ροή ειδήσεων

Νέα κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση στις Κυκλάδες

«Έναν νέο σύμμαχο στην Ελλάδα έχει βρει το Ισραήλ», σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα «IERUSALEM POST», αντιπαραθέτοντας  σε αυτό τις κακές σχέσεις Άγκυρας -Τελ Αβίβ…

Και φέρνει ως παράδειγμα το ότι πριν μερικές ήμερες,  ισραηλινά και ελληνικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν μια κοινή άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος, με αντικείμενο τη διάσωση ναυαγών από κάποιο δήθεν χαλασμένο σκάφος. Όπως σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα, αποκαλύπτοντας την άσκηση (η Αθήνα δεν την ανακοίνωσε), η Ελλάδα έχει συμμετάσχει επίσης σε κοινές  αεροναυτικές ασκήσεις Ισραήλ-ΗΠΑ, κάτι που αρνήθηκε να κάνει η Άγκυρα τις προάλλες, όταν εκκληθεί σε κοινή ισραηλινό-αμερικανική άσκηση, με την ονομασία «Αξιόπιστη Γοργόνα».
Η άσκηση αυτή έγινε στις Κυκλάδες στις 23-24 Ιουλίου. Τον περασμένο Απρίλιο, η Ελλάδα συμμετείχε σε μια άσκηση ανθυποβρυχιακής εχθροπραξίας με πολεμικά σκάφη του Ισραήλ και του 6ου στόλου του αμερικανικού ναυτικού. Τον περασμένο μήνα, επίσης, έγινε άλλη άσκηση, ενώ ο Αρχηγός της ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας, κ. Βόας Κλακέτας, επισκέφτηκε το Ισραήλ το Μάιο για επίσημες συζητήσεις με  τον ομόλογό του,  διοικητή της ισραηλινής Αεροπορίας.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *