ροή ειδήσεων

Κίνδυνος σε Θράκη – Δωδεκάνησα

Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν θεωρείται από εκείνους που συχνά χαρακτηρίζονται και ως εθνικιστές...
Οι απόψεις του είναι περίπου πάντα ακραίες, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τη κυβέρνηση Νετανιάχου, που σημειωτέον είναι υπουργός της. Ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν ήταν εξαρχής η αντίθετη άποψη του επίσης Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ. Κοινώς, ο μεν Λίμπερμαν ήταν ανέκαθεν εναντίον των Τούρκων, ενώ ο δε Μπαράκ υπέρ, που ηγείται και του φιλο-τουρκικού λόμπι που υπάρχει στο Ισραήλ.

Καλώς η κακώς η ρουλέτα έδειξε …κόκκινο και όσοι πόνταραν σε αυτό κερδίζουν. Όσοι στο μαύρο απλά …κλαίνε τα λεφτά τους! Είναι θέμα χρόνου πια να αλλάξει και η άποψη του όποιου Εχούντ Μπαράκ στο εσωτερικό του Ισραήλ και να φτάσει στα άκρα η κατάσταση μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.

Η ανικανότητα και ο οικονομικός μαρασμός των ΗΠΑ είναι η κυριότερη αιτία της διαμάχης μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.

Σε καμία περίπτωση οι δύο συγκεκριμένες χώρες (Τουρκία & Ισραήλ) δεν θα είχαν τη συγκεκριμένη διάθεση, ή εναλλακτικά …ξεσαλώσει αν το μεγάλο αφεντικό, οι ΗΠΑ, είχαν το τρόπο να τις χαληναγωγήσουν. Συζητούμε πάντα και ας μην το ξεχνάμε για δύο περίπου ίδιες χώρες. Χώρες γκάνγκστερ. Ότι έχει κάνει η μία περίπου τα ίδια έχει κάνει και η άλλη…

Η ιστορία έχει καταγράψει άπειρα παρόμοια παραδείγματα. Έρχεται “καταιγίδα” μεταξύ δύο “τρελών” και θα είμαστε στη μέση. Και εμείς και η Κύπρος. Από εδώ και πέρα χρειάζεται σύνεση και εξυπνάδα.

Η κοινή γνώμη παίζει σπουδαίο ρόλο στο παράγοντα “επιχείρηση” και πολύ εύκολα “παραμυθιάζεται”. Ο πολύς και δήθεν αξίολογος τουρκικός στρατός όταν θα δει πως οι Ισραηλινοί δεν έχουν τη λογική …Σημίτη και Πάγκαλου (ΙΜΙΑ), πολύ απλά για να γλυτώσουν δεν αποκλείεται να επικεντρωθούν σε θερμά και όχι μόνο επεισόδια στη ΘΡΑΚΗ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ώστε να σώσουν αφενός το δικό τους τομάρι και αφετέρου να κερδίσουν κάτι που εδώ και πολλά χρόνια ονειρεύονται.

Υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ να γίνουμε ο… σάκος του μποξ! Ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως έχουν γνώση οι φύλακες!

Αν ρωτήσουμε τον Α/ΓΕΣ μετά από μια δεκαετία γιατί έφτιαξε τη τάφρο στον Έβρο ίσως να μας απαντήσει πως καταβάθος δεν συμφωνούσα, (γιατί δυσχαιρένει τη προέλαση – υπάρχει και αυτή) ωστόσο στη παρούσα φάση δεν γίνοταν και αλλιώς…

Φόβοι για την Θράκη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική διπλωματία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα του θα στείλει το στόλο της για να παρεμποδίσει τις έρευνες ανοικτά της Κύπρου. Την ώρα που μέσα στον Σεπτέμβριο οι έρευνες στο Αιγαίο προγραμματίζονται να αρχίσουν οι έρευνες ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ και σε συνεργασία με αμερικάνικη εταιρεία, οι τουρκικές απειλές για στρατιωτική εμπλοκή στο Αιγαίο, κάνουν τη Μεσόγειο να …μυρίζει μπαρούτι.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους, (έχει ήδη απελαθεί ο πρέσβης του Ισραήλ από την Τουρκία και η γείτονα χώρα επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα τούρκων υπηκόων, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara, το 2010), τότε η κατάσταση οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο.

Στην Τουρκία έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό το γεγονός ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική τους συνεργασία. Αυτό είναι που προβληματίζει ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φοβούμενο ότι η Τουρκία μπορεί να διευρύνει τις προκλήσεις της και πέραν του Αιγαίου, ειδικά στην περιοχή της Θράκης.

Οι πυρκαγιές που μπήκαν στον Έβρο κάνοντας στάχτη 50.000 στρέμματα, μόνον τυχαίες δεν θεωρούνται από πολλούς στο ΥΠΕΘΑ. Χωρίς να υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, οι υπόνοιες πέφτουν πάνω στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, φύλλα πορείας έχουν δοθεί σε επίστρατους, για εκπαίδευση πάνω σε νέα οπλικά συστήματα.

Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο στην Θράκη.

kostasxan.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/9/11 14:59

    ΜΠΑΑΑΑ...ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥΣ Κ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΥΡΑΞΗ.ΤΟ ΜΠΑΤΙΡΝΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Κ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ..ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ Κ ΟΙ ΣΑΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ..Κ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *