερώσουν οι παραβάτες του ΚΟΚ μετά ????

    Δληαλδή θα μπάινει φυλακή επειδή κάποιος δεν έχει να πληρώσει τα 1.000 ευρώ που δεν είδε το STOP και όταν με το καλό βγεί απ τη φυλακή θα έχει και MASTEAR εγκληματία !

    ...και γαμ* τις πολιτικές να ούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/8/11 23:47

    re 28/08/11 23:23 na oume ama den deis
    to stop kai skotoseis kapoion allo ti prostimo tha pliroseis? eeee??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *