ροή ειδήσεων

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 6.000 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου

Tα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών...
Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ, από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Διαβάστε τη λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες.


H λίστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

To υπουργείο υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα συμβάλει στη βελτίωση της συλλογής των εσόδων και «στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πάντως ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης (5 Σεπτεμβρίου) δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών, προσθέτει το υπουργείο, «θα γίνει το ταχύτερο» σύμφωνα με το κείμενο πλαίσιο.


tanea.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/11 23:08

    Μιλάμε για πολύ ηλιθιότητα κάποιων που δημοσίευσαν αυτη την λίστα ετσι που την δημοσίευσαν.

    Οποιος την διαβάσει προσεχτικά θα βρει πέρα απο τις εταιρείες του δημοσίου η του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων, οι αλλες εταιρείες που αναφέρονται κατά 80% περίπου ειναι εταιρείες που εχουν φαλιρήσει/πτωχεύσει και εχουν κλείσει ακόμα εδώ και μια 20ετία και βάλε.
    Και πολλές απο τις υπολοιπες των 20% ποσοστου ειναι λόγω των οικονομικών συγκυριών σήμερα σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης απο τις τράπεζες.

    Τι θέλουν να πετύχουν η τι θα κερδίσουν απο αυτές τις ανύπαρκτες πλέον εταιρείες?
    Μάλλον για εντυπωσιασμό και για χάηδεμα αυτιών ολη αυτή η ιστορία.

    Και οι κρατικές ακόμα εταιρείες η του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επίσης αλλες εταιρείες που κύριος πελάτης τους ειναι το Ελληνικό δημόσιο, και κάποιες κατασκευαστικές απάντησαν ηδη λέγοντας , "Ας μας πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο αυτά που μας χρωστάει και εμείς θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/11 23:16

    Εγω ξερω οτι αυτοι που θα πληρωσουν παλι το μαρμαρο θα ειναι οι φουκαριαρηδες των 3&5.000 ευρω!! αυτους θα κυνηγησουν οι κλεφτες της κυβερνησης! Αραγε αυτοι θα φερουν πισω αυτα που εκλεψαν? αλλα ειπαμε για αυτους υπαρχει ασυλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/9/11 10:05

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *