ροή ειδήσεων

Βενζινοπώλες: Απαράδεκτη και επιλεκτική η εφαρμογή πλαφόν στα καύσιμα

«Απαράδεκτη και επιλεκτική» χαρακτηρίζει την εφαρμογή πλαφόν στα καύσιμα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. «Δυστυχώς, η...
κυβέρνηση για μία ακόμη φορά δεν τόλμησε να το εφαρμόσει, όπως σαφέστατα ορίζει το άρθρο 20 του νόμου 3054/2002 για όλα τα στάδια διακίνησής της'' σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση περιορίζεται στο να εφαρμόζει επιλεκτικά το νόμο καθορίζοντας για τις Κυκλάδες μόνο τη τιμή λιανικής, ενώ για Δωδεκάνησα και Χίο την τιμή λιανικής και χονδρικής.

''Η αδικία και η άνιση μεταχείριση είναι οφθαλμοφανής. Επιπλέον και εκεί που επιβάλει ανώτατη τιμή χονδρικής, χθες και σήμερα συνάδελφοι αγόρασαν υψηλότερα από τη τιμή που όρισε το υπουργείο. Ο επόμενος εφοδιασμός τωνπρατηρίων αυτών θα είναι μετά από 5 με 7 ημέρες. Η ζημία θα είναι μεγάλη'' αναφέρει η ΟΒΕ εκτιμώντας ότι οι βενζινοπώλες που τους επιβάλλεται μονομερές πλαφόν μόνο στη λιανική θα είναι και πάλι όμηροι της ελεύθερης διαμόρφωσης των τιμών στα προηγούμενα στάδια.

Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ότι εμφανίζονται γενικευμένα κρούσματα χονδρικών τιμών ίσων ή μεγαλύτερων από το πλαφόν με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πρατήρια και να απειλούνται με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα.

Στους νομούς που επιβλήθηκε πλαφόν και στη χονδρική, η διαφορά με τη λιανική τιμή είναι 7 λεπτά το λίτρο. Αυτή η διαφορά χονδρικής - λιανικής, όπως εκτιμά η ομοσπονδία, θα μπορούσε να επιβληθεί σε όλες τις περιπτώσεις των νομών που επιβλήθηκε πλαφόν και έτσι να διασφαλίζονταν οι βενζινοπώλες και οι καταναλωτές και προσθέτει ότι ''δεν μπορούν να συγκρίνονται οι χαμηλές τιμές του Νομού Αττικής, που είναι γνωστό πως είναι προϊόν όχι του ανταγωνισμού, αλλά του λαθρεφοδιασμού της νοθείας και της κλοπής. Εκτός αναυτό θέλει το υπουργείο να εφαρμοσθεί και να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα''.

Η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι ενδεχομένως υπάρξουν, και με αυτή την απόφαση του υπουργείου, τα ίδια φαινόμενα όπως με το πλαφόν του περασμένου Μαΐου που στις περιοχές που δεν μπήκε πλαφόν και στη χονδρική οι πρατηριούχοι αγόραζαν ακριβότερα από την ανώτατη τιμή λιανικής που όριζε το πλαφόν.

Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένως τονίσει ότι μόνο η δραστική μείωση των φόρων μπορεί να ανακουφίσει τον καταναλωτή και να ομαλοποιήσει την αγορά. Παρομοίως έχει αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην εξυγίανση της αγοράς θα παίξει η εισαγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών.

Όμως για να είναι αποτελεσματικό το σύστημα, πρέπει να μπει καθέτως σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης ώστε ούτε ένα λίτρο να μη μπορεί να ξεφύγει του ελέγχου.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητά επείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης ώστε οι ενώσεις βενζινοπωλών των περιοχών αυτών να εκθέσουν κατ΄ ιδίαν τα προβλήματά τους.
skai.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/8/11 15:51

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζουν πλαφόν μόνο στα καύσιμα! Να βάλουν πλαφόν σε όλα τα προϊόντα! Κυρίως στα είδη βασικής ανάγκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/11 16:34

    Καλά οκ.. τους πιστέψαμε..
    όταν αυξάνονται οι φόροι και γίνονται αυξήσεις στα καύσιμα, όλοι οι βενζινοπώλεις "εφοδιάζουν" την ίδια μέρα... όταν γίνονται μειώσεις θέλουν 7 μέρες να ξαναεφοδιαστούν.. ρε ουστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/11 17:39

    εδώ ανέβαινε το πετρέλαιο στην Αμερική κ ως διαμαγείας το αγόραζαν την άλλη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/8/11 18:00

    ασε που ενω οι τιμες βγαινουν διεθνως σε δολαρια,και ενω το ευρω ανεβαινε εναντι του δολαριου αντι να πεφτουν οι τιμες ανεβαιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/8/11 18:49

    πλαφον και σαχλαμαρες ριξτε τη βενζινη στο 0,90 ευρω να ανασάνουμε λιγο
    και επιτελους ας δοθουν στο λαό οι πατεντες απο αλλες μορφες ενέργειας ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *