επικαιρότητα

Ανησυχία για την πληρωμή μισθών και συντάξεων

Εάν τα χρήματα δεν φθάσουν θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Έντονη είναι η ανησυχία για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για τις επόμενες... δύο εβδομάδες. Το θέμα αυτό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευγάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Η. Πλασκοβίτης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Γ. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Π. Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αν. Γαβριηλίδης εξέτασαν ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα και το δημόσιο χρέος, εστιάζοντας στην επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων και στην εξυπηρέτηση υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως, καθώς η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ληφθεί από το Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου, θα πρέπει μέχρι τότε να εξασφαλισθούν οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μη μετακυλιστούν για το επόμενο 15θημερο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται δύο φορές το μήνα από τραπεζικό λογαριασμό για όλες τις αμοιβές, που λαμβάνουν από υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι περισσότεροι λαμβάνουν τις αποδοχές τους στις 13 και 27 κάθε μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν τα χρήματα δεν φθάσουν, οι ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου θα καλυφθούν τον Οκτώβριο με μέρος του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως τροπολογία, που περιλήφθηκε στον νόμο για τα «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων», προβλέπει πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης, που αφορά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η νομοθετική διάταξη ενδεχομένως να συνεπάγεται πως θα γίνει χρήση μέρους των αποθεματικών του Ταμείου.

24h.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά