ροή ειδήσεων

Εφιάλτης στον δρόμο με τα λουκέτα

Εικόνα μαρασμού, εγκατάλειψης και χρεοκοπίας παρουσιάζουν δρόμοι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν "ναυαρχίδες" του αθηναϊκού εμπορίου... Οι άδειες βιτρίνες, τα πεταμένα στο πάτωμα εμπορεύματα και οι θυροκολλημένες αποφάσεις εξώσεων είναι πλέον τόσο συνηθισμένες εικόνες που δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν αφού είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έχει γονατίσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Μια βόλτα σε δύο από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αποδεικνύει με το παραπάνω του λόγου το αληθές. Στο τμήμα της οδού Πατησίων από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Αγίου Μελετίου, που εδώ και δεκαετίες ήταν ένα από τα καλύτερα εμπορικά σημεία της πρωτεύουσας, τα κλειστά καταστήματα αποτελούν πλέον το 25% του συνόλου. Ανάλογη είναι και η εικόνα στο τμήμα της Λεωφόρου Πεντέλης από την πλατεία Δούρου έως τη διασταύρωση με την Αττική οδό αφού το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ξεπερνά το 20%.

Η σφοδρότητα με την οποία έχει χτυπήσει η κρίση φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να κλείνουν και καταστήματα τροφίμων τα οποία θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα πιο "ασφαλή" από τα υπόλοιπα.

Το χειρότερο είναι πως οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων καταστημάτων δεν βλέπουν να έρχονται σύντομα καλύτερες ημέρες. "Το κατάστημά μου είναι ξενοίκιαστο εδώ και περίπου 6 μήνες.

Ο προηγούμενος ενοικιαστής έφυγε λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι έχω μειώσει τις απαιτήσεις μου δεν είναι εύκολο να βρω ενοικιαστή. Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά όταν έρχεται η ώρα των υπογραφών κάνουν πίσω. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και φοβούνται να πάρουν κάποιο ρίσκο", λέει ο Αλμπερτ Μουζάκης, ο οποίος προσπαθεί να νοικιάσει το ιδιόκτητο κτίριό του.

Στέλιος Βογιατζάκης

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *